Traumą patyręs Galdikas gali nežaisti iki NKL atkrintamųjų

2022-02-12 14:02
Nuotr.: M. Baranauskas

„7bet-NKL“ savaitės rungtynėse „Šilutė“ namuose priims „Gargždus“.

Pirmajame komandų susitikime (77:73) savo pranašumą įrodė Gargždų klubas, tačiau antrajame mače (95:82) viskas susiklostė priešingai – „Šilutė“ apgynė namų tvirtovę.

19.30 val. prasidedančias rungtynes tiesiogiai transliuos Info TV ir Delfi TV.

Šeštadienio rungtynėse Šilutės ekipai negalės padėti pirštą susilaužęs Deividas Anužis, o dėl Lino Lekavičiaus situacijos nėra aišku, mat jis turi nugaros problemų.

„Gargždai“ taip pat turės praradimų. Simas Galdikas gydosi čiurnos traumą, kuri jį gali išmesti iš rikiuotės iki pat atkrintamųjų. Tuo metu Jono Dumašiaus trauma dar rimtesnė – jis gali šį sezoną aikštelėje nepasirodyti.

„Kyla nerimas dėl likusių žaidėjų. Norisi laiką išdėlioti taip, kad visiems būtų po lygiai, bet yra reikalingų žaidėjų, kurių fiziškumas neleidžia, – apie susiaurėjusią rotaciją sakė „Gargždų“ vyriausiasis treneris Paulius Juodis. – Kai vyksta atkaklios rungtynės, tai nėra galimybių paskirstyti žaidėjų krūvių.“

Praėjusias rungtynes su Kauno r. „Atletu“ gargždiškiai žaidė aštuonių žaidėjų rotacijoje. Vienas iš rungtynėse dalyvavusių žaidėjų buvo sausį prie komandos prisijungęs naujokas Dovydas Romančenko.

 

„Apie Dovydą buvau surinkęs nemažai informacijos ir prieš pakviesdamas jį į komandą asmeniškai kalbėjausi su juo, – pasakojo Juodis. – Paaiškinau, ko man iš jo reikia, koks bus jo vaidmuo. Jam viskas tiko, ką iš manęs išgirdo. Džiaugiuosi jo darbu, progresu ir pagalba komandai.“

„Gargždų“ gretose Romančenko jau spėjo sužaisti septynis mačus, per kuriuos vidutiniškai renka po 11,3 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 10,1 naudingumo balo.

Nuotr. BC Gargždai

Pats Juodis komandoje yra taip pat gana naujas veidas – „Gargždų“ trenerio pareigas perėmė vos prieš 2 mėnesius. Per šį laikotarpį strategas drastiškai komandos žaidimo nekeitė.

„Didelių pakeitimų nedariau. Treniruotėms laiko nėra, kai vyksta po du mačus per savaitę. Tikrai nesinorėjo išmušti žaidėjų su naujomis gynybos sistemomis, – sakė „Gargždų“ treneris. – Manau, kad iki šiol pavyko sudėlioti gynybinius ir puolimo akcentus. Kur mes turime pasispausti, kur mes galime rizikuoti – tokias smulkias detales.“

Juodžiui tai bus pirmosios rungtynės su „Šilute“, tačiau apie varžovus jis galėjo nemažai sužinoti iš savo auklėtinių, kuriems tai bus jau trečiasis susitikimas.

„Kalbėjausi su savo žaidėjais. Jie sakė, kad pačioje Šilutėje nėra lengva žaisti, nes namų komanda sulaukia nemažo sirgalių palaikymo, – sakė „Gargždų“ treneris. – „Šilutė“ yra pajėgi komanda, kuri turi tris legionierius. Ketvirtadienio mače Delante Jonesas surinko 38 taškus ir 48 naudingumo balus – tai daug ką pasako apie žaidėjo individualų meistriškumą ir fizines galimybes.“

Jonesas šiame sezone fiksuoja 18,8 taško, 3,7 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo, 1,2 perimto kamuolio ir 17,6 naudingumo balo vidurkius.

Nuotr. S. Gvildys

„Su kiekvienu amerikiečio įsigijimu tikiesi, kad jis bus vienas iš komandos lyderių. Aišku, ne visada taip būna, – sakė „Šilutės“ strategas Kęstutis Mačijauskas. – Prieš jam atvykstant aš tikrai pasidomėjau, koks jis yra žaidėjas, kaip jis žaidė koledže. Tikėjausi, kad jis bus kertinis žaidėjas komandoje.“

Viena iš priežasčių, kodėl praėjusiame komandų susitikime „Šilutei“ pavyko iškovoti užtikrintą pergalę, buvo atkovoti kamuoliai. Mačijausko auklėtiniai laimėjo kovą po lenta 43:32.

„Tuo metu neturėjau nei Tomo Balčiūno, nei Ibrahimo Syllos. O dabar šie žaidėjai bus, todėl jų pagalba bus ypač svarbi, – sakė „Šilutės“ treneris. – Prieš rungtynes aš visada akcentuoju, kad turime šokti dėl kamuolių ir susirinkti antruosius šansus. Artėjančios rungtynės bus ne išimtis.“

Nors Sylla po traumos sugrįžo, tačiau „Šilutė“ negali pasigirti ženkliai gilesne sudėtimi nei „Gargždai“.

„Mūsų rotacija irgi nėra labai didelė, bet aš sakiau savo vyrukams, kad rungtynės vyks vakare, todėl turėsime laiko atsistatyti, – atskleidė Mačijauskas. – Tiek „Gargždai“, tiek mes turime panašią rotaciją ir negalime sau daug leisti. Mūsų tikslas yra žaisti greitą krepšinį ir varginti kiekvieną varžovą. Pažiūrėsime, kurie greičiau pavargs.“

Trečioji tarpusavio akistata šį sezoną tarp komandų jau šiandien, rungtynes tiesiogiai nuo 19.30 val. stebėkite per Info TV ir Delfi TV.



Komentarai:

Kas galetu paneigti
kad, Kubiliu atleido dumasius.. o jau galdikui nelliko pinigu..
2022-02-12
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.