Porzingį „Mavs“ pakeitęs Bertans tikisi geros sinergijos su Dončičiumi

2022-02-13 14:26
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Davis Bertans, kuris persikėlė į Dalaso „Mavericks“ prieš pasibaigiant mainų terminui, su JAV žiniasklaida kalbėjosi apie savo dabartinę būklę, Luka Dončičių ir žinutes su Kristapu Porzingiu.

Pasak latvio, jo pataikymas dabar yra aukščiausiame taške, nes pastarosiomis savaitėmis  daug treniravosi.

„Pastarąjį mėnesį beveik nežaidžiau. Turėjau daug laiko treniruotis. Jaučiu, kad metimas vietoje“, – ESPN sakė Bertans.

Davis Bertans

Davis  Bertans
Komanda: Washington Wizards
Pozicija: SF
Amžius: 29
Ūgis: 205 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Valmiera, Latvija

Bertans pastaruoju metu Vašingtone išgyveno ne pačius geriausius laikus. 2020 m. lapkritį su „Wizards“ pasirašęs penkerių metų trukmės ir 80 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, šį sezoną 205 cm ūgio puolėjas vidutiniškai pelno 5,7 taško per 34 rungtynes, kildamas nuo atsarginių žaidėjų suolo (14,7 min.).

Nepaisant to, 29-erių krepšininkas tikisi užmegzti gerą ryšį su „Mavs“ superžvaigžde Luka Dončičiumi ir nekantriai laukia Slovėnijos vunderkindo perdavimų.

„Nesu tas vaikinas, kuris paima kamuolį, sukuria kažką sau, o tada meta. Jei situacijos nesukuria komandos draugas, man tada tikrai sunku įgauti ritmą. Gaunant po vieną metimą kas 10, 15 minučių, pataikymo procentą pakelti tikrai sunku“, – kalbėjo Dalaso klubo naujokas.

Jis taip pat palietė temą dėl savo žinučių su Kristapu Porzingiu, su kuriuo apsikeitė komandomis. Bertans teigė, kad su „Mavs“ latviu bendravo žinutėmis, kuomet pasirodė mainų naujienos.

Iš pradžių jie manė, kad žais kartu, kol sužinojo, kad yra keičiami vienas į kitą.

Dalaso „Mavericks“ iškeitė Kristapą Porzingį į Vašingtono „Wizards“ mainais į Spencerį Dinwiddie ir Davį Bertanį. „Mavs“ taip pat nusiuntė į Vašingtoną antrojo rato šaukimą.

Po atliktų mainų „Mavs“ savininkas Markas Cubanas džiaugėsi rezultatu ir paaiškino tokį sprendimą.

„Tai buvo paprasta. Gavome du žaidėjus į pozicijas, kurių mums reikėjo, nepaisant fakto, jog su Porzingiu žaidėme gerai. Mums reikėjo snaiperio ir dar vieno žmogaus, kuris žaistų su kamuoliu ir tai buvo vienintelis kelias juos gauti“, – tikino Cubanas.

Su latviu maksimalų penkerių metų kontraktą 2019-ųjų vasarą pasirašęs Cubanas gyrė Porzingio talentą ir mano, jog jis žais dar geriau „Wizards“ gretose.

„Galvoju, kad KP yra neįtikėtinas talentas ir šie mainai jo nesumažina. Anaiptol, galvoju, jog tai išeis į naudą ir Porzingiui, kuris žais geriau Vašingtone“, – kalbėjo Cubanas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.