Adomaitis kaip favoritą laimėti KMT įvardijo „Žalgirį“, Sireika – pasiruošęs mesti iššūkį

2022-02-15 23:11
Nuotr.: LKL

Dar neseniai duobėje buvęs Klaipėdos „Neptūnas“ pamažu atsigauna, o antradienio vakarą iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, įveikdami „Šiaulius-7bet“ (77:75). Po mačo uostamiesčio ekipos strategas Dainius Adomaitis buvo patenkintas savo komandos darbu.

„Turbūt geriausia pergalė žiūrint iš gynybinės pusės, kaip mes sugebėjome kentėti su jais, jų žaidėjais, – kalbėjo treneris. – Varžovai turi tokių talentingų žaidėjų kaip Elmore'as, kuris daro didžiulį skirtumą. Gynyba buvo džiuginantis dalykas, turėjome daug gerų momentų. Puolime vienintelis blogas dalykas – klaidos.

23 kartus padovanoji varžovui kamuolį ir tuomet atsiranda tas metimų skirtumas. Jie išmetė beveik 20 metimų daugiau nei mes. Čia bus didelis akcentas pertraukai, per kurią turėsime skirti žymiai daugiau dėmesio tiems aspektams bei dirbti.“

Lietuvos krepšinio visuomenė po truputį gyvena Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto nuotaikomis. Turnyro uždanga nusileis artėjantį savaitgalį Vilniuje, o tarp keturių stipriausių komandų pirmą kartą pateko ir „Šiauliai“, kurie ketvirtfinalyje įveikė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Paklaustas, ar šiauliečiai gali pateikti staigmeną ir pusfinalyje nukauti Kauno „Žalgirį“, Adomaitis turėjo paprastą atsakymą.

„Viskas priklausys nuo „Žalgirio“, – atšovė strategas. – Manau, kad dramatiška „Žalgirio“ pergalė Monake psichologiškai juos kilstelėjo į viršų. Labai bus įdomios jų rungtynės su „Pieno žvaigždėmis“, kur jie tą įgautą pasitikėjimą turėtų parodyti. Viskas priklauso nuo „Žalgirio“. 

Ar „Žalgiris“ yra favoritas laimėti KMT?

„Keista, kad taip nebūtų, – teigė Adomaitis. – Kita vertus, „Rytui“ ar „Lietkabeliui“ yra geriau žaisti iš tos pozicijos, nes „Žalgiris“ yra favoritas.“

Tuo metu „Šiaulių-7bet“ treneris Antanas Sireika prieš lemtingą savaitgalį buvo nusiteikęs kovingai.

„Be abejo, kad mesime rimtą iššūkį, – teigė specialistas. – Ar įveiksime? Negaliu taip užtikrintai sakyti, nes yra kažkokios lubos. Bet galvoju, kad mes žaisime drąsiai, drąsiau nei šiandien. Pažįstu savo vyrus, savo komandą.

Jie turi tų savybių, kur galėtų žaisti gerą krepšinį, bet tiek gynyboje, tiek puolime, reikia žaisti visiems kartu. Jeigu daugiau dalintumėmės kamuoliu, tai gali būti kokie nori varžovų gynėjai. Ar tokia pavarde, ar tokia. Ar garsus, ar ne. Jeigu aš laisvas, aš pataikysiu. Norėčiau tai matyti.“

Paklaustas, ar KMT finalinėse kovose „Šiauliai-7bet“ turės Arminą Urbutį, kuris neseniai patyrė traumą Šiaurės Europos krepšinio lygos rungtynėse, Sireika dvejojo, bet turėjo labiau teigiamą nei neigiamą atsakymą.

„Turime kelias treniruotes ir žiūrėsime, kokia jo būsena. Aš manau, kad galės padėti. Tiesiog visi taip kalba ir jūs suprantate, kad tas finalo ketvertas šiuo metu yra svarbiausios varžybos, todėl mes ir saugojame žmogų. Žiūrėjau Šiaurės Europos lygos varžybų įrašą, kur mes žaidėme prieš lenkus. Tai man bežiūrint skausmas per širdį praėjo, nes jis galėjo išsisukti koją.

Gerai, kad taip neįvyko. Dėl to ir saugome, kad jis galėtų žaisti, nes čia yra įvykis visiems žaidėjams. KMT finalinis ketvertas priduos pasitikėjimo vien dėl to, nes kai kurie žaidėjai nėra gyvenime jame žaide ir gali ten daugiau nebepatekti. Tai yra didelis iššūkis, didelė garbė žaisti. Aš pasitikiu jais, kad jie bus labiau mobilizuoti, o čia yra pagrindinė varomoji jėga. Noras ir kovingumas“, – užbaigė treneris.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.