Zdovcas džiaugiasi santūriai: „Mane aplanko noras laimėti viską, dėl ko pats kenčiu“

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-02-20 22:40

Jure Zdovcas neišsiskyrė emocijomis Kauno „Žalgiriui“ triumfavus Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. 

Kauniečiai finale 91:66 daugiau nei užtikrintai susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir apgynė čempionų trofėjų. 

Specialistas mėgavosi stebėdamas „Žalgirio“ dominavimą ant „Avia Solutions Group“ arenos parketo, bet atliktą darbą prilygino formalumui – kita baigtis nebūtų suprasta.

Fotogalerija

„Visada esu toks pat – neparodau emocijų, kadangi privalėjome laimėti šitą taurę, – spaudos konferencijoje pabrėžė Zdovcas. – Nebuvo kitos išeities, komanda jautė spaudimą. Iš tikrųjų noriu pasveikinti abi komandas: varžovus ir trenerį Nenadą Čanaką. Negaliu pasakyti, jog buvo lengva, nes „Lietkabelis“ atliko tikrai puikų darbą kaip komanda.

Jie pusfinalyje išeikvojo labai daug energijos pergalei pasiekti. Nenoriu nuvertinti mūsų laimėjimo, žaidėme gerai ir rimtai nusiteikę. Ką ir sakiau treneriams, mėgavausi komandos žaidimu šalia šoninės linijos. Kad ir kuris žaidėjas kilo nuo suolo, žaidėme labai gerai. Gėrėjausi treniruodamas šituos vyrus.“

– Kiek šis trofėjus gali padėti komandai pamiršti šio sezono skaudulius ir pozityviai atsispirti į likusią sezono dalį?
– Šį sezoną turėjome daug blogų atkarpų, kurios vis grąžino mus į realybę: pagrindinių žaidėjų traumos, COVID-19 problemos. Tačiau niekam nerūpi tai. Į rikiuotę sugrįžo Joffrey Lauvergne’as, Janis Strelnieks, dalinai ir Mantas Kalnietis. Taip pat ir Paulius Jankūnas, kuris, atsiprašau prieš kitus krepšininkus, ir su nuliu taškų man šiandien buvo vienas geriausių žaidėjų. Paulius – tikras kapitonas, jam nereikalingi taškai. Pagaliau vėl turime sudėtį, kuri gali žaisti aukštame lygyje ir kovoti prieš galingus varžovus. Bet kuris nuo suolo pakylantis krepšininkas gali pridėti kažką papildomai. Tikiuosi, jog šios pergalės be traumų leis komandai pažvelgti į šviesesnę ateitį.

– Jūsų darbo pradžia „Žalgiryje“ nebuvo lengva. Kiek triumfas finale buvo svarbus jums asmeniškai?
– Žinote mane – noriu laimėti kiekvienas rungtynes, kad ir kokios aplinkybės būtų, kad ir koks varžovas būtų prieš mus. Spaudžiu save būti geriausiu kiekvieną akimirką. Svarbu laimėti taurę. Kartais aplanko noras laimėti viską, dėl ko pats kenčiu, nes neįvertinu realybės. Visada keliu aukštus tikslus. Mums reikalingas spaudimas tiek iš žiniasklaidos, tiek iš fanų, kadangi būtent tai daro mus stipresniais. Žaidėjams reikalingas spaudimas, be kurio komanda negalėtų tobulėti.

Galų gale, „Žalgiris“ – Eurolygos komanda, kuri vietiniame fronte privalo laimėti kiekvienas rungtynes. Eurolygos klubai prieš sezoną keliasi aukštus tikslus – žaisti atkrintamosiose.  Kol kas man nepavyko padaryti nieko ypatingo, nors bandžiau, bet Eurolygoje tebesame paskutiniai. Mano paminėtos aplinkybės nerūpi niekam. Tačiau mūsų dar laukia daug rungtynių. Reikia tikėtis, kad pergalė Monake ir šis trofėjus padės komandai kilti.

– Ar emocijų būtų daugiau, jeigu būtumėte turėję šansą finale įveikti Vilniaus „Rytą“?
– Žinoma, tai yra susiję. Aišku, lemia ir didelis pranašumas. Tuomet lauki, kada rungtynės tiesiog pasibaigs. Jeigu rungtynės būtų besiklosčiusios apylygiai, būtų vėl kitaip. Kai galvoju apie Vilniaus „Rytą“ ar Panevėžio „Lietkabelį“, iš tikrųjų net nežinau ir negaliu nuspręsti, kuris varžovas būtų geriau ar blogiau. Abi komandos – labai geros, bet „Lietkabelis“ neteko Džordže Gagičiaus. Nėra lengva žaisti prieš Panevėžio komanda, kadangi joje rungtyniauja iš toliau pataikyti galintys aukštaūgiai ir besiveržiantys krepšininkai. Bet turbūt „Lietkabelis“ šiuo atveju buvo parankiau, nes „Rytas“ buvo turnyro šeimininkas. 

– Esate iškovojęs daug titulų tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris. Kaip paminėdavote juos ir kaip ketinate atšvęsti šį trofėjų?
– Buvau lygiai toks pat, kaip ir žaisdamas – sau sukurdavau spaudimą. Pergalę priimu kaip rezultatą, kuri turėjome pasiekti, dėl ko yra mokamas atlyginimas. Aišku, būdamas jaunesnis galėdavau švęsti labiau, todėl daugiau negaliu lygiuotis su žaidėjais (juokiasi). Be to, esu susižeidęs koją. Laukiu, kada grįšiu namo ir galėsiu ištiesti kojas ant lovos. Bet neabejotinai bent kažkiek pamėginsiu pašvęsti su žaidėjais.

Manto Kalniečio komentaras po finalo:

Nenado Čanako komentaras po finalo:

Gabrieliaus Maldūno komentaras po finalo:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.