„Nevėžio“ keturiolikmečiui – įvertinimas iš Eurolygos legendos

2022-02-22 18:07
Nuotr.: Nevėžis
Nuotr. Nevėžis

Praėjusį rugsėjį su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ septynerių metų trukmės sutartį sudaręs kartvelas Avtandilas Baktahdze yra vienas talentingiausių žaidėjų tiek savo kartoje, tiek tarp vyresnių jaunuolių. Tai įrodo ir įvertinimas, kurį keturiolikmetis gavo iš Vassilio Spanoulio.

Praėjusiais metais karjerą baigusi Europos krepšinio legenda šiuo metu užsiima specialių komandų treniravimu, kurios yra atrinktos Eurolygos pajėgiausiam jaunimo turnyrui.

Viena iš šių komandų vasario 25-27 d. susiburs Belgrade, o tarp dvylikos narių pakviestas ir jaunasis Baktahdze.

Avtandil Baktahdze

Avtandil  Baktahdze
Avtandil  Baktahdze
MIN: 0.72
PTS: 0 (0%)
REB: 1
AS: 1
ST: 0
BS: 0
TO: 0
GM: 1

Už „Nevėžį-Optibet“ 204 cm ūgio talentas praktiškai nerungtyniauja ir tik treniruojasi. Tiesa, Baktahdze, kuris ant Lietuvos krepšinio lygos parketo yra praleidęs vos minutę, jau spėjo įsirašyti į rekordų knygą.

Spalio 30-osios mače su Vilniaus „Rytu“ Baktahdze žengė į aikštę ir tapo jauniausiu visų laikų LKL krepšininku, būdamas 14 metų ir 1 mėnesio amžiaus.

Praėjusią vasarą vykusiame Europos U20 Iššūkio turnyre trylikametis (gimęs 2007 m.) pateko į šešeriais metais vyresnių Sakartvelo vaikinų jaunimo rinktinę (gimusių 2001 m.).

Jis sužaidė du mačus ir vidutiniškai per 4 minutes pelnė po 1,5 taško bei atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

„BasketNews podkastas“:



Komentarai:

Anonimas
Matėm mes ta 14meti MKL. Barzda vešlesne už trenerio, o apie žaidima nėra net ka kalbėti. Tiesiog aukštas žioplys , kuriu turime ir mes savų
2022-02-22
-3
Atsakyti
Ramas
jo bet jis ne lietuvis kur mūsų krepšinio talentai
2022-02-22
+7
Atsakyti
Jis
jis jo mates turbut nera😉
2022-02-22
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.