Mantui Kalniečiui sėkmingai atlikta operacija

2022-02-24 19:51
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Ketvirtadienį Kaune esančiose „Gijos Klinikose“ Kauno „Žalgirio“ gynėjui Mantui Kalniečiui sėkmingai atlikta čiurnos operacija. Operaciją atliko ortopedas traumatologas prof. Rimtautas Gudas, skelbiama „Žalgirio“ pranešime spaudai.

Operacinio gydymo Kalniečiui prireikė dėl įsisenėjusios čiurnos traumos, dėl kurios negalėjo sportuoti visa jėga, nuolat kentė skausmus, suleista ir išgerta daug nuskausminamųjų vaistų.

Pasak „Gijos Klinikų“ ambulatorinės reabilitacijos vadovo, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo Vytenio Trumpicko, iš pradžių trauma buvo „apgydoma“ konservatyviais metodais, be chirurginio įsikišimo.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 35
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Kurį laiką tas tenkino, bet pakartotinės pažeistos vietos traumos vis išvesdavo krepšininką iš rikiuotės. Mantas šlubavo ir negalėjo pilnu pajėgumu atsiduoti žaidimui. Dar kartą atlikus tyrimus, vis dėlto buvo nuspręsta operuoti“, – teigė Trumpickas.

„Atlikta minimaliai invazinė artroskopinė operacija – čiurnos sąnarys išvalytas. Dėl minimalaus invaziškumo ir neribotų šiuolaikinių technologinių galimybių, Mantas jau kitą dieną galės pilnai remti operuotą koją, pilnai judinti, anksti pradėti reabilitaciją, o po reabilitacijos pagaliau visa jėga tęsti savo profesionalaus krepšininko karjerą, – optimistiškai nusiteikęs prof. Gudas. – Kada tiksliai žaidėjas galės grįžti į aikštelę, prognozuoti sunku, priklausys nuo to, kaip seksis reabilitacija, bet tikėkimės geriausio, o dabar palinkėkime Mantui kuo geresnio gijimo.“

Praėjus gijimo periodui Kalnietis bus perduotas „Žalgirio“ gydytojo Vytauto Kailiaus, fizinio parengimo trenerių Sigito Kavaliausko ir Nerijaus Navicko ir masažuotojo Romo Petraičio globai.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Nieko pries Kalnieti neturiu, bet Maciulis butu uzbaiges sezona...
2022-02-24
-2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.