Ulanovas – apie „Žalgirio“ gudrybes prieš „Real“ ir pokalbį su Grigoniu

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalisitas
2022-02-24 22:28

Edgaras Ulanovas užtikrintą pergalę prieš Madrido „Real“ vertina realistiškai. 

Karališkasis klubas Kaune vertėsi be eilės pagrindinių žaidėjų, tačiau Kauno „Žalgirio“ tai nesumenkina – laimėta 68:47 ir Eurolygos grandui išrašytas įmestų taškų antirekordas (47 taškai).

„Gera pergalė. Aišku, esame realistai – turnyrinėje lentelėje nesikeičia niekas, bet smagu laimėti prieš tokį varžovą, – spaudos konferencijoje kalbą pradėjo Ulanovas. – Prieš „Real“ dabar ne taip dažnai pavyksta laimėti. Gynyba buvo pagrindinis raktas. „Real“ prametė ir laisvų, bet manau, kad pastatėme juos į nepatogią padėtį būtent pirmoje pusėje, daug kamuolio pamušimų, krypties pakeitimų, išprovokavome daug klaidų.

Fotogalerija

Po to jie neįmetė ir laisvi, kai mes turėjome pranašumą ir nuo mūsų pačių nukrito našta. Galų gale rungtynės buvo uždarytos.“

Ulanovas su 15 taškų buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas. Puolėjas realizavo 3 iš 6 dvitaškių, 2 iš 3 tritaškių ir 3 iš 3 baudų, atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Žalgirietis tapo mačo MVP su 17 naudingumo balų.

Pablo Laso Kaune neturėjo Thomaso Heurtelio, Rudy Fernandezo, Carloso Aloceno ir Fabieno Causeur, Anthony Randolphas žaidė tik 4 minutes.

– Kiek tokį pasirodymą lėmė „Real“ problemos, kiek jūsų žaidimo pakilimas? – žurnalistai paklausė Ulanovo.
– Pastatėme juos į nepatogią padėtį. Buvo tikrai gerų epizodų gynyboje, privertėme mesti tokius neparuoštus metimus arba kartais gynėmės ne ties pražangos riba. Davėme gerą kontaktą. Aišku, kažkur reikėjo rizikuoti, neatkovojome kamuolių prie išsikeitimo. Jie atkovodavo daug kamuolių puolime, ypač Walteris Tavaresas. Kiti žaidėjai nebuvo tokie geri, vienintelė problema buvo Tavaresas. Gerai, kad pavyko išjungti kitus. Nesinori žiūrėti į varžovą, turi problemų, trūksta žaidėjų, bet žiūrime į save. Buvo periodas, kai mes turėjome problemų, mūsų niekas neguodė už tai.

– Kiek pavyko nusiteikti rungtynėms žinant įvykius Ukrainoje?
– Kažkiek buvo galvojimo, ypač asmeniškai. Stengiuosi koncentruotis, dirbti su savo galva, pasukti mintis į tai, kas bus toliau. Aišku, mintyse išlieka tai, bet rungtynių eigoje pasimiršta. Bet kad tai vyksta, mes suprantame.

– Kaip vertinate Eurolygos žingsnį nukelti Rusijos klubų mačus ir „Žalgirio“ sprendimą nevykti į Rusiją?
– Kaip klubo žaidėjas, aišku, palaikysiu klubo sprendimus. Mano darbas – atsiduoti aikštelėje 100 proc. Mano nuomonė nieko nereikštų, jei pasakyčiau. Yra žmonės, kurie sprendžia. Palaikau, nes esu klubo dalis.

– Maskvos CSKA žaidžia jūsų bičiulis Marius Grigonis. Ar teko su juo bendrauti? Kaip jam sekasi?
– Teko bendrauti keliais žodžiais. Marius yra Vokietijoje, turėjo būti rungtynės (su Miuncheno „Bayern“ – aut. past.), jos neįvyks. Laukia tolimesnių nurodymų.

– Po pirmojo kėlinio buvo pagerbtas Jonas Mačiulis. Koks labiausiai įsiminęs momentas iš jo karjeros?
– Gruzija (šypteli). Rungtynės su Gruzija – pats įsimintiniausias momentas, ir apskritai tas turnyras, kuriame Jonas buvo visiškas žvėris. Sėdėdamas namuose ir žiūrėdamas pavydėjau, kaip Jonas žaidžia. Kadangi jis – mano pozicijos žaidėjas, buvo pavydu žiūrėti, kaip jis žaidžia. Tiek pasiekusių, kaip jis, nėra daug. Pagarba Jonui. Ankstyvoje karjeroje teko žaisti sezoną su juo, teko prasileisti ir smūgių į krūtinę, ir visur kitur iš alkūnių. Nežinau, kažkiek gal pasiėmiau iš jo. Džiaugiamės, kad turėjome tokį žaidėją, vertas pagarbas.

Joffrey Lauvergne'o komentaras:

Jure Zdovco komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.