Miniotas švenčia dvigubą pergalę: „Keli momentai – ne krepšinis, o regbis“

Tomas Vanagas
BasketNews iš Tuzlos (Bosnija ir Hercegovina)
2022-02-25 00:24

Regimantui Miniotui ketvirtadienio vakaras Bosnijoje ir Hercegovinoje virto dviguba pergale – laimėjo ir jo atstovaujamas Kauno „Žalgiris“.

Miniotas šiuo metu padeda Lietuvos rinktinei, kuri dramatiškai 78:77 išsikrapštė mače su bosniais.

„Žalgirio“ į rinktinę išleistas aukštaūgis tapo svarbiu ginklu. Centro ir sunkiojo krašto pozicijose galintis žaisti Miniotas per 18 minučių pelnė 4 taškus (2/2 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, padarė pražangą ir surinko 8 naudingumo balus.

Fotogalerija

Po rungtynių krepšininkas pasidžiaugė ne tik saviškių pergale, bet ir pažadėjo peržiūrėti įspūdingų „Žalgirio“ rungtynių su „Real“ įrašą.

„Tikėjomės, kad bus daug fanų, bet kad tiek bus daug ir toks palaikymas... Smagu buvo žaisti, – komentavo Miniotas. – Seniai taip buvo, kai dabar tokia COVID-19 situacija. Tikrai atmosfera buvo fantastiška. Iš pradžių ir jie, ir mes buvome susikaustę, bet vėliau – viskas gerai.“

– Labai svarbi pergalė. Kokie sumanymai žaidime veikia, o kas ne?
– Visi žaidžiame kartu, kaip komanda. Padedame vieni kitiems. Aišku, susižaidimo gal dar nėra tokio gero, nes turėjome 3-4 treniruotes. Manau, kad tai normalu. Tikrai visi stengiasi, atiduoda visas jėgas. Toks dalykas, kad tiek laiko turint, negali taupytis. Visi buvome vienoje mintyje ir padarėme taip, kaip norėjome. Aišku, pabaigoje galėjome ir ramiau, bet ir fanai, ir emocijos... Tikrai nebuvo lengva.

– Ar rezultatą iš Kauno sužinojote rungtynių metu?
– Ne, po rungtynių. Labai džiaugiuosi, sveikinimai komandai.

– Nustebino?
– Ne, kodėl nustebino? Labai gerai žaidžiame, visi grįžo po traumų. Žaidėme namie, prie savų sirgalių, baigėsi traumos, visokie COVID-19. Pagaliau gavome treniruočių, tad viskas tvarkoje.

– Ar jau šį vakarą peržiūrėsite rungtynes?
– Žiūrėsiu. Aišku, reikia atsistatyti, nes yra kelios dienos, dar skrydis. Tačiau tikrai pasižiūrėsiu.

– Teisėjai šiandien daug kontakto leido?
– Buvo labai daug kontakto. Ypač gale. Gavosi keli momentai ne krepšinis, o regbis – mėtėme vieni kitus. Gal šiek tiek paleidome, bet sunku ir jiems matyti tokius dalykus. Tiesiog atstovėjome.

– Ar kažkas labai turėtų keistis sekmadienio rungtynėse?
– Gal šiek tiek ramiau žaisti, visas situacijas daugiau skaityti, gynyboje labiau susikalbėti, nes buvo kvailų klaidų. Manau, kad viskas bus gerai.

– Džananą Musa matėte ir Ispanijoje sezono pradžioje. Kaip sekėsi tvarkytis su juo?
– Pirmoje pusėje jis tikrai pridarė mums bėdų, bet antroje nebeturėjo savo prasiveržimų. Manau, kad visai neblogai susistabdėme jį. Aukštaūgių nesustabdėme ir kamuolių neatkovojome – tai didesnė problema. Žinosime, ką reikia daryti ir sekmadienį to neleisime.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.