Eurolyga apsisprendė dėl Rusijos klubų likimo, radikali „Žalgirio“ idėja palaikymo nesulaukė

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2022-02-25 16:06
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Eurolyga priėmė sprendimą dėl trijų Rusijos klubų likimo. Per skubų posėdį penktadienį buvo nuspręsta, kad dėl karo Ukrainoje visos likusios Eurolygos sezono rungtynės Rusijoje laikinai perkeliamos į kitas valstybes.

Tokį scenarijų inicijavo pats Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Jis siūlė remtis UEFA pavyzdžiu. Vadovaujantis Europos futbolo organas Rusijos ir Ukrainos klubams nurodė persikelti namų mačus į neutralias arenas, iki kol bus sulaukta kitų nurodymų.

Šį sezoną metamos baudos

74%
10,1
Pataiko: 10,1
Taiklumas: 73,5%
Vieta lygoje: 18
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Lorenzo Brown

BasketNews žiniomis, trys Rusijos klubai – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS, iš pradžių prieštaravo tokiai idėjai.

„Zenit“ liko sužaisti šešerias Eurolygos reguliariojo sezono namų rungtynes, CSKA – 5, UNIKS – 4.

Visi trys rusų klubai šiuo metu patenka į Top 8.

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pristatė idėją boikotuoti visus likusius mačus prieš Rusijos komandas, tačiau palaikymo nesulaukė, informuoja BasketNews šaltiniai.

Tiesa, jo teigimu, „Žalgiris“ vis tiek laikysis pozicijos nevykti į Rusiją. Žalgiriečiai kovo 25-ąją turėjo svečiuotis Maskvoje, o balandžio 8-ąją – Sankt Peterburge.

Visi kiti Eurolygos mačai vyks pagal numatytą tvarkaraštį.

BasketNews šaltinių teigimu, Eurolyga pirmadienį turėtų surengti dar vieną posėdį. Iki jo Rusijos klubai turės paruošti perkeltų mačų planą.



Komentarai:

Ceska
Zalgiris sitoje situacijoje gali tik islosti labai stipriai, jeigu Eurolygoje tokie isgamos tai aiskiai jiems ta ir pasakyti, tegu neboikotuoja varzybu, vyksta zaisti, zaidejai iseina ar parketo ir nieko nedaro. Teisiniu pagrindu netures ko bausti nes rungtynes vyksta, bet bus aiskiai pasiusta zinute kokia puvena Eurolyga ir net netures kaip suktis is padeties, gal pats Bertmon isbegs ant parketo ir prades ardytis kad zaiskit 😂😂
2022-02-26
+20
Atsakyti
Biržietis
Aš kaip Žalgirio sirgalius nuo kokių 97 metų, labai noriu kad Motiejūnas pasiųstų eurolygą kaip, kad tie Ukrainos pasieniečiai pasiuntė karo laivą, ir išeitų į Eurocup. Tuo pačiu noriu atsiprašyti Ryto už tai, kad jų nemėgau. Ta maža, bet labai graži akcija kai visi pinigai už parduotus bilietus keliauja Ukrainai galbūt kalnų ir nenuvers, bet parodo jog atmetus krepšinį mes visi esame žmonės su tomis pačiomis vertybėmis ir mus skiria tik spalvos. Tuo pačiu labai norėčiau pamatyti kažką panašaus iš Žalgirio. Tiesiog sunku patikėti kaip šią liūdną valandą skirtingų pažiūrų žmonės sugeba susivienyti. Peace out ✌ Respectas Rytui! O Motiejūnui stiprių kiaušinių! 👍🏻🇺🇦
2022-02-26
+21
Atsakyti
Kastytis
Russkij korabl, pošol nachui !!! Nežinau geresnio atsako šitos tironijos visokiausioms institucijoms. Moteijūnas eina teisinga linkme. O Eurolyga ? Jiems, girdi , nepatogu prarasti pinigus. Ojeigu tankai stovėtų už 10 km nuo J. B. namų ? Tegu vietoj Žalgirio skubos tvarka įsileidžia dar vieną putlerliandijos klubą. Net gal cska dublerius. Šaunuolis Motiejūnas.
2022-02-25
+28
Atsakyti
Anonimas
Radikali? O žudyti nekaltus žmonės nėra radikalu?
2022-02-25
+16
Atsakyti
A.
ir jei atvirai, Grigonio sprendimo laukiu. nejau buvusios okupuotos valstybeje gimes jaunas zmogus tokiu laiku zais uz CSKA. ir ka jis galvojo apskritai pasirasydamas kontraktą..
2022-02-25
+18
Atsakyti
A.
2022-02-25
+1
Atsakyti
Manau, kad kai kurie klubai tikrai nepalaikys tokios pozicijos ir patys atsisakys žaisti su Rusijos klubais. Ypač - su armiją reprezentuojančiu klubu, nors daugumai CSKA žaidėjų ir trenerių, matyt, politika yra tamsus miškas. O šiaip manau, kad čia ne tik pinigai, bet ir Vakarų Europos žmonių kitoks supratimas prisidėjo. Jiems užpulta Ukraina reiškia daug mažiau nei mums.
2022-02-25
+10
Atsakyti
Lietkabelis
Visiškai pilnai pritariu tiesiog neskristi, nevažiuoti, nežaisti, tiesiog ignorą dėti. Nesvarbu kad techninis -20. Yra tam tikros ribos. Yra svarbesnių dalykų nei krepšinis. Viskas, gana, užteks. Vakarų skistakiaušiai jau taip atsibodo, jokio stuburo, nieko, tik kalbos ir žodžiai. Visados palaukiau Žalgirį tarptautiniame "fronte". Iš manęs, eilinio fano iš Panevėžio palaikymą turit 100%.
2022-02-25
+47
Atsakyti
Kauno alchasas
Ir jei norim parodyti pasipriesinima tai isperkam bilietus i sekancias rungtynes ir paliekam tuscias kedes, ir taip kol nesusiprotes boikotuoti visu rungtyniu kol bent viena ruskiu komanda dalyvaus lygoj. sitas kluba lietuvos zmones islaiko ir jis turi paisyti zmoniu o ne lygos interesu
2022-02-25
+6
Atsakyti
Kas ta Eurolyga?Negirdejau tokios nemaciau,ir nebetks matyti.Laukiu Grigulicos ir Zenit ir Ko nariu pareiskimu,ziuresim ar teks ir rinktines atsisakyti.
2022-02-25
+6
Atsakyti
a
na liko dar vienas kelias - vaziuoti zaisti, bet aiksteleje tik stoveti ir nieko nedaryti. Ir ne 1 simboline ataka, o visas rungtynes. Tegul EL transliuoja toki "grozi", o mes skaniai pasijuoksim is tu skystakiausiu nevykeliu.
2022-02-25
+33
Atsakyti
cha
O kas draudzia zalgiriui protestuoti ir nezaisti,uzskaitys pralaimejimus -20 ir baigta
2022-02-25
-3
Atsakyti
Linas
Nežaisti su jų klaubais. Jau geriau 0:20 pasiimti
2022-02-25
+9
Atsakyti
Kauno alchasas
Kaip noreciau iliustra ipilt ir bartolomejui ir kitiem pritarusiems. Tik pakudakuot per tviteri sugeba, o kai ateina laikas rimties sprendimams tai zmogiskos vertybes zemiau plintuso. Turbut karas dar per kelias valstybes per toli nuo ju. Zalgirio ir kitu zmogiskuju klubu vietoj pereiciau i Fiba . Ir tegu smirdi tas barmalejus vienam katile su ruskiais ir vokieciais
2022-02-25
+19
Atsakyti
Apakes
eina nachui ta eurolyga supista. gal blet isversti i anglu ka reiskia cska? mininstre pareiske, kad i lietuva negales atvykti rusijos klubai. tikiuosi.
2022-02-25
+25
Atsakyti
A.
galima išreikšti nuomonę Eurolygos fcb paskyrose... gal ir su tuo šūkiu apie laivus...
2022-02-25
+13
Atsakyti
Lieks tik
traukti peilius ir pjaustyti gerkles aiksteleje. EL prostitute.
2022-02-25
+11
Atsakyti
Anonimas
garantuotai neutralios arenos bus kur nors vokietijoje, nes naciai ir komunistai yra to pačio lygio urodai.
2022-02-25
-6
Atsakyti
Serbentautas
Tai db visi Eurolygos rusų mačai bus Minske :D tikiuosi salės tinkamos neturi o visi kiti nepriims rusų klubų.
2022-02-25
+4
Atsakyti
Anonimas
Reiškia nežiūrėsim eurolygos, čiulpia bybi jie man, vatnikų remėjai susmirde. Sportas yra šūdo vertės dalykas kai matome pasaulyje kad vakarai nebesugeba išlaikyti stabilaus pasaulio o rytai su šūdais ižmozotais delnais ploja iš laimės. Nusprendė barmalėjus suteikt prieglobstį terorizmą remiantiem bizniam. Svarbiausia duok liaudžiai sporto kad nukreipt dėmesį nuo įvykių. Kol vyksta karas žiūrės europiečiai kaip caskai linksmins visokius hansus ir jorges su tritaškiais metimais.
2022-02-25
+29
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 39

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.