Jei Motiejūnas nepakeis pozicijos, „Žalgiriui“ gresia Eurolygos diskvalifikacija

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2022-02-25 16:53
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jei Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas nekeis savo kardinalios pozicijos, Lietuvos čempionams teoriškai gresia Eurolygos diskvalifikacija.

Kaip praneša BasketNews šaltiniai, Motiejūnas Eurolygos posėdyje penktadienį vienintelis iškėlė idėją boikotuoti visas likusias rungtynes su trimis Rusijos klubais, tačiau jo sumanymas palaikymo nesulaukė.

Pagal naujausią Eurolygos nutarimą, kovo 25 ir balandžio 8 numatyti „Žalgirio“ išvykos mačai su Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ turėtų būti perkelti į neutralias arenas už Rusijos teritorijos.

BasketNews žiniomis, Motiejūnas posėdžio metu vis tiek pareiškė, kad „Žalgiris“ neketina žaisti su Rusijos komandomis.

Tokiu atveju klubui gresia rimti nemalonumai.

Pagal Eurolygos reglamentą, jeigu „Žalgiris“ be pateisinamos priežasties atsisakys dalyvauti rungtynėse, komanda gaus techninį pralaimėjimą 0:20 ir baudą, kuri siekia nuo 100 iki 200 tūkst. eurų.

Jeigu toks nutikimas pasikartotų, t.y. „Žalgiris“ boikotuotų mačą ir antrą kartą, klubui grėstų diskvalifikacija iš Eurolygos turnyrų iki trijų sezonų, Eurolygos teisių praradimas ir bauda nuo 200 iki 300 tūkst. eurų.

„Kaip ir sakėme vakar, mūsų vertybės nesikeičia – mes nenorime žaisti su karinę agresiją vykdančios šalies klubais ir tokią poziciją siūlėme priimti Eurolygai ir jos klubams. Visgi lyga ir kiti klubai linko į sklandų sezono užbaigimą“, – po posėdžio Paulių Motiejūną citavo zalgiris.lt.

„Mes nenorime žaisti minėtų rungtynių, ir sutinkame prisiimti minimalias sankcijas – pralaimėjimus 0:20. Apie tai ir toliau kalbėsime su lyga ir klubais, tačiau tuo pačiu negalime sutikti, kad lyga mums skirtų pinigines baudas ar imtųsi drastiškų priemonių – šalintų iš lygos.

Vertybės mums yra svarbios, tačiau nenorime iš mūsų komandos, krepšinio gerbėjų ir Lietuvos atimti Eurolygos, todėl nesimėtome ultimatumais ir toliau bendrausime su lyga ir klubais, kad rastume bendrą sprendimą“, – sakė P.Motiejūnas.



Komentarai:

Jokiais būdais neprarasti Eurolygos. Kazkodėl visos sankcijos ne tai, kad kenkia okupantams bet mum patiem atsigręžia dvigubai. Kažkokia nesąmonė. O tie kas nebenorės žėti Eurolygos visada prašom.
2022-02-27
-12
Atsakyti
vistiek jie negales atskristi i euroleagos rungtynes :D dveskit rusai supisti
2022-02-27
+8
Atsakyti
tai jei taip stipriai eurolygai reikia tu rungtynių, tai tegul iš jų farsą padaro, išeina apsirengę su Ukrainos vėliavom ir laiko kamuoli po 24 sekundes, nepuldami, bet tik gindamiesi. Būtų visai taip pat kaip dabartiniam kare.
2022-02-26
+37
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad Eurolyga nėra mums tokia svarbi kaip gali atrodyti. Žalgirį palaikysime, kad ir kur jis žaistų. Nors manau, kad ir pati Eurolyga greit priims griežtesnę poziciją rusijos atžvilgiu.
2022-02-26
+16
Atsakyti
Žiemelis rankytėm trina. O jei rimtai, tai neįsivaizduoju nei Žalgirio be eurolygos, nei eurolyga nenorėtu prarasti Žalgirį. Laikas sėst prie stalo Marčiulioniui, Saboniui, Skaisgiriui ir kitiems krepšinio visuomenės elitams ir kurti naują lygą. Geriau eisiu žiūrėti į rungtynęs kaip žaidžia Žalgiris su VEF, negu kad apsimesiu kad nieko nevyksta Ukrainoje. Vaikams, šeimoms į namus pro langus raketos trankosi, jų vyrai, tėčiai miršta nuo Putino rankos nelygioj kovoj, prieš valstybę turinčia daugiausia branduolinių ginklų Pasaulyje. Duok Dieve kad rusų tauta prabustu. Žodžiu baisu - TAIKA.
2022-02-26
+37
Atsakyti
Mesti lauk komandą,kuri velkasi lentelės gale.Tegul žaidžia su latviais,estais,ukrainiečiais kiemo pirmenybėse
2022-02-26
-56
Atsakyti
Prie spaudimo Eurolygai gali prisidėt ir tu. Susirask žaidėjų, trenerių, EL personalo anketas socialinėj medijoj ir prie gražių postų, ar asmenine žinute paprašyk prisidėt prie karo užbaigimo. Kaip pvz Every resistance matters. Plean, support banning russian teams from Europe basketball. Please take leaderdhip and put Your contribution in stopping the war in Ukraine. Don't compete against teams from country who is kiling people in a middle of Europe, attacking residential areas with missiles and bombs. Please take Your own responsibility, save people lives.
2022-02-26
+20
Atsakyti
Nekurstykit. Tokie dalykai šiaip sau nevyksta. Vistiek derins iš anksto su lyga ir taip toliau. Jeigu ir sužais, tragedijos nematau.
2022-02-26
-28
Atsakyti
bnews'o vaikai komentuoja apie vertybes, bet patys turbut prisiktu i kelnes, jei reiketu eit i fronta gint Lietuvos, jau nekalbant apie Ukraina. :) labai nesidomedamas nesuklysiu pasakes, kad Eurolyga yra komercinis projektas, kurio finansuotoju gretose yra ir rusisko kapitalo, tad kaip jus isivaizduojat salint rusu klubus? labai normalus ir logiskas sprendimas test cempionata varzybas iskeliant is ruskyno. versle paprastai ieskoma protingiausiu sprendimu, o ne sprest vien is emocijos.
2022-02-25
-75
Atsakyti
Va tau ir "Europines vertybes". Zmones ir toliau beprasmiskai zus, o "centrinis armijos sporto klubas" ramiai sau zais (butu geriausia jei dar laimetu EL), bet kadangi ne Rusijos teritorijoje tai viskas ok. Juokingiausia, kad pinigus prarasti labiausiai bijo milijonieriai, kai paprasti zmones turi eiti ir mirti. Pramogos svarbiau uz gyvybes, ka?
2022-02-25
+116
Atsakyti
Vistiek Žalgiris paskutinė Eurolygos dugno komanda dėl nieko nebekovoja lai baigia šį sezona ankščiau ir nebežaidžia, lieka LKL, galės Motiejūnas ramiai pradėti komplektuoti kito sezono komanda.
2022-02-25
-57
Atsakyti
Jokiu budu nepasiduoti. Jei EL tokios vertybes, verta patiems jau dabar palikti sita organizacija
2022-02-25
+66
Atsakyti
Europa jau pasirode visu grazumu palikusi UA viena. Eurolyga tik mazas visos demokratiskos vakaru europos atspindys. Jei Rusai eis toliau, tai ta pati Europa pirma galvos apie savo uzpakalius o ne kaip mum padeti.
2022-02-25
+47
Atsakyti
Gag
Tai visi puikiai žino, kad tam padugnei ispanui pinigai yra svarbiausias dalykas
2022-02-25
+55
Atsakyti
Greičiausiai Motiejūnas tokius klausimus kelia dėl to, kad Savivaldybės paramos gali negauti. Viskas čia aišku, nes būtų tikrai ne vienas klubas kėlęs tokius klausimus.
2022-02-25
-63
Atsakyti
joe biden yra geras prezidentas
2022-02-25
-25
Atsakyti
Didesnės gėdos šitas negalėjo pasidaryti!!!
2022-02-25
-84
Atsakyti
D_K
Po Eurolygos pirmu postu fb puslapi komentarai vien lietuvių, fantastika!
2022-02-25
+73
Atsakyti
Elgiasi kaip ozys kisdamas politika i sporta.
2022-02-25
-129
Atsakyti
Anonimas
Va matai? Vakarų Europos pydarai rusams ne tik bybius čiulipa bet dar kurvos ir grasina tiems kurie pasisako prieš rusiją. Velniop tokią eurolygą kad jinai nx užsibankrotintų.
2022-02-25
+106
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.