Užduotį „Musa“ įvykdęs Radzevičius: apie debiutą rinktinėje ir mintis blaškantį Ukrainos karą

Gustavas Klikna
BasketNews žurnalistas
2022-02-27 23:27

Gytis Radzevičius šią savaitę debiutavo Lietuvos rinktinėje ir iškart sulaukė svarbios Kazio Maksvyčio užduoties – stabdyti vieną Bosnijos ir Hercegovinos lyderių Džananą Musą.

Kartu su Arnu Butkevičiumi ir Margiriu Normantu šią užduotį vykdęs Radzevičius susitvarkė puikiai – šio FIBA lango metu Musa buvo stipriai pristabdytas. Puolėjas per du mačus vidutiniškai fiksavo 10,5 taško ir 10,5 naudingumo balo statistiką, o iš žaidimo atakavo 33 procentų taiklumu. Nu Musai būdinga statistika.

„Treneriai labai gerai jį išanalizavo, pamatėme jo silpnąsias puses, bandėme uždarinėti jo stipriąsias puses ir pasinaudoti silpnosiomis, – apie gynybą prieš Musą kalbėjo Gytis. – Manau, kad jį visai neblogai pavyko sustabdyti. Jis yra labai geras žaidėjas, matęs aukščiausio lygio. Jo visiškai sustabdyti neįmanoma, bet padarėme su juo gerą darbą.“

Fotogalerija

Jeigu pirmajame mače Tuzloje Gytis statistika pernelyg neišsiskyrė (3 tšk., 6 atk. kam., 9 naud. bal.), tai Vilniuje buvo naudingiausias rinktinės žaidėjas. Puolėjas per 24 minutes surinko 9 taškus (0/1 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.), 8 atkovotus bei 2 perimtus kamuolius, rezultatyvų perdavimą ir 18 naudingumo balų.

„Labai smagu debiutuoti ir apsivilkti šituos marškinėlius, – apie pirmą kartą rinktinėje kalbėjo Radzevičius. – Tai yra kiekvieno krepšininko svajonė, o debiutas – svarbiausia dvi pergalės. Pirmos rungtynės buvo labai sunkios, bet iškovojome pergalę. O šiandien buvo lengviau. Svarbiausia, kad laimėjome.“

Kaip didžiausią iššūkį per šią savaitę, Radzevičius įvardino vieną po kito kritusius žaidėjus. Lietuvos rinktinei dėl traumų ir koronaviruso negalėjo padėti Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Vaidas Kariniauskas, Dovydas Giedraitis, Gytis Masiulis, Kristupas Žemaitis ir treneris Evaldui Beržininkaitis, o prieš antrąsias rungtynes iškrito vieni lyderių Osvaldas Olisevičius bei Martynas Echodas.

„Nebuvo lengva, bet įrodėme, kad esame komanda ir tiek“, – neišsiderinusiais vyrukais džiaugėsi Radzevičius.

Beveik visą dėmesį dabar yra prikaustęs Rusijos ir Ukrainos karas, kur ukrainiečiai bando išsaugoti savo laisvę ir apsiginti nuo okupantų išpuolių. Tai liečia ir sportą. Smerkdami Rusijos veiksmus, tokie lietuviai kaip Marius Grigonis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis ir rinktinės vyr. treneris Maksvytis nusprendė palikti rusų komandas.

Radzevičius pripažino, jog visiškai susikoncentruoti šiuo metu į krepšinį nepavyksta.

„Nėra lengva, kai tokie dalykai vyksta. Sekame naujienas, matome, kas dedasi. Norisi, kad tai greičiau baigtųsi, ir visi sugrįžtų į normalius gyvenimus“, – dėstė puolėjas.

Su šiomis dviem pergalėmis Lietuvos rinktinė užsitikrino vietą kitame pasaulio čempionato atrankos etape bei su 4 laimėjimais rikiuojasi F grupės viršūnėje.

„Manau, kad žaidėme prieš stipriausią komandą mūsų grupėje. Svarbiausia, jog iškovojome dvi pergales ir tiek“, – trumpai komandos pasirodymą šiame FIBA lange įvertino Radzevičius.

Maksvyčio komentaras:

Dimšos komentaras:

Radzevičiaus komentaras:

Gailiaus komentaras:



Komentarai:

Kai iškrito Žukauskas,buvo nemažai nuogastąvimų,kas dengs Musą.Tačiau kaip ir spėta,su tuo puikiai susitvarkė Arnas,Normantas ir Gytis.Pastarasis išvis paliko labai gerą įspūdį,tą puikų žaidimą Ryte atsinešė ir į rinktinę.Štai tokių kovingų žaidėjų,lipančių ant lentos,visada reikia rinktinei.
2022-02-28
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.