„Žalgirio“ sprendimą dėl Rusijos klubų palaikantis Zdovcas – apie karo temą treniruotėse ir atmosferą OAKA

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-02-28 14:13

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi pagaliau sužaisti Eurolygos išvykos rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ klubu. Šis mačas Graikijoje pirmą kartą buvo nukeltas dėl koronaviruso atvejų varžovų komandoje, o antrąsyk – dėl sunkių oro sąlygų Atėnuose.

Pastaruoju metu 16-17 vietas Eurolygoje besidalinanti PAO pagerino žaidimą ir laimėjo paskutinius du mačus, o prieš išvyką žalgiriečių vairininkas Jure Zdovcas išskyrė būsimo oponento stiprybes.

„Atrodo, kad pagaliau sužaisime su jais. Manau, kad esame geroje situacijoje, – kalbėjo Zdovcas. – Pastaruoju metu žaidžiame gerai, bet koncentruojamės artimiausiam mačui. Žaidžiame su varžovu, kuris nėra geriausioje situacijoje, bet net ir be būrio žaidėjų sugebėjo įveikti „Crvena Zvezda“. Jie pralaimėjo taurėje „Olympiakos“, bet jie turi ginklų ir tokius žaidėjus kaip Maconas ir Nedovičius, kurie patys gali nuspręsti rungtynių likimą. Gynyboje jie naudoja daug zoninės gynybos, todėl turime būti tam pasiruošę.“

Praėjusios savaitės pabaigoje „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pranešė, jog dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje, Lietuvos čempionai nesiruošia žaisti su šios šalies klubais. Tokį sprendimą Zdovcas absoliučiai palaiko.

„100 procentu palaikau klubo sprendimą ir ką jie nuspręs, palaikysiu ir dėl to nekelsiu klausimų“, – tikino slovėnas.

Vis dėlto specialistas iš Slovėnijos pripažino, jog nuo įvykių Ukrainoje sunku pabėgti ir auklėtiniai nuolat apie tai kalbasi treniruočių procese.

„Gali jausti, kad žaidėjai apie tai kalba visą laiką, tu negali atsiriboti nuo to. Tai siaubinga situacija, nepateisinama ir apie tai kalba ne tik žaidėjai, o visi organizacijos nariai. Tikėkimės, jog tai baigsis greitu metu“, – dėstė Zdovcas.

– Šešias iš septynių pergalių Eurolygoje „Panathinaikos“ iškovojo namuose. Jūs per karjerą ne kartą žaidėte OAKA arenoje. Kas yra sunkiausia žaidžiant ten?

– Kuomet vyksti į Graikiją, žinai, kad jie turi labai agresyvius fanus. Negaliu sakyti, kad geriausius, nes mes tokius turime. (šypsosi) Jie labai garsūs, supranta krepšinį, reaguoja į teisėjų sprendimus ir ten žaisti tikrai nėra lengva. Asmeniškai, man žaisti ten patinka, nes mėgstu geras atmosferas. Turime būti susikoncentravę ir laukti savo progos rungtynėse, nepaleidžiant jų į priekį.

– Pirmajame mače PAO neturėjo Nemanja Nedovičiaus. Ar jis ir Darylas Maconas yra didžiausia jų grėsmė?
– Žinoma. Jis nenuspėjamas. Gali sužaisti prastą pirmą pusę ir siautėti po pertraukos, ar atvirkščiai. Prieš Nedovičių negalima nė sekundės atsipalaiduoti. Komandinė gynyba bus labai svarbi, bet negalime nurašyti kitų krepšininkų.

– Esate sakęs, jog „Žalgirio“ tikslas yra nelikti paskutiniams Eurolygoje ir „Panathinaikos“ šioje kovoje yra tiesioginis oponentas. Liko daug mačų, bet ar galima sakyti, jog šis – svarbesnis nei kiti?
– Asmeniškai, kiekvienas mačas yra vienodai svarbus. Nežinau, galbūt turnyrinės lentelės prasme tai svarbiau, bet, kaip ir minėjote, liko dar daug rungtynių.

– Po pergalių Monake, Karaliaus Mindaugo taurėje ir prieš Madrido „Real“, ar galime sakyti, jog „Žalgiris“ demonstruoja geriausią krepšinį sezone?
– Dabar turime skirtingą sudėtį, daugiau ginklų ir galime žaisti kitaip. Galime rotuoti, žaidėjai yra šviežesni, puolime turime daugiau ginklų, o kai krepšininkai yra susikoncentravę gynyboje, geri dalykai nutinka.

– Tai Websteris dėl ligos nevyksta su komanda. Kaip tai keičia rungtynių planą?
– Slinksime Janį Strelnieką į įžaidėjo vietą, yra Lukas Lekavičius ir turime du atakų kūrėjus, galime žaisti ir tokioje padėtyje jau buvome. Bet kaip bebūtų, dviguba savaitė, todėl turėsime saugoti Janį nuo didelio krūvio, kad jis išliktų sveikas.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

ssrs laikais niekas neatsaukinejo zalgirio ir cska varzybu, tai kaip tik padejo lietuvai atgaut nepriklausomybe, kai 3 sykius paeiliui laimejo finala zalgiris. o kad nezaist su rusu klubais, tai nezinau. nemanau, kad labai stipriai tai paveiks rusu kisenei, zinant tai, kad jie tebegauna milziniskus pelnus is pipeline deal, kuriame siuncia duju isteklius vokietijai, ar siaip moraliskai. cia gali nuo paciu rusu priklausyt, kiek jie protestuos, as labai tikiuosi, kad kaip nors atsizvelgs i tai rusu politikai. dabar spekit, kuris zmogus buvo ne tik labai stiprus, ryztingas, ejo akis i aki su putinu, bet ir neleido jam sakotis, grasinti atominem bombom bei sukeldineti karus? cia net nereikia turet omenyj kazkokius apgailetinus ES vadovus ir nato.
2022-02-28
-8
Atsakyti
Stiklinstrielneks
2022-02-28
-7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.