Emocinga Šaro kalba apie karą Ukrainoje: „Jeigu reikės, krepšinį padėsiu į antrą planą“

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2022-03-02 01:07
Nuotr.: AFP-SCANPIX

Šarūnas Jasikevičius negalėjo nuslėpti susirūpinimo dėl Ukrainos karo po rungtynių, kurias antradienį „Barcelona“ žaidė su Andoros „Morabanc“.

Lietuvos treneris pasakė įstabią kalbą, išreikšdamas savo liūdesį dėl kraupių vaizdų, kurie šiomis dienomis matomi socialiniuose tinkluose.

„Jei atvirai, jaučiuosi labai blogai. Visą laiką esu prilipęs prie televizoriaus, žiūriu CNN ar BBC. Kiekvieną rytą ateiname čia su savo darbuotojais ir stengiamės pakalbėti apie krepšinį, bet tai nėra lengva, – sakė Šaras. – Neišvengiama pabudus pasiimti išmanųjį telefoną ir pažiūrėti, kas vyksta. Tikiuosi, Kyjivas vis dar yra ukrainiečių rankose. Po nakties tu tikiesi daug naujienų. Jaudinasi visi.“

„Barcos“ strategas tęsė savo pareiškimą, kreipdamasis į Ispanijos gyventojus.

„Galbūt jūs nesuvokiate situacijos. Mes (lietuviai) visada gyvenome toje pasaulio dalyje ir žinome, kas vyksta. Turime į tai žiūrėti rimtai. Tai turi sustoti. Ši šalis (Ispanija) turi būti šiek tiek agresyvesnė. Žinau, kad einu ten, kur neturėčiau, bet aš taip galvoju“, – atvirai pasakė jis.

Jasikevičius pabrėžė, jog tokiais atvejais krepšinis nebėra prioritetas.

„Nežinome, kiek toli šis žmogus (Putinas) gali nueiti. Vienaip ar kitaip turime stengtis padėti ukrainiečiams. Būdamas Lietuvos pilietis, vadovausiuosi savo valdžios patarimais ir jeigu reikės, krepšinį padėsiu į antrą planą. Manau, kad artimiausiomis dienomis mes apie tai ką nors paskelbsime“, – stipriai rėžė strategas.

Šaras tvirtai užbaigė savo kalbą.

„Tai turi sustoti. Tai yra vieno asmens senos ambicijos. Visa tai negali tęstis toliau. Jei žmonės mano, kad gyvena per toli, jie klysta. Visada buvau prieš politiką, bet tai ne politika, tai karas. Einate į „Facebook“, matote nuotraukas ir jaučiatės siaubingai. Tai bus dėmė mūsų gyvenime. Tai yra blogiau nei pandemija“, – sakė Jasikevičius.



Komentarai:

Anonimas
šarai už šita kalba tau reiktu yteikti medali nes ukrainoij iškarto visiems pasidarė geriau ir rusai savo armija išgirde ka galvoji iskarto isves
2022-03-02
-9
Atsakyti
Anonimas
amerika kai daugybe metu bombardavo afganistana ten turbūt nežuvo vaiku tėvu mamū ar seneliu amerika visa gyvenima heroju stilium svetimas teritorijas okupuoja bet jiems viskas galima
2022-03-02
-17
Atsakyti
Ty
na jeigu tokius kanalus žiūri CNN BBC tai cia tas pats kas LRT.Kurios samoningai niekada neparodo tos antros puses,kodel ivyko, tai kas dabar vyksta.
2022-03-02
-22
Atsakyti
Šiek tiek pajuokavus,galima sakyti,kad Šaras įsiklausė į Miklovo kreipimąsi podkaste pirmadienį.🙂O jei rimčiau,bravo Šarui,kad pagaliau ir jis griežtai pasisakė bei reik tikėtis,jog dažniau ten savo kalbom švies ispanus,koks tironas dabar šaudo ukrainiečius.Slava Ukraini!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
2022-03-02
-2
Atsakyti
Egidijus
Tai gal nuorodą į faktus?
2022-03-02
-9
Atsakyti
Expert
Tikekimes, Putinas bus nuzudytas ar kitaip pasalintas. O sekantys bus 1. Siaures Koreja uz korejieciu priespauda ir gresme visam pasauliui 2. Kinija uz uiguru genocida, grasinima Taivanui, Honkongui 3. USA uz agresija, kara Afganistanui, Irakui, Sirijai, Vietnamui... 4. Izraeliui - uz Palestinos okupacija ir genocida
2022-03-02
-12
Atsakyti
Ne analitikas
Jasikevičius kaip ir kiekvienas doras žmogus išsako savo panieką ir gailestį dėl to kas vyksta. Tai suprantama. Man tik kyla klausymas dėl Rusijos agresijos, kuri gali būti nukreipta į NATO valstybes. Kaip jie isivaizduoja su tokia bejėgiška rusų armoja pulti Nato su moderniausia pasaulyje ginkluote. Ta prasme puls Lietuva ar Lenkija ir tikėsis versti valdžią gaudami artileriją, laivybą, oro pajėgas iš visų pusių? Šis karas įrodė kad rusai be artilerijos svieidinių nieko neturi. Kariuomenė visiškas lavonynas su impotentais strategais. Varo ant kiekio, už lavona 50 baksų. Nato tokius sukramtytu ir išspjautų. Visiškas ne varžovas. Ir kilus karui, kur dėtūsi visa betvarkė Ukrainoje? Rusas gal galvoja kad Ukrainiečiai kariautų už rusija? Padėtis be išeities rusui dabar.
2022-03-02
+31
Atsakyti
w
Smegenis galima plaut tik tiem kas jų turi, o besmegeniu "sigiui" jau nieko neišpiausi....putlerio šūdas vietoj smegenų, o Šarui pagarba, niekas neturi tylėt, kai rusų banditas žmones žudo ir savus ir kitų tautų
2022-03-02
+10
Atsakyti
Anonimas
cj ispanams p..ui kaip mums buvo p..ui kai tas pats putleris 10 metu sirijoj visus is eiles skerde.
2022-03-02
-16
Atsakyti
Alius
Jonas buvo isgirstas!
2022-03-02
+7
Atsakyti
JZ
Dažniausiai stumiu ant Šaro,bet šį kart reikia pripažinti, kad mldc. Respectas.
2022-03-02
+24
Atsakyti
Šaras tik apie krepšini gerai išmano kalba, o kam jis lenda kalbėti į temas kur nieko neišmano kaip pandemija, karas, tai dar gal kosmoso tema lai pakalba apie planetas, galaktikas, juodasias skyles...
2022-03-02
-99
Atsakyti
Mldc Saras. Maziau eskimes dabar tarp savu kai uz sienos hidra siauteja. Putleriui ir jo ciucikui bulbai tik to ir reikia.
2022-03-02
+41
Atsakyti
Anonimas
Gerai Saras pasake. O vakaru karo zvalgybos ekspertai apsikakojo su savo prognozem girdami rusu armija kad per pora dienu jie uzims Ukraina. Kaip matome maskoliai kokie buvo patranku mesa, tokie ir liko. Maisto ir kuro tiekimas stringa kaip visados pas impercus, raketos saudo toli grazu ne taip kaip gyre vakarai, ir jei Ukrainieciai turetu naujesne priesraketine gynyba tai dar geriau atsigintu. Jei Bidenas turetu tokius kiausus kaip Zelenskis, karo nebutu buve is viso. Grynai vatnikai eina ant mesos ir terorizuoja gyventojus sprogdindami gyvenvietes. Prie stalino ede vatnikai lend-lease tiekta maista is vakaru, sikart vatnikams i sortrya nieks maisto nebetieks. Jei tiems ubagams yra gerai gyvent pas putka tai uz keliu savaiciu jie maista gales medziotis sibire kaip tikri primatai. O vatnikus is Lietuvos reikia permesti i baltarusija, tegul jie uzsikrusa pas batka.
2022-03-02
+66
Atsakyti
D_K
Pagaliau! Alteidžiu už tylėjimą prieš tai, svarbiausia laiku pabust!
2022-03-02
+28
Atsakyti
...
blogiau nei pandemija? kaip pamatavo? na zurnaliugos issipraset pasisakymo, kai apie ta pati covida liepet tylet. isverstaskuriai kaip visada.
2022-03-02
-93
Atsakyti
..
kai reikalas prispaudžia :)
2022-03-02
-21
Atsakyti
Šarūnas
Gerbiamas redaktoriau, Jūsų žinutę jam, pobcast'e, buvo WOW, bet ir Šarūno žinutė pasauliu, Ispanijai buvo WOW :)
2022-03-02
+25
Atsakyti
Vygis
Šaunuolis! Dekui Basketnews komandai kad paragino Šarą tai padaryti.
2022-03-02
Atsakyti
nu ir prasom, miklovai. gavai, ko norejai. net ir as su saru sutinku.
2022-03-02
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 42

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.