Akistatos su „Žalgiriu“ neramiai laukiantis Jokubaitis: „Rytoj tikrai užplūs sentimentai“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-03-10 20:40

Rokas Jokubaitis kartu su „Barcelona“ atskrido į Lietuvą ir penktadienio vakarą juos savų sirgalių akivaizdoje pasitiks Kauno „Žalgiris“. 21-erių lietuvis pripažino, jog rungtynės prieš buvusį klubą bus neeilinės.

„Įdomios emocijos, po tokio ilgo laiko nebuvus Lietuvoje sunku dar viską susidėlioti galvoje, – oro uoste bendraudamas su žurnalistais sakė Jokubaitis. – Rytoj tikrai užplūs sentimentai, bet jau kelias dienas prieš bandau susikaupti rungtynėms. Noriu palikti visus pašalinius trikdžius nuošalyje, bet žiūrėsime kaip bus. Esu susikaupęs ir laukiu šių rungtynių.“

Pirmąją tarpusavio akistatą lapkričio 26-ąją triuškinančiai Katalonijoje laimėjo 96:73 „Barca“. Prieš antrąjį mačą Jokubaitis akcentavo gerą „Žalgirio“ žaidimą, demonstruojamą pastaruoju metu.

„Panašumas yra toks, kad ir tuomet jie buvo neblogoje formoje, ir dabar irgi laimėjo 3 rungtynes iš 4. Jie pastarąsias namų rungtynes 21 tašku laimėjo prieš „Real“. Kai rytoj dar tokia diena laukia mūsų, tai bus tikrai įspūdinga atmosfera.

Akcentuojama, kad turime nepasiduoti toms emocijoms, žaisti savo žaidimą, kurį mokame, ir išnaudoti jų silpnybes. Rungtynių metu tikimės perlaužti mačą“, – dėstė Rokas.

– Ar nebuvo keista perėjus į „Barceloną“ būti visuomet laikomam favoritu ir tą statusą ginti?
– Taip, tai buvo man naujas dalykas . Dabar į visas rungtynes einame tik dėl pergalės. Pakeisti mentalitetą buvo keistoka, bet su tuo susigyvenau. Dabar negaliu nieko blogo pasakyti, nes tas statusas man patinka.

– Kokio sutikimo rytoj tikitės „Žalgirio“ arenoje?
– Tikrai nujaučiu, mes visi nujaučiame. Reikia stengtis nepasiduoti emocijoms. Tai turi išlikti numeris vienas misija.

– Apie ką spėjote pakalbėti su savo „Žalgirio“ draugais Mareku, Karoliu?
– Dar per daug nebendravome, bet dar tikrai teks pabendrauti. Per daug nesistengiau su jais diskutuoti apie rungtynes, nes visi tie prisiminimai, visos tos emocijos užklups. Atvažiavome padaryti savo darbą.

– Po mačo su „Valencia“ nutrūko jūsų pergalių serija. Ar tai blogas ženklas „Žalgiriui“?
– Tas pralaimėjimas prieš „Valencia nebuvo gerai, bet pasiėmėme iš tų rungtynių tikrai daug. Prieš dvi dienas iškovoję pergalę Fuenlabradoje, ten galėjome geriau sužaisti, bet žingsnis po žingsnio vėl įeisime į geriausią savo formą. Stengsimės rytoj tai pademonstruoti.

– Ar be krepšinio dar turi papildomų planų Lietuvoje?
– Priklauso nuo rungtynių pabaigos ir eigos.

– Ar pavyksta susikoncentruoti į krepšinį, kai Ukrainoje vyksta karas?
– Ispanijoje ne taip visus paliečia ši tema nei Lietuvoje, kai esame kaimyninė šalis. Norisi kuo daugiau sužinoti apie tai, tad įsijungiu lietuviškas žinias pažiūrėti. Bet kiekvieną dieną tuos dalykus girdėti man kaip lietuviui nėra džiugu ir skaudu. Ispanijoje bandome kažkokią žinutę skleisti. Kaip matėte, mūsų treneris irgi pasisako už taiką. Kiti to nelabai sureikšmina, todėl smagu, kad „Žalgiris“ rytoj su aprangomis pagerbs Ukrainą. Emocijų kupinos rungtynės bus ir dėl Kovo 11-osios. Tie karai tik sugadina visa tai.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.