Zdovcas apie atsisveikinimą su Mudiay: „Nesigailiu, kad padarėme tokį sprendimą“

Edvinas Jablonskis
BasketNews žurnalistas
2022-03-16 15:53

Kauno „Žalgiris“ tęsia Eurolygos dvigubą savaitę. Šį kartą į Lietuvą atvyksta čempionai Stambulo „Anadolu Efes“.

Dvigubą savaitę žaliai balti pradėjo nesėkme namuose su „Olympiakos“ – 73:84. Šį kartą lengviau nebus, nes atvyksta viena iš talentingiausių Europos komandų.

„Anadolu Efes“ – dar viena topinė komanda, kuri kaunasi dėl atkrintamųjų, – laukiantį varžovą apibūdino žalgiriečių treneris Jure Zdovcas. – Jie praėjusias rungtynes žaidė prieš 6-7 dienas, tad mums nebus lengva. Daugelį metų jie išlaiko tą patį branduolį ir trenerį.

Stambule turėjome prastas rungtynes. Visi žaidėjai turės sužaisti, kad laimėtume. Daug kartų jau kviečiau ir dabar kviečiu fanus ateiti į areną, kad gautume papildomos energijos. Jos reikės surasti, žaidžiant 3 mačą per 4 dienas.“

Pastaruoju metu „Žalgirio“ žaidimas atrodo susistygavęs. Kauniečiai laimėjo 4 iš 6 pastarųjų mačų Eurolygoje, o pralaimėtuose susitikimuose taip pat kovėsi.

Vienintelė akis badanti spraga iki šios dienos – kūrybos trūkumas perimetre. „Žalgiris“ sezono pradžioje planavo žaidimo vadeles patikėti Emmanueliui Mudiay, bet su juo buvo atsisveikinta.

Zdovcas teigė, kad nesigaili tokio klubo sprendimo, o geresnį situacijų kūrimą puolime dažnai stabdė ir traumos.

„Atsiprašau, bet negaliu atsakyti į šį klausimą, – paklaustas, ar Mudiay turėjo potencialo būti Eurolygos žaidėju, atsakė Zdovcas. – Iš tikrųjų, jau pamiršau apie jį. Tačiau žiūrėjau mačą Pirėjuje su „Olympiakos“ ir vėl jį prisiminiau.

Jis geras žaidėjas, bet nespėjo pritapti ir nebegalėjome laukti. Nesigailiu, kad padarėme tokį sprendimą.“

„Apie pusantro mėnesio žaidžiame gerai, nors turime pusantro kūrėjo – traumas turėjo Mantas Kalnietis, Janis Strelnieks, – pridėjo slovėnas. – Praėjusiame mače turėjo problemų, kai mus agresyviai spaudė. Ypač Thomasas Walkupas, kuris labai geras gynyboje.

Tačiau visi gali padėti. Perimetre yra tokių žaidėjų kaip Edgaras Ulanovas, kuris gali kurti. Iki dabar, manau, susitvarkėme gerai.“

Kalbėdamas toliau apie „Anadolu Efes“, Zdovcas papasakojo, kodėl šiemet varžovai nedemonstruoja stabilaus žaidimo.

Prieš Rusijos klubų suspendavimą, Turkijos ekipa balansavo ties aštuntąja pozicija.

„Jie šiek tiek paseno. Žinote, jie daug metų žaidė kartu, laimėjo Eurolyga, tad normalu atsipalaiduoti. Tačiau tikiu, kad svarbiausiu metu jie rodys savo pajėgumą. Dabar, galbūt, jie nori tik patekti į atkrintamąsias, bet ten vėl bus vieni favoritų, nes turi kokybę ir charakterį. Sezonas yra ilgas. Normalu, kad jie kartais paskirsto savo krūvius“, – kalbėjo Zdovcas.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.