Kovoje dėl Baltijos čempionato pusfinalio – maksimali intriga: „Tai tapo derbiu“

2022-03-22 11:43
Nuotr.: Matas Baranauskas

Antradienį paaiškės intriguojančio Baltijos čempionato ketvirtfinalio nugalėtojos – atsakomąjį mačą Kaune žais vietos „Aistės-LSMU“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Klaipėdietės pirmoje dvikovoje turėjo solidų 15 taškų pranašumą, bet leido varžovėms priartėti. Galutinis rezultatas – 75:72. Serijoje iš dvejų rungtynių tai reiškia, kad „Neptūnas“ negali pralaimėti didesniu nei 3 taškų deficitu.

Šį sezoną kaunietės ir klaipėdietės susitiko tris kartus ir visi mačai nešykštėjo intrigos – visi baigėsi 1 arba 3 taškų skirtumais. Neskaitant pirmojo ketvirtfinalio mačo, „Neptūnas“ ir „Aistės-LSMU“ per reguliarųjį sezoną pasidalino po pergalę.

Komandos labai apylygės savo pajėgumu, abi turi stipriųjų pusių ir silpnesnių, – intriguojančius paaiškino „Aisčių-LSMU“ aukštaūgė Gintarė Paulauskaitė. – Labai svarbu, kaip išnaudojame stipriąsias ir koreguojame silpnąsias puses. Neptūno komanda ir mūsų labai apylygės varžovės, todėl ir tie susitikimai yra visada su intriga, labai nenuspėjama pabaiga.

Nuotr. Evaldas Šemiotas

„Neptūno“ ekipos amerikietė Savannah Plentovich pastebėjo, kad šių ekipų akistata jau įgavo principinį skonį.

„Tai tapo derbiu, – kalbėjo Baltijos čempionato vasario mėnesio MVP. – Abi komandos žaidžia panašiame lygyje ir tai apsunkina kovą. Žinoma, egzistuoja ir ambicijos, noras nugalėti. Pastaruosius dvejus metus „Neptūnas“ su „Aistėmis-LSMU“ nuolat kovojo dėl antros ir trečios vietos, tad nė viena ekipa nenori užleisti kitos į priekį.“

„Neptūnas“ prieš mačą Kaune turi trijų taškų atsargą. Įvertinus, kokios įtemptos šių komandų akistatos, net ir nežymus pranašumas gali nulemti seriją.

Labai skaudžiai klaipėdietės dėl taškų skirtumo nukentėjo kovoje dėl antrosios vietos „Huawei Moterų lygos“ A diviziono reguliariajame sezone. Tada „Neptūnas“ taip pat paleido vėjais dviženklį pranašumą bei pasiekė pergalę 1 tašku.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai ir buvo lemiamas faktorius. Pirmąją dvikovą trim taškais laimėjusios „Aistės-LSMU“ sugebėjo išsaugoti antrąją vietą ir žengė į „Neodenta Karalienės taurės“ finalą.

„Mano manymu, kiekvienas taškas yra svarbus, – apie taškų skirtumą kalbėjo Plentovich. – Ypač prisiminus praėjusį kartą, kai laimėjome vienu tašku, nors reikėjo bent keturiais. Bet kokiu atveju, pirmiausia turime kautis dėl pergalės.“

Šį susitikimą abi komandos eis laimėti, – pabrėžė Paulauskaitė. – Mums tiesiog reikia ne tik pergalės, bet ir taškų skirtumo, kuris tikrai nėra didelis. Eisime tikrai ne su mintimi laimėti tik trimis taškais. Eisime iki galo, kad ir koks bus rezultatas.“

„Neptūnas“ visą sezoną remiasi savo pajėgumu gynėjų linijoje. Ten sąlygas diktuoja Dalia Donskichytė, Agnė Černeckytė ir Plentovich.

„Labai daug akcentų yra ruošiantis, bet šias žaidėjas turime stabdyti, – pritarė Paulauskaitė. – Negalime leisti joms įsižaisti, nes joms užtenka pajausti metimą ir gali tapti nesustabdomos. Todėl turime nuo pradžių jas stengtis stabdyti.

Donskichytė pirmajame mače nugalėtojoms per 32 minutes pelnė 25 taškus (3/7 dvit., 6/12 trit., 1/1 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Nereikia pamiršti ir Plentovich, kuri praėjusį mėnesį per trejas rungtynes vidutiniškai žaidė po 30 minučių, įmetė po 13,7 taško, atkovojo po 6,7 ir perėmė po 2,7 kamuolio, atliko po 5 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 21,3 naudingumo balo.

Antrą kartą per sezoną ji buvo pripažinta naudingiausia Baltijos lygos mėnesio krepšininke.

Nuotr. Matas Baranauskas

„Tiek mano, tiek kitų merginų lyderystė yra svarbi kovoje dėl pergalės. Kiekviena žaidėja prideda kažką unikalaus, tad mums reikia visų indėlio“, – apie gynėjų pajėgumą kalbėjo Plentovich.

Iš kitos pusės, kaunietės turi pranašumų po krepšiu. Vis solidesnę formą rodo Kristė Timofejeva, geriausią naudingumą čempionate fiksuoja Paulauskaitė.

Sunkiosios krašto puolėjos poziciją užimanti Paulauskaitė šiame Baltijos lygos sezone per vid. 29 minutes renka po 10,2 taško, 7,4 atkovoto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 17,4 naudingumo balo.

„Specifiškai pakitimų žaidime neišskirsiu, nes dar laukia serija A diviziono pusfinalyje. Tačiau tikrai stengsimės neleisti likti gynėjoms prieš jų aukštaūges. Būtent šioje vietoje jos mus baudė praėjusiame mače“, – mažą dalelę taktikos atskleidė Plentovich.

„Aisčių-LSMU“ ir „Neptūno“ akistata Kaune – antradienį nuo 19 valandos. Tiesiogiai portale moterulyga.lt ir lygos „Facebook“ puslapyje „Moterų krepšinio lyga“.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.