Asistentui laurus dėl Jankūno įleidimo skyręs Zdovcas tiki galintis sugrįžti į Eurolygą

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-04-03 22:06

Jure Zdovcas nuvairavo Kauno „Žalgirį“ į pergalę paskutiniame šio sezono Eurolygos mače.

Kauniečiai per pratęsimą 103:98 palaužė Belgrado „Crvena Zvezda“, o paskutiniu maču tarptautinėje erdvėje tai buvo Pauliui Jankūnui.

Žaliai baltų treneris Jure Zdovcas po mačo išskyrė „Crvena Zvezda“ pasikeitimui po pertraukos, kuriam galimai įtakos turėjo rungtynių politinis kontekstas. Taip pat slovėnas padėkojo puikiai žaidusiam Jankūnui, kuris pratęsime įvertė 8 iš 13 savo taškų.

Fotogalerija

„Sunkios rungtynės ir dvi skirtingos pusės, – spaudos konferencijoje sakė Zdovcas. – Pirmoje žaidėme labai gerai, bet po pertraukos jie buvo žymiai stipresni. Įtariu dėl to, kas vyko šalia aikštelės (šypsosi). Pastaruoju metu jie keitė savo žaidimo stilių, bet mes vis tiek nebuvome pakankamai geri keitimosi gynyboje.

Jie pradėjo bausti mus, turėjome tikrai sunkių momentų. Pabaigoje kažkaip įmetėme, šiek tiek pasisekė. Manau, kad to nusipelnėme po sunkaus sezono. Pratęsime buvome pagavę momentą, įgavome pranašumą ir nugalėjome.

Sveikinimai žaidėjams, fanams ir didžiausias „ačiū“ keliauja Jankūnui. Tai buvo tarsi pasaka: pergalė, taškai... neįtikėtinas vakaras jam.“

– Treneri, ar galite papasakoti, kaip nusprendėte Jankūną grąžinti į aikštę ketvirtajame kėlinyje ir kaip jis pakeitė rungtynes?
– Tiesiog pamiršau įspėti savo asistentus, kad primintų jį įleisti. Turiu tik du asistentus. Jie abu buvo užimti, yra daug rungtynių, bet esame neblogai susidirbę. Tačiau tai buvo Tautvydo Sabonio idėja. Jei atvirai, aš bijojau, nes per 5 minutes iki rungtynių galo daug dalykų pasikeisti. Iš kitos pusės, neturėjome ko prarasti. Tučio idėja suveikė.

– Kodėl Jankūnas nežaidė trečiajame kėlinyje? Ar buvote nusivylęs jo pasirodymu pirmoje pusėje?
– Ne, tikrai nebuvau nusivylęs. Jie žaidė žemu penketu, keitėsi ginamaisiais. Su Jankūnu to daryti negalime. Antroje pusėje pamatėme, kad mūsų keitimosi gynyba ir taip neveikia. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl jis nežaidė.

– Ką manote apie visas politines žinutes rungtynėse?
– Ne man apie tai komentuoti. Tai galiausiai yra sportas. Tačiau kiekvienas turi savo nuomonę. Įdomi situacija prieš rungtynes.. pridėčiau, kad tokius nurodymus, ko gero, jiems pasako iš vadovybės, o ne parodo asmeninę nuomonę. Manau, kad jie tapo labiau motyvuoti dėl tokių provokacijų. Tačiau rungtynės baigėsi ir mes laimėjome.

– Kiek nusivylęs, o gal patenkintas esate Eurolygos patirtimi?
– Buvo didžiulė garbė. Taip, prireikė laiko prisitaikyti. Visi prisimename, kai įšokau tiesiai į dvigubą savaitę. Nežinojau žaidėjų, jų mentaliteto. Tikrai nebuvo lengva, bet džiaugiuosi galėjęs būti čia. Tikiuosi, kad išauš diena, kai vėl galėsiu būti šiame cirke. Kodėl cirkas? Nes daug rungtynių ir vis keliaujame kaip cirkas (šypsosi).

– Ar tikite savo galimybėmis grįžti į Eurolygą ateityje?
– Tikiu savimi. Privalai prisitaikyti, nes tai skirtingas krepšinis, nei Europos taurėje ar Čempionų lygoje. Kaip ir sakiau anksčiau, buvo tikrai sunkūs metai man ir klubui. Buvo labai daug traumų, problemų, tvarkaraščio pakeitimų. Vien šiandien neturėjome trijų svarbių žaidėjų (aut. past. Lauvergne‘o, Strelnieko ir Kalniečio). Tačiau daug kartų sakiau, kad niekam tai nerūpi. Reikia laimėti kiekvienas rungtynes. Vėl, džiaugiuosi būdamas puikiame klube, mieste. Manau, kad užmezgiau tikrai gražias pažintis.

Jankūno žaidimo epizodai:

Jankūno komentarai:

Spaudos konferencija:



Komentarai:

Zdovcas geras specialistas ir tikrai liūdna kad Žalgiris nusprendė nepratesti su juo bendradarbiavimo
2022-04-03
+22
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.