Tarp keturių minimų kandidatų treniruoti Žiemelio klubą – Jaka Lakovičius

2022-04-05 17:15
Nuotr.: Imago Sport – Scanpix
Nuotr. Imago Sport – Scanpix

Naują krepšinio klubą kurianti „Basketball Holding Company“ (BHC) rinkoje dairosi vyriausiojo trenerio, o tarp minimų pavardžių – skambios kandidatūros.

BasketNews šaltiniai praneša, jog yra minimi keturi realūs kandidatai stoti prie naujo klubo vairo – Rimas Kurtinaitis, Dainius Adomaitis, Tomas Pačėsas ir Jaka Lakovičius.

Kurtinaitis jokios komandos netreniruoja nuo praėjusių metų, kuomet dirbo Maskvos srities „Chimki“, o Pačėsas paskutinį kartą vyriausiuoju treneriu dirbo 2017-aisiais Vilniaus „Lietuvos ryte“.

Tuo metu Adomaitis su Lakovičiumi šiuo metu darbuojasi klubuose – lietuvis treniruoja Klaipėdos „Neptūną“, o slovėnas – Ulmo „Ratiopharm“.

Lakovičiaus kandidatūra šiame sąraše atrodo labiausiai intriguojanti, tačiau, BasketNews žiniomis, Vokietijos klubas pozityviai žiūri į trenerio išsaugojimą.

„Ratiopharm“ šiuo metu Vokietijos lygoje žengia 4-oje vietoje, o Europos taurės B grupėje rikiuojasi 8-oje pozicijoje.

43-ejų specialistas turėjo ryškią krepšininko karjerą bei atstovavo tokiems klubams kaip Atėnų „Panathinaikos“ ir „Barcelona“, su kuria 2010-aisiais laimėjo Eurolygą.

Trenerio karjerą slovėnas pradėjo 2016-aisiais, užimdamas asistento pareigas „Barcelonos“ dublerių ekipoje, o Ulmo komandos vadelės jam buvo patikėtos 2019-aisiais.

BHC balandžio 28-ąją oficialiai paskelbs, kurią LKL komandą įsigis, o, BasketNews žiniomis, tai bus Alytaus „Dzūkija“.



Komentarai:

Nebus ten jokio klubo. Pradziai fantazavo apie NBA, po to apie Eurocup su nauja arena Vilniuje, dabar nukrito iki neplayoffiniu klubu perpirkinejimo. Tai apie koki cia Lakoviciu jis nori kalbet? Gal dar tegul paraso kad Phil Jackson domina su broliais Gasoliais?
2022-04-06
-6
Atsakyti
Tik
Kurtinaitis, kiti žymiai žemesnio kalibro !!!
2022-04-06
+9
Atsakyti
Anonimas
Kas del Ziemelio klubo tai gerai,kad tuo paciu bus renovuota Siemens arena,mazai Lietuvai dvi dideles arenos garantija daug sportiniu renginiu,koncertu.O siaip krepsinis tai pinigu kisimas be grazos,zalgiris nors zaidzia eurolygoje,renka pilna arena vistiek pats neisilaiko be remeju ,idomu tik tiek kiek ilgai Ziemelis nores kisti pinigus ?
2022-04-06
-6
Atsakyti
Really
kas isto juks tas klubas max 3 metus isilaikys, nes kaip nori zemelis is kasio uzdyrbt,tikrai to nebus
2022-04-05
+4
Atsakyti
Antanas
skambino Kaukenas, aptarem Zdovso kandidatura
2022-04-05
+11
Atsakyti
Jei pacesas treneris tai bus sunku zaidejus prisivylioti deja :(
2022-04-05
+29
Atsakyti
Alius
nieko po metu alytui bus dzukijos rytas kai ziemelio komanda gaus savivaldybes pinigus o rytas negaus ir ieskos kur gauti tai pasikeis vietom o pacesas suks pinigelius is portugalu komandu pats treniruos dar lapeta su jomantu ir sunum parduos !paceso smakle!
2022-04-05
Atsakyti
A.
kartais atrodo, kad b asketnews mus laiko idiotais, skelbdami naujienas susijusias su būsimo klubo piaru. dar jera aišku koks klubas, o jau mat neva aiškūs kandidatai. piaro idėja gera, bet žinių portalui verya susimąstyti apie savo solidumą. kaip ir skiriant 7,5 balo uz visą sezoną Ulanovui, portalo akcininkui, kai tas pirmą pusę varė 2, o likusią 9 .
2022-04-05
+22
Atsakyti
tomygun
Senai cia klounada pasidare is sitos svetaines, bet iprotis labai stiprus, sunku neatsidaryti sio puslapio :D
2022-04-05
-1
Atsakyti
adomaitis tai grynas pravalas butu. kurtinaitis manau realiausias variantas nes lakovic tikrai neis dirbt tik LKL o pacesas tai gryna antis.
2022-04-05
+6
Atsakyti
tomygun
Tipo Kurtinaitis uz Adomaiti geresnis ? :DDDDDDDDDDD
2022-04-05
-2
Atsakyti
visiškai neįdomu projekto naujienos
2022-04-05
-10
Atsakyti
butu bajeriu bajeris
Jei Pacesas parduotu ne tik kluba, bet ir save kaip treneri magaryciu :)
2022-04-05
+13
Atsakyti
Joo,
manau tuoj biudžetas nuo svajotų kiek ten limonų susitrauks iki minimumo. Ruskiai lėktuvus pasisavino. Dar kiek dėl susidariusių aplinkybių ir krizės pasaulyje praras savininkas..... Taip kad...
2022-04-05
+16
Atsakyti
Andre
Baikit, jau senai viskas su kurciu sutarta, zinau ir garantuoju 200%
2022-04-05
+2
Atsakyti
As
Nors ir esu Zalgirio fanas, bet labai laukiu naujo klubo Vilniuje. Bus aiski akcininku struktura, didele rinka, didziausia arena. Kaukenas manau labai tinkamas variantas vadovauti klubui. Esu isitkines, kad Ziemelis sukurs kluba kuris pats save isilaikys ir dar uzdirbs pelno.
2022-04-05
-17
Atsakyti
Vau
As niekaip nesuprantu kaip Alytus turedami puikia sporto arena yra 6 pagal dydi Lietuvos miestas nenori issaugot savo krepsinio komandos?Tokie baznytkaimiai kaip Prienai,Pasvalys ir tai deda pastangas issaugot o cia nereikia nieko..
2022-04-05
+32
Atsakyti
Ponas
Problema yra, kad krepšinio klubo Alytuje tiesiog neegzistuoja. Tas klubas yra tiesiog ponui Pačėsui plauti pinigus per savivaldybę. Tai niekinis klubas, kuriame sudėtis surenkama likus keliom dienom iki LKL starto, kad "praslysti" kuo pigiau. Būtų tų ir žmonių, jei bent kažkiek į gerą pusę judėtų tas klubas. Utenoje, kur kas mažesniam mieste, kažkodėl renkasi žymiai gausiau
2022-04-05
+21
Atsakyti
Karteris
Adomaitis nelabai turi geros auros kaip treneris ir siaip reikalauja labai daug is managmento, Pacesas tiesiog nuvarytu visus zaidejus per trefkes ir is charakterio tironas, Lakovic galima sakyt prastesne Saro versija, bet perspektyvus ir tobulejantis treneris ir yra solidziausias variantas, Kurtis irgi neblogas variantas, bet asocijuojasi su trumpu projektu treneriu, galima prisimint Turino "Fiat" varianta. As uz Lakovic is tikro, bet turiu ir kita varianta tarkim Cesnauski is Slupsko. Klubas su no name legionieriais dauzo tokius klubus kaip Anwil, Zastal, Stal. Ir siaip Cesnauskis turi aura gera, nes ne vienos rungtynes pas ji buvo laimetos iki 5 tasku pranasumo, bet sitas tekstas tiesiog asmenine nuomone mano.
2022-04-05
+18
Atsakyti
Adomaitis su Neptūnu lyg derina tolimesnį kontraktą,Jakos klubas nenori išleisti ir gali didelę išpirką užsiprašyti.Tai lieka Kurtis su Pačėsu.Pastarojo viražus puikiai žinom,man jis jau nelabai į trenerį panašus.Tai lieka Kurtis,kuris atmetė Juvės pasiūlymą,todėl daugiausiai šansų turi jis.
2022-04-05
+12
Atsakyti
KoBe
Jai nekurtis tai lai eina nx tas klubas :DD
2022-04-05
+10
Atsakyti
Paceso sunus
nenustebciau
2022-04-05
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 26

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.