„Lakers“ nusivylimas: „Šiemet turėjome daugiau startinių penketų nei pergalių“

2022-04-06 12:11
Nuotr.: RS - Scanpix

Los Andželo „Lakers“ klubas po pralaimėjimo prieš Finikso „Suns“ (110:121) prarado visas viltis patekti į kitą etapą – įkrintamąsias.

„Esu nepaprastai nusivylęs, – po rungtynių sakė „Lakers“ treneris Frankas Vogelis.Nuvylėme mūsų gerbėjus. Norėjome atlikti savo vaidmenį ir padaryti šią komandą sėkminga, bet mums nepasisekė.“

32 taškus pelnęs Devinas Bookeris buvo viena didžiausių „Lakers“ problemų, bet tokių bėdų šiame sezone Los Andželo klubas turėjo ne vieną.

Rungtynių žaidėjas
Devin  Booker
EFF
31
Devin Booker
Taškai 32
Taiklumas 12-22
Atkovoti kamuoliai 7
Rezultatyvūs perdavimai 4

„Tiesiog to nepadarėme, – apmaudo neslėpė „Lakers“ puolėjas Carmelo Anthony.Turėjome visas galimybes. Kai kurių dalykų negalėjome kontroliuoti, kai kuriuos dalykus galėjome kontroliuoti. Ir tai yra ne kas kita, kaip mūsų neatliktas darbas. Negalime teisintis, nes mes paprasčiausiai neatlikome darbo.“

Sezono metu komandą kamavo traumos, tad didysis trejetas – LeBronas Jamesas, Anthony Davisas ir Russellas Westbrookas – drauge sužaidė vos 21 rungtynes. Visgi net ir jiems visiems būnant aikštėje, „Lakers“ laimėjo 11 kartų per 21 rungtynes.

Traumos darė įtaką ir rungtynėms su „Suns“. Jamesas keturis kartus per pastaruosius penkis mačus neišbėgo į aikštę dėl čiurnos skausmo. Tai buvo 23-osios praleistos lyderio rungtynės šiame sezone.

Susitikime su Finikso komanda ant „Lakers“ suolo sėdėjo ir Kendrickas Nunnas, kurį šiame sezone kamuoja kelio trauma. Jis praleido 79-ąsias NBA rungtynes.

Pasak „Lakers“ trenerio, net Davisas, kuris po šešių savaičių pertraukos grįžo į aikštelę ir sužaidė trečiąsias savo rungtynes, vis dar jaučia pėdos skausmus.

Gruodžio mėnesį Los Andželo klubas susidūrė su COVID-19 susirgimų banga, o dėl šios priežasties komandoje žaidė 24 skirtingi žaidėjai. Dėl sveikatos problemų komandoje „Lakers“ strategui šį sezoną teko išmėginti 39 skirtingus starto penketus. Pagal šį rodiklį jį lenkia tik Bruklino „Nets“ treneris.

„Šiemet turėjome daugiau skirtingų startinių penketų nei pergalių, – dėstė Davisas. – Mūsų tikslas buvo laimėti čempionatą. Manau, kad turėjome patikimų žaidėjų, bet sutrukdė traumos. Tai ir nulėmė sezoną. Per mažai minučių aikštėje praleidau su LeBronu ir Russellu, kas būtų mums leidę vienas kitą geriau suprasti. Tačiau mums trims nepavyko susižaisti, o tai apsunkino kovą dėl čempionų titulo.“

Tuo metu mače su „Suns“ daugiausiai taškų komandoje surinkęs, bet šešis kamuolius praradęs Westbrookas neslėpė noro kitame sezone atstovauti Los Andželo klubui.

„Yra toks planas, bet nieko nėra užtikrinta, – sakė Westbrookas. – Norime pamatyti, kaip tai atrodo, ir ką reiškia žaisti 82 rungtynes. Tačiau nesame tikri, ar tai garantuota. Tikiuosi, kad turėsime galimybę pasirodyti.“

Tai buvo septintasis „Lakers“ pralaimėjimas paeiliui. Iš viso ekipa patyrė 48 nesėkmes, o paskutinę pergalių seriją fiksavo tik sausio pradžioje.

„Lakers“ Vakarų konferencijoje su 31 pergale ir 48 pralaimėjimais žengia vienuolikti. Nors Los Andželo klubas dar turi trejas rungtynes, tačiau nuo dešimtoje vietoje esančio San Antonijaus „Spurs“ ekipos „Lakers“ atsilieka trimis pergalėmis ir šios nebeaplenks.

ENBAS:



Komentarai:

D_K
Sudėtis nesuderinta, tragiška, Caldwell Pope į nieką nepakeitė, lebrui tik rekordai rūpėjo, westbrickas visiškai netinka lošt prie Lebro, du toj pačioj pozicijoj lošia n metų, lebras svaigo ten centru lošdamas, nors ginas prieš įžaidėjus, bandydamas būt geresnis už AbdulJabaarą tragiškai nugramzdino ekipos mikroklimatą į dugną, žodžiu šlykštu buvo šį cirką iš lakerių stebėt
2022-04-06
Atsakyti
Del to dauguma geriausiu visu laiku zaideju netampa gerais treneriais ar GM. Tokie zmones nesugeba pipazint kad jie nebera geri kitokio pobudzio NBA darbe. Westbrook mainai turejo buti vetuoti ir paimti jauni atletiski zaidejai galintys gintis.
2022-04-06
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.