Kovą dėl laisvės Lietuvoje prisiminęs Jasikevičius: „Esame palaiminti, nes turime demokratiją“

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2022-04-06 20:07
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šarūnas Jasikevičius, bendraudamas su užsienio žiniasklaida, prisiminė, kas vyravo prieš daugiau nei 30 metų jo gimtinėje.

46-erių kaunietis kalbėjo apie sunkią vaikystę ir pasidžiaugė kaip gera gyventi Lietuvoje yra dabar.

„Kai atsiskyrėme nuo Rusijos, buvo sunku, nes jie mus atkirto nuo visko, – „El mati de Catalunya“ radijui sakė Jasikevičius. – Su tėvais buvome pripratę, kad reikia taupyti maistą. Dabar džiaugiamės, nes esame nepriklausoma valstybė ir NATO dalis.“

„Barcelonos“ treneris papasakojo, kokių daiktų labiausiai trūkdavo Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpiu.

„Trūko maisto, gėrimų, degalų... puikiai prisimenu pirmuosius išsilaisvinimo metus. Buvo eilės prie ryžių, tualetinio popieriaus. Viską reikėjo taupyti“, – pasakojo Jasikevičius.

Vienas iš žinomiausių lietuvių užsienyje galėjo palyginti kaip atrodo gyvenimas kitur, nes studijavo Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Kiekvieną vasarą turėjau galimybę stebėti kaip viskas keičiasi, kaip viskas statoma. Visa laimė, kad galėjau savo šalyje praleisti devynerius metus. Esame palaiminti, nes turime nepriklausomybę, demokratiją ir renkamės patys savo likimą“, – sakė Jasikevičius.

Tai ne pirmas kartas, kai Jasikevičius Ispanijos žiniasklaidoje siunčia žinutes apie pasaulio aktualijas. Prasidėjus Rusijos sukeltam karui Ukrainoje, treneris ragino ispanus nebūti abejingais.

„Galbūt jūs nesuvokiate situacijos. Mes (lietuviai) visada gyvenome toje pasaulio dalyje ir žinome, kas vyksta. Turime į tai žiūrėti rimtai. Tai turi sustoti. Ši šalis (Ispanija) turi būti šiek tiek agresyvesnė. Žinau, kad einu ten, kur neturėčiau, bet aš taip galvoju“, – kovo pradžioje sakė strategas.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Nepatenkintas
gal adminai jau galėtų labiau tuos ruskių trolius pratrint, nes jau po kiekvienu straipsniu neršia.
2022-04-06
+2
Atsakyti
eee
Reikia atskirti įžeidinėjimus, žeminimus, menkinimus ir kitą antivalstybinį š*dą nuo kitokios, argumentuotos nuomonės. Prisiminkit kiek buvo š*kama and Independence visus tuos metus, dabar galim tik džiaugtis kad turim energetinę nepriklausomybę, o tie visi troliai nutilo ir dabar kitose temose dergiasi ant šalies, valdžios ir jos sprendimų
2022-04-07
-2
Atsakyti
Nors
Nesu Jasikevičiaus gerbėjas,bet su jo žodžiais sutinku šimtu procentų!!!
2022-04-06
+6
Atsakyti
Praeivis
Mėlynanosis aiškiai įkalęs buvo, kai šnekėjo apie "demokratiją" Lietuvoje.
2022-04-06
-17
Atsakyti
bbz kokiam rusy sedi jei tau nesimato demokratijos lietuvoj, arba mazai pasaulio mates kolega, ar bent jau domejesis.
2022-04-06
+1
Atsakyti
demokratija yra blogiausia valdymo forma – neskaitant visų kitų, kurios jau buvo išbandytos. Churchill
2022-04-06
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.