Aiškinsis teisme: „Žalgiris“ ir Schilleris nesusitarė dėl kompensacijos dydžio

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-04-15 11:00
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ ir trenerio Martino Schillerio nesutarimas persikėlė į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą.

Abi pusės laikėsi savos pozicijos ir ilgą laiką nerado kompromiso. 40-metis austras galiausiai nusprendė teisybės ieškoti teisiniu keliu. 

Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Žalgiris“ apie tai buvo informuotas maždaug prieš pusantro mėnesio gavus oficialius dokumentus.

„Mes teismuose aiškinamės santykius. Martinas padavė mus į BAT (FIBA Arbitražo teismą – aut. past.) ir ten išsispręsime, o ar jis Kaune, nežinau, nebendravau“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje komentavo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Pagrindinis nesutarimo objektas – finansai. Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Žalgiris“ buvo pasirengęs sumokėti 80 proc. viso sezono atlyginimo, tačiau Schilleris nenusileido ir reikalavo viso 2021-2022 m. sezono uždarbio.

Dabar nesutariančių pusių laukia ilgas procesas Arbitražo teisme.

Paulius Motiejūnas sveikina Martiną Schillerį iškovojus LKL čempionų titulą
Paulius Motiejūnas sveikina Martiną Schillerį iškovojus LKL čempionų titulą
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

„Žalgiris“ su Schilleriu atsisveikino nuo susirinkimo pasiruošimo etape praėjus beveik dviem mėnesiams. Nesėkmėmis pažymėtame draugiškų rungtynių cikle kauniečiai pralaimėjo visas penkerias rungtynes, LKL startavo sunkiai, bet pasiekė keturias pergales. 

Tuo metu Eurolygoje buvo nusileista Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Spalio 8 d. oficialiai pranešta apie „Žalgirio“ sprendimą imtis permainų.

Klubo vadovybė vylėsi, jog pavyks taikiai išsiskirti su Schilleriu.

„Neeilinė situacija. Kalbėjau ir su agentais, ir per mano karjerą nėra taip buvę, kad užsienietis liktų Lietuvoje nebeturint darbo, – lapkričio 18 dieną rengtoje spaudos konferencijoje sakė Motiejūnas. – Kažkaip keista, o derybos vyksta. Jos tikrai bus baigtos. Nežinau kada, turbūt greitu metu. Ping pongas vyksta su jo agentais, bet jaučiu, jog artėjame prieš finišo tiesiosios.“

Tinklalapio BasketNews žiniomis, Schilleris šį sezoną jau buvo sulaukęs ne vieno pasiūlymo imtis darbo kitame klube. Visgi atsivėrusios galimybės treneriui nesukėlė intereso.

„Žalgiriui“ nušalinus Schillerį nuo vyr. trenerio pareigų, jis toliau liko Kaune.

Strategas lankėsi Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynėse, komerciniu skrydžiu keliavo paskui „Žalgirį“ į Eurolygos rungtynes Berlyne. 

Schilleris „Žalgirio“ vairą perėmė 2020 m. vasarą po Šarūno Jasikevičiaus išvykimo, su austru buvo sudarytas garantuotas dvejų metų kontraktas.

Per pirmąjį Schillerio sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo pusę rungtynių (17 iš 34) ir užėmė vienuoliktąją vietą. Vietiniame fronte buvo apginta Karaliaus Mindaugo čempionų taurė ir LKL čempionų titulas.

Pauliaus Motiejūno ir Kazio Maksvyčio pristatomoji spaudos konferencija:



Komentarai:

Asilas tas Motiejunas, vietoj 100% algos dar reiks ir teismo islaidas padengt. Nuo kontrakto nevykdymo, per teismus dar nieks nenusiplove.
2022-04-16
+5
Atsakyti
Trys treneriai per sezona , aiskinimaisi Arbitraziniame teime del kapeiku , tokios stai Zalgirio vadybos realijos , beje vietoje Mudyai nupirkti "geresni" zaidejai jau visai pamirsti ir jokios itakos zaidimui nedaro , viena is ju jau atleido ir kas turetu prisiimti atsakomybe?
2022-04-16
+13
Atsakyti
Padirbi 1-2 mėn, tave atleidžia ir sumoka algą už 7 mėn.. Kad man šitaip.. Dirbčiau mėnesį per metus.
2022-04-15
-3
Atsakyti
Šileris ne iš tų, kurie lengvai nusileidžia. Kaip treneris buvo irgi gana nelankstus. Nesistebiu, kad viskas priėjo iki teismo. Kas teisus, o kas kaltas, nežinau. Manau, visada galima susitarti.
2022-04-15
+32
Atsakyti
O viską buvo galima žmogiškai padaryti. Rast bendrą sutarimą kaip visiems išeit iš nemalonios situacijos. Shileris rodo principus po to kaip Motiejūnas viešai apderge Shilerį tad nėra čia ko stebėtis
2022-04-15
+50
Atsakyti
kokią čia nakolkę Motka inpi... :DDD
2022-04-15
+21
Atsakyti
Maorių kario.
2022-04-15
+5
Atsakyti
Labai neskaniai iš Žalgirio pusės reikalai su Schilleriu sprendžiasi. Tiek tas jo atleidimas sezono pradžioje, tiek dabar nenoras išmokėti pilno atlyginimo. Man atrodo, čia tokia ryški dėmė Žalgirio istorijoje, kur aš labiau Žalgirio vadovybės atsakomybės norėčiau, o ne viską suversti treneriui. Įdomu kaip baigsis teismo procesas. Su šiuo trenerio pasirinkimu pakeiti klubo viziją/kryptį, leidi pirmą kartą susikomplektuoti komandą, atleidi sezono pradžioje, ir galiausiai nenori susimokėti pilnos kainos už savo nepavykusį eksperimentą.
2022-04-15
+61
Atsakyti
o tu zinai kaip yra?
2022-04-15
-9
Atsakyti
l0l
marozas tas motiejunas
2022-04-15
+29
Atsakyti
Aha
Turbut jie stipriai susipyko,kad iki teismu eina
2022-04-15
+29
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.