RKL: niuksas reguliariojo sezono nugalėtojams ir buvusio LKL žaidėjo šou

2022-04-15 17:11
Nuotr.: Saulius Čirba/RKL
Nuotr. Saulius Čirba/RKL

Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje tęsiasi kovos dėl kelialapių į finalo ketvertus. Ketvirtadienio vakarą sužaisti keturi ketvirtfinalių susitikimai, o juos visus laimėjo svečiuose žaidusios komandos.  

Reguliariojo sezono nugalėtojams – antausis

Pirmąsias serijos rungtynes sužaidė reguliariojo sezono nugalėtoja Vilniaus „Rivile“ ir aštuntoje pozicijoje finišavusi Kėdainių „SC-Ateitis“. Sostinėje vykusiame susitikime 85:71 pergalę šventė Kėdainių klubas.

Antradienį penkių mačų pareikalavusį aštuntfinalį laimėję kėdainiškiai ketvirtadienio vakaro rungtynes pradėjo užtikrinčiau ir jau pirmojo kėlinio pradžioje susikrovė 5 taškų persvarą (13:8).

Nors „Rivilei“ ir buvo pavykę priartėti, „SC-Ateities“ krepšininkai didino savo atotrūkį ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami trylika taškų (43:30).

Po ilgosios pertraukos Tomo Purlio auklėtiniai įjungė aukštesnę pavarą, spurtavo 20:3 ir persvėrė rezultatą (50:46), tačiau tuomet Vainius Steponavičius pelnė 11 taškų per dvi minutes ir grąžino pranašumą savo komandai (59:53).

Lemiame ketvirtyje iš Steponavičiaus estafetę perėmė Rokas Ūzas ir Laurynas Danielius – jie dviese pelnė 21 iš 26 komandos taškų ir nuvedė komandą į pergalę.

„Galime trumpai pasidžiaugti, pasigerėti savo žaidimu, bet kaip sakau, serija turėtų būti ilga. RKL sistema yra tokia negailestinga, kad pirmos komandos truputį iškrenta iš ritmo, dėl to „Rivilei“ šiandien galbūt buvo kiek sunkiau. Visa kova dar prieš akis, antras mūšis Kėdainiuose ir mes vėl eisime į kovą“, - po pergalės kalbėjo „SC-Ateitis“ vyriausiasis treneris Gediminas Butkus.

Tuo metu „Riviles“ strategas Tomas Purlys neslėpė apmaudo dėl to, kad jo komanda jau ne pirmą kartą neįvertino varžovų.

„Aš nežinau, kas su tuo nusiteikimu. Aš kaip krepšininkas visada nusiteikdavau. Gal jau kokį penktą kartą kalbam apie nusiteikimą, buvo ne vienas, ne du ir net ne trys kartai, kada nudegėme. Aišku, yra dar daug rungtynių ir mums reikės pamiršti šitą susitikimą. Gal ir aš, kaip treneris, neužvedžiau komandos, bet kiekvienas turi pasižiūrėti pirmiausiai į save.“

Nugalėtojams 28 taškus pelnė Steponavičius, 23 pridėjo Danielius. „Rivilei“ 20 taškų surinko ir 9 rezultatyvius perdavimus atliko Aistis Pilauskas, Karolio Brusoko sąskaitoje – 19 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Kitose porose – svečių pergalės

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse dominavę „Raseiniai“ padvigubino pranašumą serijoje. Raseiniškiai išvykoje 81:74 palaužė „Tauragę“, o nuo finalo ketverto dabar juos skiria viso labo vienas laimėjimas.

Šeimininkai šiose rungtynėse pirmavo viso labo vieną kartą, kai pirmajame kėlinyje buvo persvėrę rezultatą 8:7. Nuo tos akimirkos visą laiką pirmavo „Raseiniai“, neleidę varžovams persverti rezultato.

Fantastišką puolimą aštuntfinalio serijoje demonstravę ir vidutiniškai po 105 taškus per rungtynes pelnydavę tauragiškiai ketvirtfinalyje atrodo kur kas kukliau – per dvejas sužaistas rungtynes Tauragės miesto atstovai vidutiniškai pelno po 72,5 taško. Tai – daugiau nei trisdešimties taškų skirtumas.

Pastarosiose rungtynėse „Raseinius“ į pergalę vedė Nojus Pankratjevas, surinkęs 23 taškus, 13 pridėjo Jonas Levickas.

„Tauragės“ gretose išsiskyrė Paulius Steikūnas, pelnęs 17 taškų, 13 pelnė Kristupas Lukošius.

Plungės „Olimpas“ buvo labai arti to, kad išlygintų serijos rezultatą. Plungiškiai savo aikštelėje 80:90 nusileido „Jurbarkui-Kariui“ ir serijoje atsilieka 0:2.

„Olimpas“ rungtynėse pirmavo 37 minutes, o vienu metu turėjo ir dviženklį pranašumą, tačiau rungtynes spurtu 14:3 baigę kariškiai išplėšė sunkią pergalę.

„Jurbarko-Kario“ marškinėlius vilkintis Vytautas Šarakauskas dominavo šiame susitikime – jis pelnė 27 taškus, sugriebė 8 atšokusius kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. Jam puikai talkino Deividas Rinkūnas, pelnęs 14 taškų.

Plungės ekipai 24 taškus pelnė ir net 13 pražangų išprovokavo Edgaras Danys, 23 pridėjo Rokas Kreišmontas.

Vienas žingsnis iki finalo ketverto lieka ir Kauno r. „Omegai“. Kauniečiai antrosiose serijos rungtynėse išvykoje 69:63 palaužė Kazlų Rūdos „SC-Ataką“.

„Omega“ užtikrinčiau pradėjo rungtynes ir jau pirmajame kėlinyje susikrovė apčiuopiamą persvarą (22:14), o trečiajame ketvirtyje komandas jau skyrė 17 taškų (53:36). Vis tik „SC-Atakai“ pavyko kiek sumažinti atotrūkį, tačiau pergalei to nepakako.

Kauno r. ekipai po 12 taškų surinko Paulius Naraškevičius ir Ričardas Butkus, Kazlų Rūdos komandos gretose išsiskyrė Dominykas Ratkus, surinkęs 14 taškų.

Šeštadienį bus žaidžiamos trečiosios ketvirtfinalio serijų rungtynės, tuo tarpu „Rivile“ ir „SC-Ateitis“ susitiks antrąsyk.

B divizione - intriga

RKL B diviziono B grupės nugalėtojams, „Kupiškio“ ekipai, nepavyko tiesiausiu keliu patekti į finalo ketvertą. Kupiškėnus sustabdė Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ krepšininkai, laimėję antrąsias serijos rungtynes ir išlsyginę serijos rezultatą 1:1.

„Grafų Furniture“ krepšininkai galingai sužaidė 4 kėlinį, jį laimėdami 31:15 ir iškovojo solidžią pergalę 82:63.

Nugalėtojams Pranciškus Ručinskas pelnė 23 taškus, 17 pridėjo Aurelijus Jančenko. „Kupiškio“ gretose išsiskyrė tik Laurynas Jacevičius, pelnęs 19 taškų.

Lemiamos trečiosios serijos rungtynės vyks antradienį Kupiškyje.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.