Vasaros planus dėliojantis „Kings“ senbuvis nekantrauja Sabonį išvysti kitame sezone

2022-04-16 00:03
Nuotr.: ZP - Scanpix
Nuotr. ZP - Scanpix

Sakramento „Kings“ (30-52) šiame sezone kalnų nenuvertė – užėmė dvyliktą vietą Vakarų konferencijoje ir nepateko į įkrintamąsias. Tačiau „Kings“ senbuvis De'Aaronas Foxas jau dabar laukia naujojo sezono, nes jam didžiulį įspūdį paliko naujokas Domantas Sabonis.

Po galingo lietuvio debiuto „Kings“ gretose, kai Sakramento komanda 132:119 įveikė Minesotos „Timberwolves“, Foxas nuaidėjus finaliniam švilpukui priėjo prie lietuvio ir nuoširdžiai jį apsikabino.

Sabonis užbaigė tas rungtynes su 22 taškais, 14 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
29,1
Pataiko: 29,1
Taiklumas: 53,0%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 40
Blogiausias pasiekimas: 20
Daugiausia pataiko: De'Aaron Fox

Po šio mačo spaudos konferencijoje girdamas lietuvio jėgą Foxas lygino Sabonį su jaučiu.

Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

„Jautis“ nestabdė ir kitame mače su Vašingtono „Wizards“ – beveik trigubą dublį užfiksavęs lietuvis surinko 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvius perdavimus.

Nors tuo metu reguliarusis sezonas buvo gerokai įpusėjęs, tačiau tai buvo vos šeštas kartas, kai „Kings“ džiaugėsi dvejomis pergalėmis paeiliui.

Visgi Foxas ir Sabonis ilgai vienus kito žaidimu aikštėje nesimėgavo, nes lietuvis susitraumavo koją.

Duetas spėjo sužaisti 13 rungtynių, kuriose Foxas demonstravo geriausius asmeninius sezono rodiklius. Kartu su lietuviu jis rinko po 28,1 taško ir 6,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Akivaizdu, kad toks žaidėjas (Sabonis) nuima nuo manęs didelį spaudimą, nes jis stato užtvaras ir greitai leidžiasi po krepšiu, – bendraudamas su klubo atstovais lietuvį gyrė Foxas. – Jis puikiai stato užtvaras ir atlieka perdavimus. Dėl to man atsidaro daugiau galimybių.“

„Manau, kad esu gana geras metikas po driblingo, bet man tampa lengviau, kai aplink save turiu tokius vaikinus“, – sakė penkis sezonus „Kings“ gretose žaidžiantis gynėjas.

Dar prieš atvykdamas į Sakramentą Sabonis buvo vienas daugiausiai dvigubų dublių renkančių lygos žaidėjų. Šiame sezone bendrai 46 dvigubus dublius surinkęs lietuvis tarp visų lygos žaidėjų kartu su Joeliu Embiidu ir Giannu Antetokounmpo dalinasi ketvirtąja vieta.

Kaip Foxui tiko Sabonis, taip ir lietuviui tiko komandos draugas. Su Foxu aikštėje lietuvis pelnydavo 17,4 taško, atkovodavo 12,8 kamuolio ir atlikdavo beveik 6 rezultatyvius perdavimus.

Foxas jau laukia kito sezono, kada galės vėl su lietuviu išbėgti į aikštelę.

„Man patiko su juo žaisti. Tos 13 rungtynių buvo puikios. Drauge nesužaidėme tiek daug rungtynių, kiek norėjome, bet dabar turėsime ilgą tarpsezonį. Pažiūrėsime, ar pavyks susiburti ir kartu pasitreniruoti treniruočių stovykloje. Aš tiesiog nekantriai laukiu kito sezono, kai galėsime viską pradėti nuo pradžių.“

Visgi be Sabonio komandoje atsirado dar šeši nauji veidai: Harrisonas Barnesas, Donte Divincenzo, Try Lylesas, Davionas Mitchellas, Damianas Jonesas ir Chimezie Metu.

Sezono metu sunku kurti tarpusavio ryšį tarp komandos draugų, todėl Foxas jau pradėjo mąstyti, kaip per šią vasarą komanda galėtų susiklijuoti.

„Tikriausiai pusė NBA žaidėjų tarpsezonį praleidžia Los Andžele. Manau, kad ten su visais susitiksime ir bandysime kartu pasitreniruoti, – vasaros planą dėstė Foxas. – Manau, kad vien būdami vienas šalia kito sukursime chemiją. Tai yra planas, kurį jau esame aptarę ir su komandos vadovu bei žaidėjais.“

Septintąjį NBA sezoną pasitinkantis Sabonis taip pat nekantrauja geriau su visais susipažinti.

„Turime šešis naujokus, todėl vis dar trūksta laiko, kad galėtume susižaisti, – bendraudamas su klubo atstovais sakė Sabonis. – Stengsimės pasiruošimą pradėti anksti. Tai turėtų mums padėti.“

„Kuo daugiau žaisime vieni su kitais, tuo labiau jausime vienas kitą. Visi iš mūsų turi ugnį ir aistrą žaisti krepšinį, todėl tai jau yra pusė darbo.“

Lietuvis taip pat laukia naujojo NBA sezono.

„Foxas jau turėjo lyderio vaidmenį šioje komandoje, – sakė jis. – Aš jam padėjau atsitverti ir pritraukiau prie savęs daugiau žaidėjų, o jis tuo ir pasinaudojo. Jis puikiai pataiko. Kai tik reikia taškų, jis įmeta. Reguliuoja tempą ir kalba gynyboje – tai yra gebėjimai, kurių aš iki šiol iš jo nesitikėjau. Laukiu kito sezono.“



Komentarai:

Lukas
akivaizdu, kad nei Fox, nei Sabonis nera ir nebus pergaliu nesantys zaidejai, nemanau kad sabis net nebus kokio kaip pvz didziojo trejeto narys kur kazkas susirinks del ziedu. Zodziu susirinko dvi zvaigzdes silpnu komandu. Tokiuose vakaruose manau play in yra lubos
2022-04-16
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.