LKF džiaugsmas: „Brazdeikis pareiškė tvirtą apsisprendimą atstovauti Lietuvai“

2022-04-20 18:37
„Radiocentras“
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix/BasketNews.lt iliustracija

Europos krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė bus stipriausios sudėties, tikėtina, su persigalvojusiu Edgaru Ulanovu ir NBA rungtyniaujančiu Ignas Brazdeikis. Tokią žinutę „Radiocentro“ klausytojams perdavė studijoje viešėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Paprašytas pakomentuoti galimų kandidatų į rinktinę sąrašą, pašnekovas išskyrė dvi pavardes – Ulanovo ir Brazdeikio. Pirmasis, anot Balčiūno, per svarbus Lietuvos krepšiniui, kad atsisakytų kvietimo, antrasis yra patvirtinęs, kad atstovaus Lietuvai, jei tik to reikės treneriui. 

„Šiandien klaustukas yra dėl Ulanovo, kuriam pastarieji metai buvo sudėtingi. Edgaras yra vienas kertinių auksinės kartos žaidėjų ir jam būti rinktinėje, aš manau, privaloma. Kazys Maksvytis dabar kartu su juo, tikiu, jog Edgaras sėkmingai užbaigs sezoną, tada ir nuotaika bus kitokia. 

Ignas Brazdeikis

Ignas  Brazdeikis
Komanda: Orlando Magic
Pozicija: SF
Amžius: 23
Ūgis: 201 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Tuo metu Brazdeikis visiems pareiškė tvirtą apsisprendimą atstovauti Lietuvai. Keletą formalumų liko su FIBA sutvarkyti, bet tai tikrai nebus kliūtis. Jei treneris pasakys, kad jis yra reikalingas, mes viską padarysime, kad jis atstovautų Lietuvai“, – optimizmu dalijosi LKF generalinis sekretorius.

Vienas LKF vadovų tiki atsinaujinusios Lietuvos rinktinės sėkme Europos čempionate rugsėjo mėnesį.

„Lietuva visą laiką kėlė pačius aukščiausius tikslus, ir, džiaugiuosi, kad perspektyva šviesi, – sakė Balčiūnas. – Šiame olimpiniame cikle Lietuva turės Jono Valančiūno kartos komandą, laimėjo visus įmanomus aukso medalius jaunimo čempionatuose. Tai bus tos kartos vedantys krepšininkai su treneriu Kaziu Maksvyčiu priešakyje. Esu tikras, jog ta karta įrodys, kad jie yra pajėgūs iškovoti medalius ir vyrų krepšinyje.“

Viena iš LKF galvų pakomentavo ir Mato Buzelio situaciją, kuris yra sulaukęs kvietimų į Lietuvos 18-mečių ir vyrų rinktinių pasiruošimo stovyklas.

„Daug pastangų yra dedama, kad jis galėtų prisijungti, bet Matas – jauna asmenybė. Pas jį dar yra kiti prioritetai. Jis yra pakviestas į 18-mečių ir vyrų rinktines vasarą, bendraujame daug su jo šeima, bet kartais reikia luktelti ir būti kantriems. Matas yra išskirtinis talentas, sulaukia daug dėmesio ir iš JAV, bet tikiu, kad jis bus Lietuvos rinktinėje“, – kalbėjo Balčiūnas.

Pozityviai Balčiūnas žiūrėjo ir į tai, jog Lietuvos rinktinės treneris Maksvytis tuo pat metu derins darbą ir Kauno „Žalgiryje“.

„Tai yra suderinama ir istorija rodo, kad aukščiausi rezultatai buvo pasiekti, kuomet Lietuvos rinktinės treneris turėjo ir aukščiausio lygio patirtį klube. Viskas yra labai gerai, kadangi Kazys būdamas Lietuvoje iš arti galės stebėti vietinius žaidėjus“, – tikino Balčiūnas.



Komentarai:

Edgarai, nebemalk sh
2022-04-20
+2
Atsakyti
Viska padarys balcius
tai kad padare viska arvydas sabonis ir co del brazdeikio
2022-04-20
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.