Šaras paaiškino, už ką gavo techninę pražangą ir atskleidė „Barcą“ žudančią problemą

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas iš Barselonos (Ispanija)
2022-04-22 08:12
Nuotr.: R.Molina/EuroLeague Basketball via GettyImages
Nuotr. R.Molina/EuroLeague Basketball via GettyImages

„Užteks!“ – ketvirtojo kėlinio viduryje Šarūnas Jasikevičius šaukė ant teisėjo Ilija Beloševičiaus.

„Barcelona“ paskutinėmis minutėmis kilo į šturmą, bandydami išsaugoti namų aikštelės pranašumą (65:72), kai Beloševičius sušvilpė pražangą Ognjeną Jaramazą vaikiusiam Brandonui Daviesui.

Stabdydamas serbo prasiveržimą, amerikietis timptelėjo Jaramazui už rankos, o Beloševičius užfiksavo taisyklių pažeidimą ir siuntė „Bayern“ žaidėją prie baudų metimo linijos.

Rungtynių žaidėjas
Deshaun  Thomas
EFF
29
Deshaun Thomas
Taškai 25
Taiklumas 9-13
Atkovoti kamuoliai 7
Rezultatyvūs perdavimai 2

Tačiau toks verdiktas neįtikino Jasikevičiaus.

Šaras lyg dinamitas sprogo šalia šoninės linijos ir užsipuolė Beloševičių, peržengdamas šoninę liniją ir teisėjų leidžiamą kivirčo ribą. Beloševičius be jokių ceremonijų skyrė lietuviui techninę pražangą. Pasipiktinęs „Barcos“ treneris balansavo ties pavojinga išvarymo iš aikštės riba.

Po kelių akimirkų „Bayern“ susigrąžino dviženklę persvarą ir nebesižvalgė atgal. Vokietijos klubas sensacingai atėmė namų aikštės pranašumą iš Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtojų (90:75).

„Kai kurie vieno iš teisėjų sprendimai man nepatiko ir jų nesupratau“, – po rungtynių tinklalapiui BasketNews aiškino Jasikevičius.

„Gal ir neverta eiti į šituos dalykus. Bet, ko gero, teisėjai net nesąmoningai visada kažkiek gerbia tuos, kurie daugiau kovoja, – sakė Šaras. – Manau, kad „Bayern“ buvo labiau pasiruošę mirti, daugiau kovojo. Detalės absoliučiai žudo šitą komandą. Per pusantrų metų turėjau padaryti geresnį darbą išaiškinant detales. Nors, patikėkite, aš stengiuosi.“

Viskas klostėsi ne pagal planą nuo pat ginčo kamuolio.

„Jie pelnė 19 pigių taškų ir 19 pigių taškų atkrintamosiose yra visas gyvenimas“, – per ilgąją pertrauką interviu Eurolygos televizijai sakė Šaras.

Pavėluotos pražangos, į stipriąją pusę praleisti lyderiai, koncentracijos stoka vaikantis varžovų lyderius, ar žaidimo plano nesilaikymas. „Barcos“ žaidėjai atsipalaidavo detalėse ir negalėjo prilygti „Bayern“ intensyvumui. Svečiai dar antrajame kėlinyje susikrovė solidžią persvarą 47:31.

„Maniau, kad tam tikrose situacijose negalime žaisti savo krepšinio. Maniau, kad žaidėme kitaip nei pirmosiose rungtynėse, ypač baudos aikštelėje, – sakė Šaras. – Niko (Mirotičius) ir Daviesas puikiai perskaitė tas situacijas pirmose rungtynėse, tačiau šiandien buvo kita istorija.“

19 taškų pirmose rungtynėse pelnęs Daviesas ketvirtadienį surinko 8, įmesdamas 2 metimus iš 6. Mirotičius pridėjo 16, bet keturis kartus prarado kamuolį. Šešiolika „Barcelona“ klaidų pavirto 26 „Bayern“ taškais. „Bayern“ dar 16 susirinko antraisiais šansais.

„Klaidos pakeitė žaidimą. Tai suteikė „Bayern“ daug papildomų atakų, – aiškino Jasikevičius. – Pirmosiose rungtynėse „Bayern“ surengė virš 70 atakų, o šiandien – 90. Tai yra didelis pokytis.

Apskritai, kai atkrintamosiose rungtynėse namuose atiduodi 19 taškų, kažkas yra ne taip. Greičiausiai trenerio pasiruošimas nėra tinkamas. Greičiausiai žaidėjų mentalitetas nėra tinkamas. Jau ilgą laiką mus žudo detalės. Detalės – tai paprasčiausios klaidos.

Pavyzdžiui, vienas aspektas, kurį „Bayern“ darė žymiai geriau nei mes, buvo pražangos prieš bonusą. Mes tai akcentavome dar prieš tris savaites, kai jau žinojome, kad „Bayern“ yra mūsų atkrintamųjų varžovai. Jie mums nieko neduos dykai. Deja, bet mes patys tiek daug pridalinome už dyką.

Negalėčiau sakyti, kad atėjo laikas reaguoti, nes norėjau tos reakcijos prieš seriją. Bet vėlgi, praradome namų aikštės pranašumą. Dabar tik nuo mūsų priklauso, ar sužaisime geras rungtynes ​​prieš Tenerifės ekipą Ispanijos lygoje ir išnaudosime tai kaip galimybę gerinti krepšinį“, – kalbėjo Jasikevičius.

Jasikevičius prieš antrąsias rungtynes ​​nematė jokių nerimą keliančių signalų.

„Žaidėjai buvo susikaupę. Komandos viešbutyje pokštų nebuvo, tačiau pirmos penkios minutės buvo siaubingos“, – tikino strategas.

Šaras bandė pažadinti savo žaidėjus šalia aikštelės, tačiau pradžia davė toną likusiam mačui.

Įkvėptas DeShauno Thomaso (25 tšk., 6/7 trit.) ir Andreaso Obsto (15 tšk., 4/7 trit.) tritaškių fiestos, „Bayern“ surengė įspūdingą pasirodymą ir iškovojo pirmąją atkrintamųjų pergalę išvykoje per visą klubo istoriją.

„Pirmos penkios minutės mane labai išgąsdino, – atskleidė Jasikevičius. – Mūsų pirmieji centravimo variantai buvo Mirotičius ir Daviesas, tačiau jie žaidė nuleidę galvas, nors jiems buvo pasakyta, kad niekas neleis žaisti vienas prieš vieną. Eis, dvigubins ir jie turės priimti gerus sprendimus dalijantis kamuoliu. Bet jie abu žaidžia nuleidę galvas.

Jiems buvo pasakyta, kad mūsų kamuolio judėjimas iš vienos pusės į kitą veikia puikiai, tačiau mes švaistėme greitus metimus. Apie gynybą net nekalbu. Pirmus 16 taškų „Bayern“ susirinko labai greitai. Jie laimėjo visus 50 prieš 50 kamuolius... Aiškiai matėsi, kad „Bayern“ žaidėjai šoka ant kamuolio kaip į baseiną, o mūsų krepšininkai tiesiog bando paimti kamuolį. Tai pirmos penkios minutės mane labai išgąsdino.

Sveikinimai „Bayern“ ir Andrea Trinchieri. Jie nusipelnė šios pergalės. Manau, kad jie sužaidė puikias rungtynes“, – užbaigė Šaras.



Komentarai:

G
greičiau kištu ta barca
2022-04-23
-5
Atsakyti
Anonimas
Šarai išsitrauk by bi iš šiknos ir nebekaltink kitu kai esi pats kaltas su komanda o tas tavo žodis detales jau per gerkle lenda tas pats per tapati buvo žalgiri dabar tos pačios detales barsoij nusipirk dideli lego iš detaliu ir duok žaidejams lai deda kai surinks tada zinuos visas detales ir busi ramus
2022-04-22
-7
Atsakyti
Debil bnews
Nieko naujo, kaip tik playoffai - barca chokina, kol bulbanosis isterikas treniruos barca titulu nelaimes.
2022-04-22
-7
Atsakyti
Ziurejau
Vokietukai tikrai kovojo sito neatimsi.Bet ir barcai fenomaliai viskas nesiseke perdavimai netikslus prazangos puolime ,o Vokietukam ir pakrito daug sunkiu metimu per rankas.O labiause ismuse is veziu tai svilpukai vikietukas pats neislaike pusiausviros prazanga Katatiesiui o tokiu svilpuku tai buvo daug,ipac kaip tik Barca priartedavo.Netykiu kad dar Baern paims nors viena pergale nebent su referiu pagalba
2022-04-22
+2
Atsakyti
hmz
Kaune kai dirbo tai verkė, kad teisėjai visada gerbdavo stipresnius :) o dabar Barcoj dirba, tai jau matai labiau gerbia underdogus.
2022-04-22
-5
Atsakyti
Anonimas
Ir LKL verke kad underdogus gerbia
2022-04-22
-8
Atsakyti
vietoj to kad leist zvaigzdem zaist, jaska toliau uzsiima micromanagement, ir ketina ji stiprint. micromanagement tinka kai darbuotojai(zaidejai) yra zemo lygio ir juos tarsi saskes stumdai po lenta rodant kur statyt koja ir kaip. su extra klases zaidejais dirbt reikia visiskai kitaip, jie jau irode savo klase todel belieka jiems netrukdyt. ar rinktine butu laimejus ec2003 jei sireika rektu ant saro po kiekvieno netaip ispildyto epizodo?
2022-04-22
+10
Atsakyti
Oi
lėks iš Barsos isteriškasis žviglius, oi lėks :)
2022-04-22
-9
Atsakyti
as tai nesupratau uz ten ta prazanga skirta buvo. bet zinant ta teiseja, tai gal ir neturetu stebinti.
2022-04-22
+3
Atsakyti
Nes tu krepsine nieko nerauki,ajk koki golfa geriau komentuok..nes krepsinis ne tau...nej nusimanai,nej zaisti moki...uzsiimk kazkuo prasmingu
2022-04-22
-15
Atsakyti
Joptararai
Nutreniravo i sona su savo isterija...
2022-04-22
-8
Atsakyti
Yesss
puikiai žaidė vokiečiai, liuks, o Šaras ardosi nes su tokiomis žvaigždėmis, su tokiu biudžetų nieko nelaimi, ir nelabai kas šviečias išlošti. Realiai gresia registracija Užimtumo tarnyboje ;)
2022-04-22
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.