NKL sezono laureatai: geriausias jaunasis žaidėjas – žalgirietis Krivas

2022-04-24 18:39

Po „7bet-NKL“ 2021-2022 metų sezono finišo skelbiami geriausi pirmenybių krepšininkai.

Geriausių sezonų žaidėjų penketuką, taip pat geriausiai besiginantį, jaunąjį bei labiausiai patobulėjusį žaidėją rinko visos lygos komandos.

Į geriausių sezono žaidėjų penketuką pateko vidurio puolėjas Šarūnas Beniušis (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), gynėjai Ignas Razutis („Telšiai“) ir Aurimas Urbonas („Sūduva-Mantinga“) bei puolėjai Mantas Ruikis („Gargždai“) ir Oskaras Pleikys (Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“).

Šį sezoną pelnomi taškai

43%
71,7
Pelno taškų: 71,7
Taiklumas: 43,4%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 91
Blogiausias pasiekimas: 44
Daugiausia pelno: Motiejus Krivas

Jie buvo apdovanoti „7bet-NKL“ įsteigtais prizais.

Šarūnas Beniušis buvo išrinktas reguliariojo sezono naudingiausiu krepšininku. Jis vidutiniškai rinko po 15,8 takšo, 6,1 atkovoto kamuolio ir 20,4 naudingumo balo, o Marijampolės ekipa reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą.

Beniušiui buvo įteiktas „Topo centro“ įsteigtas prizas.

Pleikys reguliariajame sezone rinko po 15,8 taško ir 10,8 sugriebto kamuolio, Mantas Ruikis – po 15,1 taško, Aurimas Urbonas – po 8,9 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 7 rezultatyvius perdavimus, Ignas Razutis – po 10,2 taško ir 5,7 rezultatyvius perdavimus.

Razutis taip pat buvo išrinktas geriausiai besiginančiu krepšininku. Jis perimdavo po 2,1 kamuolio. Plungiškis geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą laimėjo ir 2021 bei 2019 metais.

Geriausiu jaunuoju krepšininku (gimę 2002 m. ir vėliau) buvo išrinktas Kauno „Žalgirio-2“ vidurio puolėjas 17-metis Motiejus Krivas, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnė po 10,9 taško, atkovojo po 7,2 kamuolio, blokavo po 1,4 metimo ir įsirašė po 14,7 naudingumo balo.

Labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku išrinktas „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkas Oskaras Pleikys, kuris pateko ir į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką.

Razučiui, Krivui ir Pleikiui buvo įteikti „Topo centro“ įsteigti prizai.

Puolėjas praėjusį sezoną rinko po 11,3 taško, 8,3 atkovoto kamuolio ir 16 naudingumo balų, o šį sezoną krepšininko rodikliai pakilo iki 15,8 taško, 10,8 sugriebto kamuolio ir 22,3 naudingumo balo.

Geriausiu 2021-2022 metų sezono teisėju tapo Mantas Butvilas. Jam buvo įteiktas „Topo centro“ įsteigtas prizas.

Primename, jog finalo ketverto MVP tapo „Gargždų“ įžaidėjas Mindaugas Stašys. Jam atiteko „Paskolų klubo“ įsteigtas prizas.



Komentarai:

wow
17 metu ir jau 110kg. jis tokiu metu valanciuna kaip nieka sulauzytu. jonelis tik nba mases uzaugo, iki tol buvo stuburas
2022-04-24
+4
Atsakyti
Anonimas
Kuom jis buvo GERESNIS už tą patį Pleiki?
2022-04-24
+4
Atsakyti
Anonimas
Komanda reguliariam sezone antra nuo dugno ir playoffuose nei vienos pergales neturėjo. Tas pats kaip ir MVP niekas neduoda jeigu tu ten rinkai asmeniškai nuostabią statistika, kol tavo komanda be pergalių visą sezoną pramušinėjo dugną. Toks čia ir buvo variantas. Akvaservisas dugną muša, o pleikys gauna žaist kosminį 30min. vidurkį per rungtynes(29min 43sek.). Sau vaikis ramus per pusvalandį pasirenka taškų ir reboundų. Sumoje paskui neblogai atrodo naudingumo, taškų ir reboundų statistika gerai atrodo(tik nekreipk dėmesio, kad visas rungtynes žaidžia ir po daugiau nei 3 turnoverius dalina) O jei lyginam grynai žaidejus ir jų potencialą: Pleikiui jau 21-eri, Krivui 17-a. Už Pleikį metais jaunesnis Blaževič jau eurolygoj lošia. Jau metas Pleikiui pradėt kažką rodyt lipant į LKL, kol nevėlu. Panašu, kad bent Adomaitis po atėjimo Pleikį ima kažkiek į LKL ir duoda žaist, ne kaip praėjęs treneris...tai bent tiek. Nors jis ten tikrai kalnų neverčia. Tikėkimės, kad pasiseks ir jis bus vėlesnio brendimo.
2022-04-25
+3
Atsakyti
Anonimas
Iš tikrųjų kažkas nerealaus. Pažiūrėjau kaip atrodė JV tokio pat amžiaus. Savo sezone NKL, septyniolikmetis(sezono gale jau aštuoniolikmetis) Valančiūnas 09/10 metais rinko praktiškai IDENTIŠKĄ statistiką tokiai, kokią NKL dabar renka Krivas. Tik Krivas dar pusmečiu jaunesnis ir jam aštuoniolika sueis tik kito sezono vidury. Realiai pas juos skiriasi tik du statistikos punktai: 1. Krivas meta tritaškius ir visai neblogai kaip tokiam jaunam centrui (36.4%), nors juos meta tik kai jį palieka laisvą, idealioj situacijoj. JV tokio amžiaus išvis dar jų nemėtė. Buvo tik keli ir tragiški(Shaq style) 2. JV geriau mėtė baudas. JV - 74.6% Krivas - 62.4% Jeigu šitas vaikis sunkiai dirbs, tobulins tą baudų metimą, kaip ir tritaškį ir kitą sezoną gaus žaidimo laiko(Žalgiris jam duos žaisti LKL, gal prasibandys EL, arba skolins komandai žaidžiančiai Europoje, arba jei jis eis į NCAA tai į tokią komandą, kuriai jis bus reikalingas ir liks suprastas amerikiečio trenerio, o ne paliktas pūti ant suoliuko, kas ten nutiko dideliai daliai potencialių žaidėjų iš čia. Pvz Oleg Kojenets neblogų gabaritų centras, neseniai suėjo 19m., o ten per visus paskutinius metus negavo nei vienos minutės žaidimo laiko... ir potencialus žaidėjas žlunga, o ne auga. Jei tik toliau dirbs ir tobulės, nebus problemų su charakteriu, tai turi visą potencialą ateityje būti naujuoju JV, tik dar su nuo pat jaunystės jau padoriu trajaku. Reikia leisti jam augti. Jau kitą sezoną turi gaut prieš vyrus LKL žaist ir po truputį pradėt įsivažiuot į tą aukštesnį tempą. Idealiai - gal net gautų tuo pačiu kokioj Europinėj lygoj prasibandyt. Aišku, gal rinksis NCAA, žaisti prieš kitus vaikius su potencialu, bet viliuosi jei taip, tai tik jei žinos, kad ten tikrai gaus trenerių dėmesį ir žaidimo laiko. Jei šitą kelią pasirinks, kad tik situacija būtų panašesnė į Saboniuko ar bent Tubelio, o ne Marčiulioniuko... nes tada tai žiauriai "abidna" būtų.
2022-04-24
+4
Atsakyti
rokis
visiškai sutinku, gal netgi bandyčiau kitais metais skolint Kėdainiam, manau perėjimui pats tas būtų
2022-04-24
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.