Driokstelėjęs Valančiūnas: „Smagu taip žaisti, bet reikia dar dviejų pergalių“

2022-04-25 09:30
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu priešakyje išlygino Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos su Finikso „Suns“ rezultatą.

Įsisiautėjęs Valančiūnas ketvirtajame kėlinyje surinko 10 taškų iš eilės ir jo pakylėta „Pelicans“ namuose varžovus paguldė užtikrintai 118:103.

Praėjusiose rungtynėse Lietuvos rinktinės centras įmetė tik 6 taškus, o šį kartą dar pirmajame kėlinyje pelnė 7. Jis iš viso sumetė 26 taškus ir pagerino asmeninį rezultatą NBA atkrintamosiose.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
32
Jonas Valančiūnas
Taškai 26
Taiklumas 9-15
Atkovoti kamuoliai 15
Rezultatyvūs perdavimai 4

„Svarbu žaisti gerai, o prisilietimai prie kamuolio visada ateis, – spaudos konferencijoje kalbėjo Valančiūnas. – Svarbiausia – galutinis rezultatas, kurį mes pasiekėme. Visuomet smagu sužaisti taip, bet reikia dar dviejų pergalių.“

„Suns“ besiverčiant be rezultatyviausio žaidėjo Devino Bookerio, serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo lygus 2-2. Penktasis mačas naktį iš antradienio į trečiadienį vyks Finikse. 

Po to serija šeštosioms rungtynėms vėl grįš į Naująjį Orleaną.

Ketvirtajame mače Brandonas Ingramas su 30 taškų buvo rezultatyviausias. 

Šalia JV ir Ingramo spindėjo „Pelicans“ naujokai Herbertas Jonesas ir Jose Alvarado. Jonesas įmetė 13 taškų ir blokavo 3 metimus. Visi blokuoti metimai buvo varžovų bandymai atakuoti iš toli.

Alvarado taip pat spindėjo gynyboje spausdamas veteraną Chrisą Paulą. Lygos pirmametis perėmė du kamuolius, o po sėkmingų momentų džiūgavo kartu su namų sirgaliais.

„Niekada nekilo klausimų dėl jo demonstruojamo fiziškumo ir noro mirti aikštelėje, ką jie ir parodė šį vakarą, – komandos draugų pasirodymą komentavo Valančiūnas. – Gynyba yra jų specifika (šypteli). Tiek Herbas, tiek Jose, tiek likę visi kiti bando sustovėti gynyboje.“

„Suns“ pelnyti 103 taškai – žemiausias rezultatas šioje serijoje. „Pelicans“ taip pat laimėjo kovą dėl kamuolių 58-44. 

Naujojo Orleano ekipos krepšininkai metė 42 baudas, „Suns“ žaidėjai – 15.

„Žaidėme išvien, kovėmės kietai ir rodėme fiziškumą. Būtent tai mums reikia demonstruoti ir kitose rungtynėse“, – teigė JV.



Komentarai:

Blagadarinksas
you know
2022-04-26
-5
Atsakyti
Patyręs žaidėjas yra JV,žino kada reikia žaisti geriausiai,kaip gali.Ir patinka jo konferencijos,visada kalba ramiai bei užtikrintai,žurnalistams su juo tikrai malonu bendrauti,dar ir juokelių paskaldo.Šaunuolis JV.
2022-04-25
+2
Atsakyti
Nu va, po prastesnių rungtynių per ilgai neliūdėjo, susitvarkė dalykus, prisiminė kad rimtas žvėris yra ir atsispyrė
2022-04-25
+7
Atsakyti
Jonas
Žvėris!!!
2022-04-25
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.