Žalgiriečiai moksleivius iš Ukrainos priėmė „Žalgirio“ arenoje

2022-04-27 14:02
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Kauno „Žalgirio“ organizacija kartu su savo darbuotojais toliau įvairiais būdais reiškia paramą šiuo metu savo šalį nuo užpuolikų ginantiems ukrainiečiams ir nuo karo į mūsų šalį bėgantiems žmonėms.

Praėjusią savaitę Lietuvos čempionai į „Žalgirio“ areną pakvietė „Herojaus“ mokykloje besimokančius 10-11 klasių vaikus iš Ukrainos ir pravedė jiems turą po slapčiausius arenos kampelius, įskaitant ir žalgiriečių rūbinę.

Pasibaigus ekskursijai po „Žalgirio“ areną, rūbinėje jaunuolius pasitiko ir „Žalgirio“ krepšininkai Marekas Blaževičius bei Karolis Lukošiūnas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

58%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 57,8%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 32
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Edgaras Ulanovas

„Tikrai nedažnai sulaukiame tokių svečių, bet buvo tikrai smagu pabendrauti su jaunimu ir bent kažkiek parodyti jiems mūsų kasdienybę. Tikiu, kad vaikams toks turas po „Žalgirio“ areną praskaidrino dieną“, – sakė snaiperis Lukošiūnas.

Kauno komandos nariai vaikams iš Ukrainos ne tik aprodė „Žalgirio“ rūbinės patalpas, treniruoklių salę ar ten taip pat įrengtą sauną, bet ir papasakojo apie rūbinėje galiojančias taisykles ir tradicijas.

Vėliau minėtiems „Žalgirio“ krepšininkams vėl teko pasijausti lyg po rungtynių, kadangi viena iš moksleivių, klausant jos bendraklasiams, žalgiriečius kalbino „Herojaus“ mokyklos laikraščiui.

Blaževičiui teko pasakoti ne tik apie „Žalgirio“ komandą ir tradicijas, bet ir apie santykius su komandos draugais ar populiarumą Kauno miesto gatvėse.

Moksleiviai iš Ukrainos taip pat teiravosi, ar krepšininkams yra tekę lankytis jų šalyje. Žalgiriečiai taip pat rekomendavo lankytinas vietas Lietuvoje bei atskleidė didžiausias savo svajones.

Kauno „Žalgirio“ organizacija primena ir toliau kviečia aistruolius prisidėti prie pagalbos Ukrainai ir jos gyventojams bet kokiais galimais būdais. Bene aktyviausią veiklą vystančios organizacijos šiuo metu yra https://www.blue-yellow.lt ir https://stipruskartu.lt.

Yra būdų prie ukrainiečių gerovės prisidėti ir kitais būdais – kviečiama savanoriauti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir kitose organizacijose, ryžtis priimti nuo karo bėgančius ukrainiečius į savo namus, prisidėti rūbais, maistu bei medikamentais.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.