Kebli Andoros klubo situacija: svarbi sąlyga atimtų bilietą į Eurolygą

2022-04-28 12:52
Nuotr.: Martin Imatge
Nuotr. Martin Imatge

Andoros „MoraBanc“ yra vos per dvi pergales nuo patekimo į Eurolygos turnyrą.

Andoros klubas antradienį įveikė Las Palmo „Gran Canaria“ (79:77) ir žengė į Europos taurės pusfinalį.

Visgi ši jaudinanti autsaiderių kelionė Senojo žemyno čempionate kontrastuoja su sunkumais, kuriuos jie išgyvena Ispanijos lygoje.

Šiuo metu Andoros klubas su 9 pergalėmis ir 21 pralaimėjimais užima paskutinę vietą ACB lygoje ir jai gresia iškritimas į žemesnį divizioną.

Pagal Eurolygos 2021-2022 m. sezono reglamentą, „MoraBanc“ negalėtų žaisti Eurolygoje, jei neišsilaikys Ispanijos aukščiausioje ACB lygoje.

Eurolygos reikalavimų penktasis straipsnis nurodo, kad kiekviena komanda privalo varžytis aukščiausiame vietiniame turnyre.

Nors buvo numatytos dviejų Europos taurės finalininkų patekimas į Eurolygą, tačiau atkrintamosiose kovojanti „Monaco“ užsitikrino vietą 2022-2023 m. sezonui, todėl liko viena laisva vieta.

„MoraBanc“ situacija ACB lygoje yra tokia prasta, kad triumfas artėjančiose dvejose Europos taurės rungtynėse atrodo kaip lengvesnė užduotis, mat Ispanijos lygoje jiems liko sužaisti keturis mačus. Nuo 16-os vietos, kuri garantuoja išlikimą ACB lygoje, Andoros komandą skiria viena pergalė.

Pusfinalyje Andoros klubo laukia Bursos „Frutti Extra“ iššūkis.

Norint pasiekti Eurolyga, Andoros komandai reikia pasiekti abu tikslus.

Panašus atvejis įvyko ir 2019 m., kai Pirėjo „Olympiakos“ dėl teisėjavimo nesutarimų buvo pašalinta iš Graikijos pirmosios lygos. Visgi tuomet Eurolyga atsiribojo nuo Graikijos lygos bei klubo kivirčo ir garantavo „Olympiakos“ ekipai vietą čempionate.

„Jis egzistuoja tik tam, kad būtų užtikrintas bent minimalus konkurencingumas. Ši taisyklė netaikoma tam, kas šiuo metu vyksta Graikijoje“, – tuomet aiškino Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu.

Visgi Ispanijos komandai taip pat būtų sudėtinga įvykdyti Eurolygos oro uosto reikalavimą, kuriame prašoma turėti tarptautinį oro uostą ne toliau kaip už 100 kilometrų. Andoros oro uostas yra mažiau nei už 30 kilometrų, tačiau jis nėra didelis, todėl neturi daug kasdieninių skrydžių, o tai apsunkintų kitų komandų keliones.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Wtf
O kaip OLI zaide 2 graiku divizione? Bet dauze kamuoli Eurolygoi?
2022-04-28
+3
Atsakyti
Xb
ten kita situacija buvo. apie tai ir tekste raso
2022-04-28
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.