Reguliarųjį sezoną laimėjęs Žibėnas: „Kovojome, kad turėtume fanus lemiamose rungtynėse“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2022-04-28 23:04
Nuotr.: LKL

Paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse niuksą gavo pirmąją vietą jau kurį laiką užsitikrinęs Vilniaus „Rytas“. Sostinės ekipa netikėtai nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ (88:93), o po mačo vyr. treneris Giedrius Žibėnas įvardino nesėkmės priežastis, tačiau tragedijos dėl šio kluptelėjimo nedarė – jo komanda pirmą kartą per 8 metus visose serijose turės namų pranašumą.

„Žinojome, kad „Neptūnui“ tai labai svarbios rungtynės, jie į jas įėjo kaip į atkrintamąsias. Mes – nelabai. Taip rungtynių pradėti negalime. Šiandien gavome gerą pamoką ir ją panaudosime.

Pradėjome su begale psichologinių klaidų, gavome daug taškų iš skautinimo raporto. Viskas buvo per pigiai, per minkštai. Mums prireikė trijų kėlinių, kad suprastume, kaip žaisti, prisitaikytume iš žaistume savo krepšinį. Šiandien to neužteko. Linkime sėkmės „Neptūnui“. Labai gerai treniruojama komanda. Sėkmės jiems“, – teigė strategas.

– Ar žaidėjų koncentracija buvo maksimali?
– Tai yra toks sezono metas, kai negalime varžovams mesti 80 proc. iš baudos aikštelės. Bandėme taupyti minutės, nepervargti, nes atkrintamosios už kelių dienų. Tai padarėme, bet daug kitų dalykų nepadarėme, įskaitant ir mane. Mes laimime kartu, bet ir pralaimime kartu. 

– Ko nepadarėte?
– Žaidėjai turi geriau išmokti skautinimo raportą, įeiti su kito lygio fiziškumu. Treneriai – nuteikti žaidėjus. Jos lemia mums ar ne, bet mes taip į rungtynes įeiti negalime prieš „Neptūną“.

– „Dzūkija“ atrodo lengvas kąsnelis. Kaip reikės užvesti vyrus?
– Nėra tos emblemos „lengvas“, „nelengvas kąsnelis“. Kuo skiriasi septinta vieta nuo aštuntos vietos... Gal šiandien atėjome su požiūriu „lengvas“, „nelengvas“. Nevertiname taip varžovų. Paskutines rungtynes Alytus žaidė labai gerai, mes nuo jų pabėgome tik paskutiniame kėlinyje. Nesustabdėme jų stipriųjų pusių. Turime pasiruošti sekmadieniui, savo atkrintamosioms. Sunkiai dirbome, kad visose serijose turėtume namų pranašumą ir savo fanus – vienus geriausių. Stengsimės jiems atsidėkoti geru žaidimu ir panaudodami šios dienos pamokas.

– Buva šiandien praleido rungtynes, jam gimė dukra. Turbūt šiandien jį matysime?
– Tikrai taip.

– Koks pasiekimas „Rytui“ yra pirmoji vieta reguliariajame sezone?
– Tą dieną buvo smagu, bet krepšinis nėra futbolas, kur viskas baigiasi po reguliaraus sezono. Krepšinis tuo ir įdomesnis už futbolą, kad čia yra atkrintamosios – tai, kas puošia šį sportą. Tikiuosi, kad žiūrovų dar daugiau bus arenoje. Tiek mūsų, tiek varžovų ir nuo to visiems tik geriau. Nusipelnėme pirmos vietos, nes jeigu pažiūrėtumėte į visą sezoną, nebuvo daug rungtynių, kur labai stipriai atsiliktume arba laimėtume paskutinėmis sekundėmis, per pratęsimą.

Jei laimime, laimime pakankamai užtikrintai. O tuos tris pralaimėjimus patyrėme per vieną metimą. Pralaimėjimas sezono pradžioje Utenai mums buvo geras spyris į užpakalį, kuris privertė mus atsistoti, pakilti ir tik tada pradėti sezoną. Juo labiau, kad prieš pagrindinius konkurentus laimėjome du kartus, pralaimėjome vieną. Dėl to ir sakau, kad nusipelnėme šito. Nesirinkome varžovų, o kovojome dėl to, kad turėtume savo fanus lemiamose rungtynėse.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.