Lipkevičius apie lemiamą žingsnį: „Darbas nėra baigtas – šeštadienį laukia rimta kova“

2022-05-05 17:26

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serija tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „UniClub Casino – Juventus“ ekipų sugrįžta į „Cido“ areną.

Atkrintamosios vyksta itin intensyviai, todėl tai bus jau trečias komandų susitikimas per 5 dienas. Pirmadienį Panevėžyje „Lietkabelis“ laimėjo po pratęsimo (102:101), o Utenoje antrąjį žingsnį pusfinalio link žengė užtikrinčiau – 95:73.

Serijose varžomasi iki trijų laimėjimų, tad „Lietkabelis“ dar ramus negali būti, kadangi varžovai atvyks neturintys ko prarasti ir tai gali būti labai svarbus faktorius šeštadienio vakarą. Apie tai kalbėjo ir „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius, kuris pabrėžė, kad atsipalaiduoti negalima, kadangi komanda dar nieko nepasiekė ir paskutiniam žingsniui reikės atiduoti daug jėgų bei sirgalių palaikymo.

– Kodėl pirmas ir antras serijos mačai buvo tokie skirtingi?
– Gali ruoštis ir galvoti, kaip bus, bet tik žengęs į aikštelę pamatai, kaip yra išties. Atkrintamosios rungtynės yra kitokios, todėl galbūt slėgė ir įtampa. Pirmajame susitikime buvo daug bangavimo – susikrovėme persvarą, bet leidome varžovams grįžti į kovą, tada vėl atitrūkome, tačiau oponentai vėl atsitiesė. Utenoje solidžiau atrodėme – įgijome persvarą ir geriau kontroliavome rungtynes. Žiūrėjome vaizdo įrašą pirmųjų rungtynių ir buvo daug broko, kurį taisėme antrosiose. Sumažinome gynybinių rotacijos klaidų. Tai atsispindi ir gynyboje, kai „Juventus“ ekipai Utenoje leidome įmesti mažiau taškų. Dabar įtampa nuslūgo, visi pajautė, kas yra atkrintamosios, ir važiuojame toliau.

– Pagerinti gynybą prieš Patricką Millerį buvo vienas iš akcentų?
– Jis dažnai būna su kamuoliu, viskas aplink jį sukasi, todėl visos mintys gynyboje sukasi, kaip jį stabdyti. Pirmosiose rungtynėse daug klaidų darėme gynyboje prieš jį. Antrosiose jau buvome solidesnį ta prasme. Atkrintamosiose labai svarbios detalės, kai su varžovais žaidi triskart per savaitę. Visus derinius visi žino, todėl prasideda individuali gynyba ir rotacija joje. Dabar laukia naujas iššūkis šeštadienį.

– Atkrintamosiose žaidžiama labai intensyviu grafiku. Kaip jaučiatės fiziškai?
– Nėra lengva, bet mes, žaisdami Europos taurėje, kur kelionės buvo sunkios, esame įpratę prie intensyvaus grafiko. Ilgose distancijose turime kažkokį pranašumą prieš komandas, kurios nežaidė tarptautiniuose turnyruose. Čia toks dalykas, kur labai reikia įprasti. Atkrintamosiose viskas vyksta greitai ir intensyviai, nėra laiko ilsėtis, todėl Europos taurė mums tikrai šiuo klausimu nemažai davė.

– Prieš trečiąsias rungtynes vienas iš akcentų yra pernelyg anksti nepagalvoti, kad serija baigta?
– Faktas. „Juventus“ atsilieka 0-2 ir neturi ko prarasti, todėl toks varžovas yra itin pavojingas. Nesinorėtų sau meškos paslaugos padaryti ir pagalvoti, kad jau viskas padaryta. Ne, serija yra iki trijų pergalių, todėl pirmaujant 2:0 nereiškia, kad darbas atliktas. Reikia ruoštis rimtai kovai šeštadienį.

– Sirgalių palaikymas šeštadienį irgi yra svarbus faktorius?
– Mums kiekvienas sirgalius yra svarbus. Tikrai stengiamės savo žaidimu užsitarnauti pagarbą ir palaikymą. Bandome iš savo pusės padaryti viską, ką galime. Smagu, kai Utenoje nemažai buvo sirgalių. Gerai, kad esi kažkam įdomus ir kažkas nori laimėti kartu. Šiame sezone ne vienas mačas buvo toks, kai aistruolių būdavo daug ir tada matėsi aikštelėje, kad energija ir atmosfera buvo itin gera. Kviečiu visus ateiti šeštadienį – bus geros rungtynės.

– Ar jus stebina, kad kitose porose visur rezultatas yra lygus 1-1?
– Jeigu nestebintų, tada nerimtai atrodytų (juokiasi). Būdavo, kad 3–6 ir 4–5 vietos tarpusavio dvikovose įdomiau kaudavosi, bet „Žalgirio“ ir „Ryto“ pralaimėtos rungtynės tai yra netikėta. Visai krepšinio bendruomenei ir sirgaliams tik įdomiau. Reikia pasidžiaugti, kad tokia vyksta.

„BasketNews.lt podkastas:“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.