„Dzūkiją“ išgyręs Žibėnas – skolingas Buvai vakarienę

2022-05-08 19:43
Nuotr.: LKL

Vilniaus „Rytas“ pateko į „Betsafe-LKL“ pusfinalį, o komandos treneris Giedrius Žibėnas pagyrė Alytaus „Dzūkiją“ ir asmeninį rekordą pagerinusį auklėtinį.

Vilniečiai 92:66 laimėjo Alytuje ir laimėjo ketvirtfinalio seriją rezultatu 3-1.

„Užsidarėme seriją, tai privalėjome padaryti, – spaudos konferenciją pradėjo Žibėnas. – Norėtųsi šiandien daugiau apie „Dzūkiją“, nes tikrai turėjo stabilų sezoną. Išvengė nesusipratimų, kalnelių, visą laiką žaidė solidžiai, tvarkingai, labai gerai organizuotai. Manau, kad jie gali didžiuotis šiuo sezonu.

Ketvirtfinalyje jie buvo labai gerai mus išstudijavę ir privertė mus įjungti mus visas apsukas, kad juos įveiktume. Galbūt paskutiniame mače jiems pritrūko kvapo, bet tikrai buvo solidžiai parengta komanda ir pagarba visai organizacijai, treneriams, žaidėjams.

Dėl mūsų – šiandien pasimėgavome krepšiniu. Atlikome 26 rezultatyvius perdavimus, dalinomės kamuoliu, visi buvo įtraukti. Smagu būti to dalimi.“

Vilniaus ekipos gretose labiausiai išsiskyrė Ivanas Buva, kurio sąskaitoje per 17 minučių buvo 19 taškų (4/5 dvit., 3/3 trit., 2/2 baudų), 4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai bei 29 naudingumo balai.

4 rezultatyvūs perdavimai – geriausias kroato šio sezono rezultatas. Žibėnas atskleidė, kad buvo sugalvojęs prizą savo auklėtiniui už šį rodiklį.

„Ivanas šiandien padarė sezono rekordą su 4 rezultatyviais perdavimais, tad aš esu jam skolingas vakarienę. Mes taip buvome sutarę, kad padarius 4 assistus – pasikviesiu“, – sakė Žibėnas.

Taip pat „Ryto“ treneris teigė, kad komanda padarė išvadas po pralaimėtų praeitų rungtynių Alytuje.

„Visą laiką gyveni ir mokaisi. Tą pamoką išmokome iš praeito antradienio. Nenorėjome prisileisti jų į žaidimą taškas į tašką, kai kiekvienas metimas gali būti svarbus ir jie pajaučia galimybę mus nukauti. Nenorėjome to ir žaidėjai pakankamai solidžiai visų rungtynių metu tą įrodinėjo“, – kalbėjo Žibėnas.

Pusfinalyje vilniečiai mes iššūkį „Šiauliams-7bet“, kuriems tai sugrįžimas į šį etapą po 10 metų pertraukos.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.