Sugrįžimu į pusfinalį džiaugęsis Sireika: „Apie save girdžiu įvairių komentarų“

2022-05-08 21:15
Nuotr.: LKL

„Šiauliai-7bet“ po dešimtmečio pertraukos sugrįžo į „Betsafe-LKL“ medalių dalybas. Šis pasiekimas itin svarbią vietą užima trenerio Antano Sireikos širdyje.

Šiauliečiai namuose 79:65 nugalėjo Jonavos „CBet“ ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3-1.

„Dėkingas vyrams už susikaupimą, gerą darbą gynyboje, – spaudos konferencijoje sakė Sireika. – Nebuvo rungtynės sėkmingos, nekrito fantastiniai metimai, bet gynyboje tikrai priekaištų nelabai daug. Toks įspūdis, kad vis sustabdydavome ir tą, ir tą žmogų. Praėjusiame mače Garrettas mums primetė 20 taškų, šiandien jam daugiau dėmesio buvo. Tiesiog už susikaupimą, gynybą dėkingas vyrams.“

„Šiauliai“ LKL pusfinalyje žais pirmą kartą per dešimtmetį. Prieš tai Saulės miesto ekipa LKL ketveriukę pasiekė 2011-2012 metų sezone, kai ekipą taip pat treniravo Antanas Sireika.

LKL ketvirtfinalyje namų aikštės pranašumo neturėjęs klubas pirmavo pirmą kartą nuo 2015-2016 metų sezono, kai tai su Utenos „Juventus“ padarė tas pats Sireika. Tada „Juventus“ įveikė Prienų-Birštono „Vytautą“.

2014-2015 metais tą patį su „Juventus“ ekipa pasiekė ir treneris Dainius Adomaitis.

Ne vienerius metus aukščiausiame Lietuvos lygmenyje išsilaikantis Sireika pripažino, kad keičiantis krepšiniui reikėjo prisitaikyti, bet tokios pergalės jam labai saldžios.

„Man daug reiškia (aut. past. patekimas į pusfinalį). Aš girdžiu apie save įvairių komentarų, nors stengiuosi dirbti nuoširdžiai, šiuolaikiškai ir taip, kaip dauguma trenerių dirba. Trenerio karjera kažkada nebesitęs. Man labai smagu, kad sugrįžo Sireika ir kažkas pasikeitė – per metus du kartus papuolame į finalinį ketvertą. Man, kaip žmogui, labai daug reiškia ir esu dėkingas vyrams“, – sakė Sireika.

Šiaulių ekipa didelę sezono dalį kovojo su traumomis, o ir ketvirtfinalyje neturėjo bene svarbiausio komandos žmogaus – Jono Elmore'o.

„Mus užgrūdino bėdos, traumos su gipsais. Ne šiaip sau patempimai, o tokios traumos, kai iškrenta virš mėnesio, – apie komandos augimą sezono metu pasakojo Sireika. – Ką darysi, reikia dirbti kitiems. Patekome į KMT finalo ketvertą, nebuvo Staniulio, bet žaidė kiti už tą žmogų. Dabar buvo panašios bėdos, kai turėjome laimėti, kad atsidurtume šioje situacijoje. Džiaugiuosi, kad vyrai mobilizavosi ir suprato, kad tai yra sezono pabaiga, negalima trauktis atgal. Aš galvoju, kad vyrai tapo dar vyriškesni. Kartais sakau, kad žaidėjai meistriškume ūgtelėjo penkiais centimetrais.“

Paklaustas, ar dalyvavimas Šiaurės Europos krepšinio lygoje dar labiau išugdė komandą, Sireika nedvejojo ir teigė, kad visoms komandoms reikia kuo daugiau rungtynių.

„Visos varžybos yra gerai. Mes esame tokie pat profesionalai, kaip NBA. Gal ne tokio lygio, bet jie žaidžia kas antrą dieną ar 3-4 rungtynes per savaitę. Su Arvydu Saboniu yra tekę kalbėti. Jis sako: „Sužaidėme rungtynes, viešbutyje pavalgėme, ryte pažiūrėjome derinius, pamėtėme, nuskridome ir vėl žaidėme“.

Aš lygiai taip pat linkęs galvoti. Nereikia sakyti, kad yra per daug rungtynių. Turėjome vienu LKL ratu mažiau, tai mes turėjome papildomas 8 neblogo lygio rungtynes. Pas mus yra naujų žaidėjų ir jie tik auga. Aš labai džiaugiuosi“, – kalbėjo specialistas.

Pusfinalyje šiauliečiai mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“. Šių ekipų kova prasidės artėjantį penktadienį (gegužės 13 d.) sostinėje.



Komentarai:

D_K
Tiek š buvo prasileista iš media, buvusių žaidėjų, kad Sireika pasikėlęs, žlugdo ale žaidėjus ir pan, o vat galiausiai pusfinaliai pasiekti, tiek KMT, tiek Lkl ir šlovinimas medios bei fanų dabar :D kaip greit viskas keičias :D
2022-05-09
+4
Atsakyti
Palinkėsim
Šiaulių vyrsms medalių
2022-05-09
+1
Atsakyti
Mantas
Dabar rytuko eilė 😀
2022-05-08
-6
Atsakyti
Mūsų krepšinio legenda yra Sireika,reikia tik džiaugtis,jog jis dar treniruoja ir nebaigia karjeros.Jo dėka atsiskleidė nemažai žaidėjų,kurie pakilo į aukštesnį lygį.Todėl norisi,jog dar ne vienus metus jis treniruotų ir išugdytų dar daugiau žaidėjų.
2022-05-08
+26
Atsakyti
sunku suprasti tuos LT ekspertus...stumia and Sireikos koks prastas...bet giria nieko nepasiekusi Maskvyti kuris kaip treneris nulinis,ir rurino kas norejo ji, vien per nepilna sezona si,kai vadovavo tik super specialistas visu isgirtas sugebejo pralaimeti, 2 kartus Portugalu komandai,du kartus Olandu komandai,karta lenku komandai....bet nu paaiskintu kazkas ,is kur tas Lietuvos ziniasklaidos maskvycio aukstinimas..kad su Neptunu iveike Ryta kur pagrindinis ryto izaidejas buvo kazkoks Lukakovas is Ukrainos..... :PP
2022-05-08
-3
Atsakyti
Šiauliai
Antanas visada buvo puolimo treneris, todėl jam reikia stipraus asistento, kuris supranta gynybą.. Manau tada reikalai būtų dar geresni.
2022-05-08
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.