Šaras prieš „El Clasico“ Eurolygos pusfinalyje: „Real“ gali būti alkanesni už mus“

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2022-05-16 23:18
Nuotr.: ImagoImages - Scanpix

„Nesvarbu, kuri komanda yra favoritė. Mus, kaip ir kitas komandas, iki triumfo Eurolygoje skiria 80 minučių“, – tokią žinutę prieš Eurolygos finalo ketverto kovas pasiuntė Šaras.

Praėjus kelioms minutėms po treniruotės, Šarūnas Jasikevičius įžengė į sausakimšą spaudos konferencijų salę, kurioje jo laukė būrys žurnalistų su didžiuliais lūkesčiais.

46-erių specialistas atskleidė, kad ketvirtadienį visi jo žaidėjai turėtų būti pasiruošę žaisti pusfinalyje.

„Šiandien treniravosi visi, išskyrus Sergi (Martinezą), kuris serga peršalimu. Šiame etape visos komandos turi problemų, bet pasikliausime visais. Gaila, kad Kyle'as (Kuričius) pastaruoju metu nelabai galėjo žaisti“, – prisipažino Šaras.

Belgrado mieste vyks 7-asis sezono „El Clasico“. Katalonai šį sezoną Madrido „Real“ įveikė penkis kartus iš eilės.

Nepaisant skaičių, Jasikevičius priminė, kad kiekvienos rungtynės yra nauja istorija.

„Galbūt tai, kad mes nugalėjome Madridą per pastarąsias kelias rungtynes, gali būti prieš mus. Jie gali būti alkanesni už mus ir labai nori mus įveikti. Pirmiausia turime jiems prilygti. Jie žaidžia geriausią savo krepšinį šiame sezone“, – pastebėjo lietuvis.

Prieš pusfinalį Šaras analizavo galimus esminius rungtynių momentus.

„Jau puikiai pažįstame varžovą, šį sezoną su jais žaidėme ne kartą. Daug ką turime daryti teisingai ir nieko neatiduoti. Tai yra raktas į pergalę.

Juos nustebinti bus sunku. Jei bet kuriose rungtynėse prieš „Real“ rezultatyvumas yra aukštas, taip yra todėl, nes atidavėme daug lengvų taškų“, – sakė jis.

Paklaustas apie Nikola Mirotičiaus ir Cory Higginso svarbą, Jasikevičius išskyrė visą komandą.

„Mums reikia visų žaidėjų. Mes tai parodėme šiuos du sezonus, nesame priklausomi nuo vieno žaidėjo, net nuo geriausio Europoje.

Žinoma, tikimės, kad Niko (Mirotičius) bus savo lygyje, bet jei ne, kas yra gana žmogiška, kiti turi stoti į jo vietą. Cory (Higginsas) tikrai žais. Jo patirtis mums labai svarbi. Jis dalyvavo keliuose finalo ketvertuose ir laimėjo du. Jis nėra 100 proc. pasiruošęs, bet manau, kad jis gali būti svarbus“, – dėstė treneris.

Jasikevičius sieks prisijungti prie Svetislavo Pešičiaus, Armenako Alachachano ir Lolo Sainzo, kurie vieninteliai laimėjo Eurolygą tiek kaip žaidėjai, tiek kaip vyriausieji treneriai.

„Paslaptis, kaip tinkamai sukovoti finalo ketverte – turėti patirties. Visada sakiau, kad per pirmąjį (finalo ketvertą) labai nervinausi. Nemiegojau savaitę. Esu tikras, kad taip nutiks kai kuriems žmonėms. Dabar viską priimu kitaip, miegu daug geriau nei anksčiau“, – apibendrino Jasikevičius.

„Barcelona“ Eurolygos pusfinalio mačą su „Real“ pradės ketvirtadienį 22 val. Prieš tai, 19 val., įvyks pirmasis pusfinalis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.



Komentarai:

Trash talk
Palaikysiu Barca, nes nesu koks dalbajobas nekenčiantis savo tautiečių. Bet šita Šaro citata biški ne laiku ir ne vietoje. Vėl demotyvuoja savo žaidėjus. Jis nesupranta kad maximalių rezultatų galima pasiekti ir mėgaujantis krepšiniu. Nebūtina žengti į aikštę iš karto nusiteikus blogiausiui.
2022-05-17
-1
Atsakyti
Ty
Bulviui gerai iškars kailį ir galės atgal važiuot ir klauptis prieš barsos vadovybe.is jo treneris tai nulis
2022-05-17
+2
Atsakyti
Patarimas
Šarūnai, tu tik neužmiršk rėkti. O daugiau viskas eisis kaip per sviestą :)
2022-05-17
+1
Atsakyti
Visi
palinkėsim Realui sėkmės !!!
2022-05-17
+7
Atsakyti
Pareina jaskos fiasko
Su fanfarais su calathes priesaky,ir su mirotic apsitriedusiu,antikrepsinis .nusileis bulvianosis ant zemes
2022-05-17
-19
Atsakyti
eik bambali atsidaryk kita.
2022-05-17
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.