Šaras: „Žalgiriui“ reikia viską pradėti nuo nulio, „Lietkabelis“ – finalo favoritas“

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas iš Belgrado (Serbija)
2022-05-21 19:57
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ neplanavo žaisti rungtynių dėl trečiosios Eurolygos vietos. Bet vis dar išlikusiuose WhatsApp susirašinėjimuose su žalgiriečiais lietuvis turės bendrų temų, dėl kurių galės guosti vieni kitus.

Visai kaip „Barca“, tik dar netikėčiau, į mažąjį finalą buvo pastumtas ir Kauno „Žalgiris“, LKL pusfinalio serijoje 1-3 nusilenkęs Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Dažniausiai taip sutapdavo, kad kai mes pralaimėdavome, tai ir „Žalgiris“ pralaimėdavo. Turime tuos išlikusius susirašinėjimus WhatsApp, tai arba pastoviai guodžiame vieni kitus, arba sveikiname“, – po pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ atsiduso Šarūnas Jasikevičius.

Šį sezoną pelnomi taškai

45%
73,0
Pelno taškų: 73,0
Taiklumas: 44,9%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 103
Blogiausias pasiekimas: 51
Daugiausia pelno: Lukas Lekavičius

Nors Šaras tik ką išbėgo iš pergalingai pasibaigusių rungtynių dėl trečiosios vietos, jis jau buvo matęs „Žalgirio“ mačo Panevėžyje rezultatą.

BasketNews Belgrade paklaustas, kokių vaistų dabar reikės „Žalgiriui“ atsistoti ant kojų, žalgiriečių strategas turi aiškią kryptį.

„Reikia pradėti viską iš naujo. Reikia visiems persigrupuoti ir pradėti viską iš naujo. Nieko nėra amžino. Kasmet reikia viską išsikovoti krauju, juodu darbu ir viską pradėti nuo nulio“, – pabrėžė buvęs „Žalgirio“ strategas, su žaliai baltais išgyvenęs auksinį laikotarpį.

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Įvertindamas „Lietkabelio“ pasiekimą, Jasikevičius atidavė duoklę treneriui Nenadui Čanakui.

„Man visada patinka žaisti prieš Nenadą. Jis visada pasiruošdavo rungtynėms ir turėdavo labai aiškų planą. Manau, tas stabilumas jiems davė daugiausiai. Aišku, „Lietkabeliui“ sunku išsaugoti žaidėjus ir jie keičiasi. Bet geri sprendimai“, – pasakojo Jasikevičius.

Bet „Barcelona“ treneris pridūrė, kad ši sensacija gula ant „Žalgirio“ pečių. 

„Viskas Lietuvoje priklauso nuo „Žalgirio“. Jei pas „Žalgirį“ būtų geri sprendimai, šitos situacijos nebūtų. Jei „Žalgiris“ turi gerus metus, nepridaro klaidų su komplektacija ar kitais dalykais, tai niekas jų neaploš. Nes čia „Žalgiris“, – BasketNews pasakojo Jasikevičius.

„Panevėžio „Lietkabelis“ pasinaudojo bloga „Žalgirio“ situacija ir dabar jie finale. Man, ko gero, jie dabar netgi finalo favoritai“, – pridūrė 46-erių lietuvis.

Šeštadienį Jasikevičius su „Barcelona“ Eurolygos rungtynėse dėl trečiosios vietos 84:74 įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir Belgradą paliko su viena pergale iš dviejų.

Po mačo treneris Lietuvos žurnalistams taip pat papasakojo apie mačą dėl trečiosios vietos ir pasibaigusį sezoną Eurolygoje.

– Treneri, ar tenkino auklėtinių nusiteikimas rungtynėms dėl trečiosios vietos?
Superinis vaizdas. Tikrai labai bijojau. Patys suprantate, kaip jau sakiau vakar prieš treniruotę, atmosfera – kaip laidotuvėse. Sakiau, kad turite būti profesionalai, turime žaisti ir taip toliau. Net prieš apšilimą niekada neklausinėju, bet šįkart klausiau asistentų, ar bent kažkiek juda. Žiauriai sunku žaisti šias rungtynes, bet išėjo labai profesionalūs, labai susikaupę, labai normalūs, atidirbo savo darbą. Super.

– Eurolygos sezonas baigėsi. Kokiu žodžiu jį apibūdintumėte?
– Mūsų standartai – arba tu čempionas, arba sezonas – yra kaip yra. Kažkiek iš vidaus jaučiamės, kad geriausia Eurolygos komanda nelaimės titulo. Visada sakome, kad nebūtinai geriausia komanda laimi čempionų titulą. Mes išvažiuojame su tokia idėja, kad buvo neišnaudotų galimybių finalo ketvertas. Tikrai taip jaučiamės.

– Galbūt šios rungtynės nuteikia geriau prieš Ispanijos lygos atkrintamąsias?
– Šiam vakarui nuteikia smagiai. Dabar malonu, kad išėjo ir atidirbo, bet visi sentimentai ir jausmai nekokie. Bet ar būtume treti, ar ketvirti, nežinau, ar tai turėtų įtakos Ispanijos atkrintamosioms.

– Daug kalbėta apie žudiko instinktą. Kiek jo turi Cory Higginsas ir kiek jo trūko visą sezoną?
– Cory iš visų mūsų žaidėjų yra tas, kuris yra daugiausiai praėjęs, turi teisingiausią mentalitetą, turi daugiausiai patirties. Cory mes neturime visus metus ir yra kaip yra. Manau, šiais metais tikrai tokius žingsnius su žudiko instinktu dėjo ir Mirotičius. Jis tikrai dėjo kosminius žingsnius, kaip jaustis sistemoje, kaip neforsuoti prieš 2-3 žaidėjus. 

Gaila ir Mirotičiaus, kaip žvaigždės, ir kitų. Kur su juo pavyko paeiti į priekį – supratimas, kad vienas nieko nelaimėsi. Jis dabar labai gerai jaučiasi prie dvigubos ar trigubos gynybos. Jis dabar pasidaro lygiai tokius pačius skaičius, bet jau komandos kontekste, tai man yra maloniausia.

– Ar žudiko instinktas yra išugdomas?
– Kai kurie charakterio dalykai yra tikrai genai, iš vidaus. Jeigu tu tai pakelsi 1-2 procentus, tai jau bus gerai, galbūt tai pakeis kažkurias rungtynes, galbūt finalo ketverte. Visada spaudai sakau, kad nereikia meluoti – mes turime ligą ir turime su tuo kovoti. Ir mes akcentuojame žaidėjams, kad stumtų vienas kitą, ypač per rungtynių pertrauką, kalbėkitės, kalbėkitės, kalbėkitės, nes kito kelio nėra. Jeigu būtų formulė, visi panaudotų ir viskas būtų ramu. Reikia dirbti toliau.



Komentarai:

Manau Rytas finalo serija laimės sausai 4:0. Tiesiog Rytas yra alkanas ir supranta kad tai yra paskutinis finalas Ryto klubo istorijoje tad žais susikaupę pasitikintys, žais greitai, Rytas uždusins nuvargusi išsekusi Lietkabelį plius Rytas turi namų pranašumą, visi žaidėjai sveiki, Rytas praeitame sezone pusfinalyje Lietkabelį nuputė 3:0 tada Žibėnas aplošė Čanaka i vienus vartus ir Rytas neturi Lietkabelio psichologinio diskomforto kaip žaidžiant su Žalgiriu, tad čempionu taps Vilniaus Rytas paskutinį kartą savo klubo istorijoje, atėjus Žiemelio turtingesniam grandui, vidutiniokas Rytas nebus pajėgus patekti į finala ateityje, nebent atsitiktinai kartą per 10 metų.
2022-05-22
-22
Atsakyti
kai Kaziukas kalbes kaip Saras tada ir laimes Z. o kol kas jis tik Kaziukas...
2022-05-21
+4
Atsakyti
I zodi viska idomu ieina ir Motiejuna pakeisti ar ne.
2022-05-21
+6
Atsakyti
Jasikevičius pasakė padrėtos klaidos su komlektasija ir kitais dalykais -katurėjo omeni, komplektacija įvardino, okiti dalykai, tai trenerio keitimas prieš atkritamasias. Kas liečia kitus metus, Maskvytis nesiekia eurolygos ligio.
2022-05-21
+2
Atsakyti
jei pirmi vasaros ėjimai bus Dimšos susigražinimas, Žukausko papildymas bei Cavannaugh ir Kalniečio likimas komandoje(nes jie turi kontraktus) turėsi dar viena prasta sezona gal ne tokį kaip šiais metais, bet labai panašu.
2022-05-21
+25
Atsakyti
Aha pastebejau, kad kazkas, ar tik ne pats Dimsa vis bruka save i Zalgiri komentaruose😄. Taip, nei Zukauskas, nei Dimsa nera EL lygio zaidejai.
2022-05-21
+16
Atsakyti
Ten motiejus kaip uzkomplektuos vasara, tai dar sakysit siemet visai nieko buvo :D
2022-05-21
+34
Atsakyti
Prakalbo tas kuris į finalus nepatenka
2022-05-21
-29
Atsakyti
I lkl finalus jis pateko. Pernai i eurolygos ir acb finalus irgi pateko. Kol kas tik i siu metu eurolygos finala nepateko o tu jau daugiskaita naudoji.
2022-05-21
+27
Atsakyti
Jaske netiesiogiai pasake, kad komanda reiktu paleist ir formuot is naujo. As dedu viltis i Berzininkaiti, bet velgi, galutini sprendima priims Maskvytis su Motiejunu...
2022-05-21
+19
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.