Eilinį kartą išlipus iš duobės – Lipkevičiaus ramybė: „Nepradėjome ieškoti kaltų“

Gustavas Klikna
BasketNews žurnalistas
2022-05-26 21:48

Panevėžio „Lietkabelis“ pergalingai atidarė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją ir Vilniuje patiesė „Rytą“. Nenado Čanako auklėtiniai eilinį kartą šį sezoną panaikino dviženklį deficitą (4:19), žingsnelis po žingsnelio išlipo iš duobės, o po pertraukos perlaužė mačą bei triumfavo (77:68).

„Lietkabelio“ ramybė šį sezoną stebina. Visi panevėžiečių žaidėjai ir treneris Nenadas Čanakas nerodo jokių emocijų, tik rezultatą, kuris dabar yra trys pergalės nuo LKL čempionų titulo.

Po mačo komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius išskyrė faktorių, kuris leido sugrįžti į rungtynes.

Fotogalerija

„Rungtynės tokios, kokių ir tikėjomės – finalas. Žinojome, kad bus fizinė kova. Kovosime, lupsimės. Pradžioje jautėsi pirmųjų finalo rungtynių įtampėlė. Mūsų fanų nemažai atvažiavo. Buvo gera atmosfera, bet galbūt perdegėme, jautėme papildomą įtampą, dėl ko pradžioje priėmėme kvailus sprendimus, pasipylė klaidos, kurios leido „Rytui“ užbėgti į priekį ir pradėti rungtynes 12:0.

Kaip ir treneris sakė, reikia pasidžiaugti, jog esant tokiam rezultatui nepradėjome vieni į kitus pirštais rodyti, kas čia kaltas, kas čia ką padarė. Žingsnelis po žingsnelio, sukandę dantis lipome, grįžome į rungtynes ir vėliau matėsi, jog „Rytas“ pradėjo jausti įtampėlę. Džiaugiuosi, kad laimėjome. Mes čia nieko per daug nepadarėme, nebent vieną žingsnelį savo tikslo link“, – sakė 11 taškų, 5 atkovotus bei 4 perimtus kamuolius ir 20 naudingumo balų surinkęs Lipkevičius.

– Laimėjote antrąsias rungtynes iš dviejų ASG arenoje. Ar galima sakyti, kad čia kažkiek lengviau žaisti?
– Nežinau, gal tiesiog „Jeep“ mažesnė ir ta atmosfera visai kita, akustika. Nesureikšminu šitų dalykų. Manau, kad pergalė prieš „Rytą“ yra pergalė. Džiaugiamės, ilsimės ir ruošiamės kitoms rungtynėms.

 – Pusfinalyje su „Žalgiriu“ patyrėte traumą. Kokia yra jūsų situacija?
– Jeigu žaidžiau, tai reiškia, kad nėra taip blogai. Galėtų būti geriau. Tokia sezono stadija, kad to noro daug ir važiuoji per tą norą. Tas pasekmes vasarą reikės gydytis.

– Eilę rungtynių šį sezoną išlipote iš dviženklio deficito ir šiandien taip pat nesulūžote, kuomet atsilikote 15 taškų. Iš kur ateina toks mentalitetas?
– Sezonas Europos taurėje tikrai daug davė. Labai daug duoda, kad atsilikinėdami mes nepanikuojame, nepradedame vienas kito kaltinti ir ieškoti kaltų. Sukandę dantis stengiamės kažką padaryti, ką kiekvienas nuo savęs galime. Eilę rungtynių tai duoda rezultatus. Tai parodo vienybę ir čia stebuklų neišrasi. Grauži tą parketą, lipi, kovoji ir kartais tas rezultatas ateina.

– Kiek tas mentalitetas nepasiduoti atsiliekant dviženkliu skirtumu yra Nenado Čanako įtaka?
– Treneris yra visa mūsų galva. Jis nupiešia mums tas gaires. Mes paskui sekame. Jis nuo pat sezono pradžios sakė, kad mes būsime finale ir mes turime tuo patikėti. Pradžioje gal mes patys netikėjome, aš nekalbu apie visą aplinką. Žingsnis po žingsnio tas žaidimas pradėjo gerėti bei natūraliai atsirado pasitikėjimas. Trenerio nuopelnai yra dideli, nes tokius žaidėjus, kaip mes, treneris sugeba pastatyti į reikiamą vietą ir išspausti iš mūsų maksimumą, dėl to ir rezultatas toks smagus.

– Po sėkmingų epizodų nerodote emocijų, viską darote šaltu veidu. Esate susitarę nereaguoti?
– Tų emocijų kartais būna, bet metams bėgant supranti, kad tos bereikalingos emocijos kainuoja labai daug energijos, ko kartais rungtynių pabaigoje ir pritrūksta. Manau, kad džiaugtis reikia laimėjus seriją. Kas čia yra kai laimi vienerias, pralaimėsi 1-4 ir niekam bus neįdomu. Pasidžiaugėme santūriai. 1-0 ir važiuojame namo.

– Kas bus svarbiausia antrajame mače Panevėžyje?
– Serijoje su „Rytu“ visuomet bus svarbiausi tie patys dalykai, atlaikyti jų fiziškumą, neduoti jiems iš klaidų bėgti į greitą puolimą bei atkovoti kamuoliai puolime, ką jie visą sezoną gerai daro. Šiuos dalykus pristabdžius viskas yra mūsų rankose.

– Šiandien buvote audringai palaikomi savo sirgalių. Ką norėtumėte jiems perduoti prieš mačą Panevėžyje?
– Aš galiu pasakyti ačiū. Sezonui persivertus į antrąją pusę jautėme, kad susidomėjimas tiek sirgalių arenoje, tiek žmonių aplink augo ir augo. Dabar atkrintamosiose kas darosi Panevėžyje – tai yra nerealu. Kiek mes sulaukiame palaikančių žinučių po kiekvieno mačo iš visos Lietuvos. Ačiū ir visų lauksime sekmadienį Panevėžyje. Tikiuosi, kad bus pilna arena bei nereali atmosfera.



Komentarai:

Lordas
Zibenai susikabikinkit rankutėmis su Kariniausku ir varykit iš ryto neatsisukdami,jūs esat komandos inkarai
2022-05-26
+1
Atsakyti
Anonimas
Visa lietkabelio komanda sudėjus gaunasi didelis didelis spyris komandoms! Šaunuoliai jog nepasidavėt. :)) ❤
2022-05-26
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.