Čanakas: „Jei norime būti čempionais – privalome rasti energijos“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-05-29 20:06

Nenadas Čanakas sugėrė vieną skaudžiausių šio sezono pralaimėjimų, tačiau jau žvalgosi į ateitį – „Betsafe-LKL“ finalo serija tik prasideda.

Serbo treniruojamas Panevėžio „Lietkabelis“ namuose 66:88 nepasipriešino Vilniaus „Rytui“.

Tai yra trečias didžiausias šio sezono Panevėžio ekipos pralaimėjimas bei didžiausias „Cido“ arenoje.

Fotogalerija

Iki šiol Panevėžyje daugiausiai persvaros susikrovė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“, tačiau ji nebuvo tokia didelė (67:60).

Po rungtynių Čanakas pripažino, kad „Rytas“ buvo geresnis, kalbėjo apie smukusią Gedimino Oreliko formą ir papasakojo apie komandos nuovargį.

„Sveikinimai „Rytui“, – spaudos konferencijoje sakė Čanakas. – Šiandien jie žaidė geriau nei mes ir buvo geresni visuose krepšinio aspektuose. Jie nusipelnė laimėti ir turime pažiūrėti, ką galime daryti geriau kitame mače ir tai įgyvendinti.“

– Ar pastebėjote pasikeitimų „Ryto“ žaidime, kai iškrito Ivanas Buva?
– Jie tiesiog šiandien žaidė geriau nei mes, buvo protingesni ir nusipelnė pergalės. Aš nekomentuosiu jų žaidimo su Buva ir be Buvos. Viskas buvo apie tai, kad jie nusipelnė pergalės ir buvo protingesni.

Giedriaus Žibėno ir Nenado Čanako komentarai:

– Orelikas visuose frontuose yra rezultatyviausias komandos žaidėjas, bet finale vidutiniškai renka po 2 taškus. Kas jam nutiko?
– Gediminas buvo mūsų lyderis visą sezoną. Normalu, nes jis dvejas rungtynes nepajautė ritmo. Tačiau tikiu, kad trečiajame mače jis bus tas Orelikas, kurio mums reikia.

– Kaspars Berzinš vėl nežaidė dėl traumos. Ar galima tikėtis jo kitame mače?
– Dar nežinau dėl kitų rungtynių. Ko gero jis negalės žaisti.

Maldūno komentaras:

– Dovydas Giedraitis susižeidė koją ir trečiajame kėlinyje išėjo į rūbinę, bet vėliau sugrįžo. Kokia jo situacija ir apskritai ką jūs jaučiate, pamatęs dar vieną susižeidusį auklėtinį?
– Tai normalu, nes turėjome per daug rungtynių šį sezoną, esame pavargę, daug problemų. Tačiau vis tiek kausimės ir dabar tik 1-1. Tragedijos nėra ir turime žaisti geriau ir protingiau.

– Ar trijų dienų tarp rungtynių užteks, kad komanda pasikrautų energijos?
– Privalo užtekti. Jei norime būti čempionais – turime tai padaryti. Nesu ekspertas, bet kažkaip turime tai padaryti.



Komentarai:

Drunk
Lietkabelis pasidavė labai anksti... Žibėno vaidyba apgailėtina, nedaro jam garbės tikrai... Gudelis tai marozas tikras...
2022-06-01
+11
Atsakyti
Vox
Jei Orelikas neturi kontrakto kitam sezonui su Rytu, tai sunku suprasti tokį staigų žaidimo nuopolį prieš konkrečią komandą. Tikiuosi, kad šį samprotavimą jis paneigs kitose rungtynėse.
2022-05-29
+5
Atsakyti
A.
Orelikas gal per daug prisisksite išankstinių komentarų apie seriją, neva j bus sunku jes dengs Butkevicius ir kiti. jis yra gudresnis ir vienas gudriausiy priešininkų ir žaidėjų JKL kygoje, nes Kleiza viename podcaste tai pripažino. gal dar sysiims ir bus savimi.
2022-05-29
+4
Atsakyti
Čenakai
ilsėkis ramybėje ;)
2022-05-29
-8
Atsakyti
Anonimas
labai keista, kai zmones daro isvadas is vieneriu rungtyniu. Po pirmu vieni sake, kad Lietkabelis laimes be problemu, kiti dabar sako, kad rytas 4:1 ims ir Lietkabeliui nera sansu. Manau Lietkabelis i trecias rungtynes ateis kitoks. Gaila, kad nebeturi Berzinio kaip ginklo, nes jis duodavo daugiau ivairoves.
2022-05-29
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.