Finalo žaidėjų įvertinimai: kontroversiška Butkevičiaus sėkmė ir neatpažįstamas „Lietkabelis“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-06-01 23:15

Aistrų kupiname mače Vilniaus „Rytas“ 85:63 pervažiavo Panevėžio „Lietkabelį“ ir Betsafe-LKL finalo serijoje išsiveržė į priekį – 2-1.

Vilniečiai reikalus pradėjo tvarkyti nuo pirmųjų minučių, o krepšinis į šoną pasitraukė antrojo kėlinio pabaigoje, kuomet „Lietkabelis“ paleidinėjo mačą, o teisėjai – rungtynių kontrolę.

Sostinės klubą vėl į priekį vedė puolėjai, Gytis Radzevičius ir Arnas Butkevičius, atitinkamai surinkę 20 ir 18 naudingumo balų.

Fotogalerija

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žaidėjų pasirodymą Nenado Čanako išvarymu pasibaigusiose trečiosiose finalo serijos rungtynėse.


„Rytas“

Gytis Radzevičius – 10 balų
20 min., 14 tšk. (2/2 dvit., 2/3 trit., 4/4 baud.), 6 atk. kam., 5 išpr. praž., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Iš pradžių Radzevičius neatsitvėrė tiesioginio oponento prie savojo krepšio ir užsidirbo dvi greitas pražangas, bet vėliau tapo tikru „Ryto“ vedliu. Puolėjas atkovojo 4 kamuolius puolime, praktiškai nieko neprametė, o gynyboje vėl buvo didžiausias „Lietkabelio“ perimetro krepšininkų siaubas.


Kennethas Smithas – 9 balai
28 min., 10 tšk. (1/3 dvit., 2/4 trit., 2/3 baud.), 7 rez. perd., 3 kld., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS

Geriausios Speedy rungtynės finalo serijoje. Bent jau iki šiol. Ir visi skaičiai to neatspindi. Smithas fantastiškai kontroliavo rungtynių eigą, skirstė perdavimus-saldainius komandos aukštaūgiams bei pataikė nedengiamus metimus. Gynyboje jis ilgai buvo prie Lipkevičiaus, tačiau jam savo pranašumų stipriai išnaudoti nepavyko.


Arnas Butkevičius – 8,5 balo
26 min., 7 tšk. (1/3 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), 6 atk. kam., 5 rez. perd., 2 kld., 3 per. kam., 18 naud. balų.

Nuotr. BNS

Jei pirmajame mače Butkevičius greitai prisirinko pražangų, tai šiandien jam be galo sekėsi – pažeidimas nefiksuotas prieš Lipkevičiaus prasiveržimą, kai buvo akivaizdžiai liesta ranka, o po to ir didžiausia teisėjų klaida – iš alkūnės į nokdauną pasiųstas Dovydas Giedraitis, bet žaidimas nestabdomas ir prasideda visi fejerverkai. Iš žaidimo pusės, taip, Arnas buvo didelis faktorius tiek gynyboje, tiek puolime, kur šį kartą ir puikiai kūrė žaidimą įvairiais būdais.


Vaidas Kariniauskas – 8 balai
19 min., 11 tšk. (2/5 dvit., 2/3 trit., 1/1 baud.), 3 atk. kam., 1 rez. perd., 2 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS

Vėlgi, naudingumo balų skaičius nėra įspūdingas, bet būtent Kariniausko tritaškis ir dvitaškis su pražanga mačo pradžioje užkūrė „Rytą“ ir jis atgal nebesižvalgė. Gynyboje buvo momentų, kur lietuvis nespėjo su Kalaitzakiu, o po to ir puolime kelis kartus strigo, bet jo balą ypatingai kelia būtent nuostabi rungtynių pradžia.


Mindaugas Girdžiūnas – 7,5 balo
20 min., 12 tšk. (2/2 dvit., 1/4 trit., 5/6 baud.), 1 rez. perd., 4 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. LKL

Pagaliau savo gebėjimus parodė ir Girdžiūnas. Iki šiol finale statistu buvęs Mindaugas pramušė puolime, nors ir prametė kelis laisvus tritaškius. Jam tai tikrai suteiks pasitikėjimo, nepaisant to, jog didžiąją dalį savo taškų jis susirinko, kuomet rezultatas jau buvo aiškus.


Tanneris Leissneris – 7 balai
18 min., 6 tšk. (3/4 dvit., 0/3 trit.), 8 atk. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Vilniečiai daug žaidė žemu penketu ir Leissneris čia puikiai susitvarkė su savo užduotimis. Taip, pradžioje jam buvo sunku baudos aikštelėje su Gagičiumi, tačiau vėliau pats serbas tiesiog nebespėdavo gynyboje ir jo aikštėje ilgai Čanakas negalėjo laikyti. Tanneris turėjo gerų momentų ir išsikeitimo situacijose prie savojo krepšio.


Lukas Uleckas – 6,5 balo
19 min., 6 tšk. (1/2 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud.), 2 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. BNS

Šį kartą sprogimo puolime nebuvo, tačiau Uleckas darė daug kitų gerų darbų. Iš pradžių Lukas puikiai sustabdė Kalaitzakį, o po to įžūliai perėmė kamuolį iš Oreliko ir pasileido į greitą puolimą. Snaiperis tapo svarbiu „Ryto“ ginklu finale.


Evaldas Kairys – 6 balai
9 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 1/2 baud.), 2 atk. kam., 3 kld., 4 praž., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Keista, centras aikštėje praleido tik 9 minutes, tačiau jo energija aikštėje spėjo padaryti įspūdį. Rungtynių pradžioje jis turėtų dėkoti Smithui už puikius perdavimus, o po to jis puikiai provokavo Berzinį. Visgi didžiulis galvos skausmas „Ryto“ treneriams yra vidurio puolėjo užsidirbamos pražangos, kurios dažnai yra absoliučiai nelogiškose vietose.


Margiris Normantas –  5,5 balo
22 min., 7 tšk. (2/4 dvit., 1/4 trit.), 5 atk. kam., 2 kld., 4 praž., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rungtynių pradžioje Normantas gerai atakavo Žemaitį, bet šį kartą, kiek netikėtai, koją kišo gynyba. Sykį praleidęs Radičevičių, jis uždirbo ir nesportinę pražangą. Galima sakyti, jog tai iki šiol buvo prasčiausias Margirio mačas finale.


Jarvisas Williamsas – 5 balai
20 min., 7 tšk. (2/5 dvit., 3/4 baud.), 2 atk. kam., 4 praž., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Jarvisas turėjo gražų momentą, kai blokavo Maldūno potencialų dėjimą, tačiau vėliau atrodė, jog pačiam aukštaūgiui trūko greičio. Buvo kelios situacijos, kuomet Williamsas viską galėjo užbaigti užtikrintai, bet arba varžovai spėdavo pribėgti, arba bent prasižengti.


„Lietkabelis“

Gabrielius Maldūnas – 7,5 balo
23 min., 10 tšk. (4/7 dvit., 2/5 baud.), 10 atk. kam., 2 kld., 5 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Tokiame sunkiame „Lietkabeliui“ mače dvigubas dublis išties yra nuostabus pasiekimas. Maldūnas buvo vienas iš nedaugelio, kuris rodė charakterį ir stengėsi kovoti, kai komandai nesisekė, o iškalbinga yra 7 atkovoti kamuoliai puolime. Tiesa, didele problema tampa Gabrieliaus nepataikytos baudos.


Džordže Gagičius – 6,5 balo
15 min., 13 tšk. (5/6 dvit., 3/5 baud.), 4 atk. kam., 4 praž., 13 naud. balų.

Nuotr. BNS

Kuomet Gagičius gaudavo kamuolį arčiau krepšio, buvo efektyvus, tačiau tas kamuolys per retai ten nukeliaudavo, o gynyboje serbas turėjo didelių problemų. Jis nespėjo tiek prieš varžovų agresyvius gynėjus, tiek prieš mobilius aukštaūgius, o viską dar labiau sunkino per kraštus ėjusios emocijos.


Panagiotis Kalaitzakis – 5,5 balo
27 min., 11 tšk. (3/5 dvit., 0/4 trit., 5/9 baud.), 3 atk. kam., 7 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. LKL

Sunku, toliau labai sunku graikui šį sezoną prieš „Rytą“. Taip, surinko Kalaitzakis taškų, bet tam reikėjo labai daug metimų, o ir didžioji dalis buvo pelnyta, kuomet vilniečių gynyba nebebuvo tokia susikoncentravusi. Graiko išsimušimą rodo ne tik trumpi tritaškiai, bet net ir netaiklios baudos.


Vytenis Lipkevičius – 5,5 balo
27 min., 6 tšk. (3/5 dvit., 0/3 trit.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 2 per. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. LKL

Lipkevičius šiandien buvo toli nuo savo gynybos lygio, dažnai prarasdavo koncentraciją, o viską atspindėjo jo neatitvertas prie savojo krepšio įkirtęs Radzevičius. Po pertraukos būtent kapitonas bandė rodyti didžiausią energiją, bet šaukštai jau buvo po pietų.


Kristupas Žemaitis – 5 balai
23 min., 3 tšk. (1/3 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 4 rez. perd., 0 kld., 4 išpr. praž., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Žemaitis nepadarė klaidos, skirstė perdavimus, paprovokavo pražangų, tačiau tai vis tiek ne jo šio sezono žaidimas. Įžaidėjo veiksmus maksimaliai apriboja Radzevičius ir jam trūksta agresyvumo, o metimai iš toliau nekrenta. Taip pat gynyboje jam pradžioje buvo sunku su fiziškai stipresniu Normantu.


Dovydas Giedraitis – 4,5 balo
20 min., 5 tšk. (1/3 dvit., 1/4 trit.), 2 rez. perd., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Atrodo, jog daug dalykų Dovis padaro gerai, bet galutinėje stadijoje pritrūksta sėkmės. Vėl Giedraitis turėjo neblogų momentų gynyboje, tačiau puolime užlaikydavo kamuolį ir pramesdavo iš gerų padėčių, galbūt vėliau jį kažkiek ir išmušė praleistas Butkevičiaus smūgis. Kaip bebūtų, jam, kaip ir visai komandai, reikia pasistiebti į viršų, jei nori grįžti į seriją.


Nikola Radičevičius – 4 balai
19 min., 2 tšk. (0/1 dvit., 2/4 baud.), 1 rez. perd., 0 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Ir kitas komandos įžaidėjas mačą baigė be klaidų ir atrodytų – puiku, bet ir Radičevičiui tai buvo blogas mačas. Porą sykių jam pavyko prasiveržti giliai į baudos aikštelę, bet tai ir buvo viskas, o gynyboje sunku gintis su fiziškai stipresniais ir aukštesniais varžovais.


Kaspars Berzinš – 3 balai
5 min., 6 tšk. (2/2 dvit., 2/4 baud.), 1 atk. kam., 4 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. LKL

6 taškai per 5 minutes skamba efektyviai, tačiau puolime viskas pavyko dėl gerai gynėjų nuskaitytų situacijų, o štai pats latvis apsiginti negalėjo. Po traumos grįžusiam Berziniui tiesiog buvo per dideli greičiai, jis susirinko pražangas blogose vietose, o kartais jo žaidimas atrodė arti varžovų traumavimo ribos.


Gediminas Orelikas – 1 balas
22 min., 4 tšk. (2/3 dvit., 0/5 trit.), 3 kld., 4 praž., -8 naud. balai.

Nuotr. LKL

Kai atrodo, kad „Lietkabelio“ lyderis jau pramušė visas žemumas finalo serijoje, trečiosiose rungtynėse jis sugeba nustebinti su -8 naudingumo balais. Nuo pradžių Orelikas stengėsi būti aktyvus, tačiau jo veiksmai buvo skuboti, metimai skriejo pro šalį, o sprendimai – toliau neatpažįstami. Panevėžio klubas nėra tokio lygio, kad galėtų laimėti finalą be savo pagrindinio sezono vedlio ir Gedimino žaidime tiesiog viskas privalo pasikeisti.


Karolis Giedraitis į aikštę buvo mestas dar pirmoje rungtynių pusėje ir tritaškiu bandė atgaivinti bedvasę komandą, tačiau vėliau jis vėl niekuo neišsiskyrė, o Grantas Vasiliauskas ir Tadas Vaičiūnas serijoje negali niekuo rimtai prisidėti ir užkamšo tik jau nebe svarbias minutes.



Komentarai:

Kontraversiska sekme
Kokia kontraversiska sekme? Leksai, Zalfani tu, ar ar po Zalgirio pergales +20 kada nors akcentuotum kad kontraversiskai pasiseke ir laimejo? :D Teisejai leido zaisti kieciau ir tiek, dabar susidaro ispudis, kad del teiseju Rytas +20 laimejo
2022-06-02
+28
Atsakyti
priedurni, paziurek pirma puse, o ne final statistika
2022-06-02
-14
Atsakyti
idomiausia del Orelik. ar jis tiesiog issikvepe, ar visgi pasirase kontrakta ir losia viena koja?
2022-06-02
+3
Atsakyti
:D
Raudonkurviniam cia labai pasiseke, kad Motiejunas toki suda su Zalgiriu si sezona sumale, tai daro viska, kad tik iskovotu ta LKL auksa po 12 metu petraukos, nes nuo kito sezono vel reiks laukti maziausiai 10 metu tokios progos :DDDDDDDD
2022-06-02
-33
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.