Įvykių sūkuryje atsidūręs Butkevičius: „Tai buvo įvertinta kaip mano provokacija“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-06-01 22:51

Vilniaus „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius po emocingos pergalės prieš Panevėžio „Lietkabelį“ papasakojo apie įvykusį konfliktą rungtynių metu.

„Rytas“ 85:63 namuose įveikė panevėžiečius ir „Betsafe-LKL“ finalo serijoje pirmauja 2-1.

„Emocingos rungtynės, – spaudos konferencijoje pasakojo Butkevičius. – Iš žaidimo pusės, patiko, kaip pradėjome rungtynes – su panašiu šaltu protu, kaip Panevėžyje. Išnaudojome savo progas susigindami ir kažkiek parinkdami greitus taškus, kažkiek gerai skirstydami kamuolį. Tai padėjo susikrauti persvarą.“

Fotogalerija

– Kaip paliekate trejas rungtynes paeiliui „Liekabelį“ su mažai taiklių tritaškių?
– Komandinė gynyba. Nenorime rizikuoti ties jų tritaškiais, stengiamės jiems to neduoti, pastatyti į nepatogias padėtis, atimti stipriąsias puses. Kažkiek tai gaunasi. Turime dabar ganėtinai mobilius žaidėjus ir tai padeda.

– Šalto proto šiandien buvo mažai. Kaip vertinate visas emocijas?
– Finalas. Epizodas po epizodo viskas susideda, vienas žaidėjas ar treneris įsitraukia ir, manau, tai – normalu. Emocijos finalą, iki tam tikro lygio, tik puošia.

Karštas finalas Vilniuje:

– Kas buvo tas, kuris nuramino situaciją?
– Žaidėjai patys supranta, kad niekas nenori masinių riaušių ar muštynių. Nežinau, kiek turi situacija nukrypti, kad iki to prieitume. Bet matėme, kad teko skirti vieną kitus, kažkas nori ginti trenerį, kažkas vertina situaciją šalčiau. Kažką bandai nuraminti ir tiek.

– Konflikte ir pats sudalyvavote, apsižodžiavote su Čanaku, gavote techninę pražangą. Ką jūs sakėte jam?
– Aš net nežinojau, kad gavau techninę. Bet viskas prasidėjo nuo to, kad žaisdamas nugara į krepšį pataikiau Dovydui Giedraičiui į smakrą. Po penkių sekundžių išmušiau Lipkevičiui kamuolį ir jis man pataikė į kaktą. Mačiau, kad treneris Čanakas stipriai reaguoja ir norėjau pasakyti, kad teisėjai nepamatė nei to, nei kito epizodo. Tačiau treneris buvo emocingas ir mano žodžiai jam nepadėjo. Kaip supratau, tai buvo įvertinta kaip mano provokacija.

– Kiek ši atmosfera prisidėjo prie to, kad „Lietkabelis“ pasidavė emocijoms?
– Aš negaliu už juos kalbėti. Mes savo darbą padarėme – laimėjome rungtynes. Fanai buvo nuostabūs, su savo emocija jie įnešė mus į rungtynes nuo pat apšilimo. Pasinaudojome ta gera energija ir laimėjome rungtynes.

– Esate pusiaukelėje iki čempionų titulo. Kaip dabar žiūrite, kad liko iškovoti dvi pergales?
– Apgynėme namų areną ir viskas ties tuo baigiasi. Nieko mes čia daug nepadarėme, važiuojame į Panevėžį, kur jie žaidžia gerai. Darbas yra nebaigtas. Dvi pergalės yra gerai, bet reikia daugiau.

– Ar esate per karjerą buvęs arti ar buvęs epicentre tokių emocingų įvykių?
– Ne, pirmas kartas toks, kad tiek daug emocijų ir jos tęstųsi visas rungtynes. Labai ilgai viskas užtruko. Įdomi patirtis, bet svarbiausia, kad išėjome kaip nugalėtojai.

– Kas nutiko Ivanui Buvai? Galbūt be jo – dar geriau?
– Ivanui sveikatos problemos, yra gydytojų rekomendacijos likti namuose ir neužkrėsti virusu kitų komandos žaidėjų.

Svarbiausia, kad praradę jį išliekame vieningi, žaidžiame savo žaidimą ir sugebame „Lietkabelį“ pastatyti į nepatogią padėtį.

– Ar komanda jaučiasi užtikrinčiau, kai nebereikia ieškoti Buvos po krepšiu?
– Kai komanda praranda lyderį, pasitempia kiti žaidėjai, atsiranda progos pasirodyti ir užpildyti tas minutes, ko su Ivanu vienas ar kitas neturi.

Kitas dalykas – su Ivanu esame labiau nuspėjami. Dabar turime įvairiapusiškesnį krepšinį ir tai varžovams yra sunkiau. Gaunasi, kad pas mus nėra statiško krepšinio, bet ir žaidimas su Ivanu turi savo privalumų.

– Atrodo, kad „Lietkabelis“ bus principinis varžovas šioje serijoje ir po jos. Ar pastebėjote, kad ta įtampa kaupėsi?
– Man atrodo, kad tiesiog pratrūko. Nebuvo piktumų ar susipriešinimų. Emocingos rungtynės ir tiesiog taip gavosi.

– Ar spėjote įvertinti Giedriaus Žibėno aktorinius sugebėjimus?
– Ne, tik pamačiau video po rungtynių (šypsosi). Treneris sureagavo taip, kaip sureagavo ir viskas tvarkoje.

Žibėno komentaras:

Čanako komentaras:



Komentarai:

Sutaimas ar ne, bet butkė dažnai papuola į tokiassituacijas, kai su alkūnėm pamojuoja.
2022-06-01
-1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.