Įniršo olimpinę svajonę prarandantys Nigerijos krepšininkai: „Gėda“

2022-06-03 10:00
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Nigerijos vyrų ir moterų krepšinio komandos dvejus metus nedalyvaus tarptautinėse varžybose, o dėl to yra nusivylusi tiek Nigerijos krepšinio federacija, tiek žaidėjai.

Toks šalies prezidento sprendimas gali užkirsti kelią rinktinėms patekti į 2024 m. olimpines žaidynes.

Lygiai prieš tris savaites Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari pareiškė, kad Nigerija pasitraukia iš tarptautinių varžybų dėl, anot jo, nesibaigiančių krizių. „Jos ne tik kankino, bet ir beveik suluošino krepšinio vystymąsi šalyje“, – tuomet sakė Buhari.

FIBA penktadienį patvirtino, kad Nigerijos rinktinė oficialiai pasitraukė iš 2022 m. pasaulio moterų krepšinio čempionato. Į jos vietą buvo pakviesta Malio moterų rinktinė.

Po naujausių įvykių ir oficialaus sprendimo, keletas buvusių ir esamų Nigerijos rinktinės žaidėjų bei pati Nigerijos krepšinio federacija socialiniuose tinkluose sureagavo į situaciją.

„Esame nusivylę dėl priverstinio moterų rinktinės pasitraukimo iš pasaulio čempionato, – rašoma Nigerijos krepšinio federacijos pranešime. – Tikimės, kad kada nors Nigerijai vadovaus vyriausybė, kuris bus be korupcijos ir godumo. Nigerijos krepšinio ateitis yra šviesi, bet mus stabdo mūsų lyderiai.

Nigerija yra geriausia krepšinio šalis Afrikoje. Taip atsitiko ne dėl mūsų lyderių. Taip atsitiko dėl žaidėjų ir darbuotojų, kurie į savo darbą įdėjo daug kraujo, prakaito ir ašarų. Didžiausia Nigerijos pažangos grėsmė yra Nigerija. Mums reikia pokyčių.“

Buvęs „Barcelonos“ žaidėjas Shane'as Lawalis tviteryje rašė: „Man plyšo girnelės sausgyslė atstovaujant Nigerijos rinktinei. Aukojau karjerą dėl to, kad padėčiau sukurti kažką ilgaamžiško. Ir jie yra pasirengę visa tai išmesti. Taip veikiančioje šalyje yra mažai atsakomybės. Nigerijos krepšini, mano širdis plyšta dėl moterų rinktinės.“

Sakramento „Kings“ puolėjas Chimezie Metu taip pat nevyniojo žodžių į vatą.

„Gėdą, godumą ir korupciją parodėte ne tik moterų rinktinei, bet ir visai tautai. Tai kelia didžiulį nerimą. Dešimtmečių darbas buvo sugadintas, – rašė Metu. – Daugkartiniai Afrikos čempionai neturės net progos dalyvauti kitose varžybose ne dėl atletinių gebėjimų, o dėl to, kad suaugę vyrai yra per daug užsiėmę kovodami dėl pinigų.“

Jei Nigerijos krepšinio rinktinės nežais dvejus metus, pagal neseniai paskelbtą kvalifikacijos grafiką jos negalės dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Praėjusiais metais Nigerijos vyrų komanda pasiruošimo olimpiadai rungtynėse įveikė JAV, o tai pažymėjo pirmąjį amerikiečių pralaimėjimą Afrikos valstybei.

Ilgamečio NBA trenerio Mike'o Browno vadovaujama Nigerija Tokijo olimpinėse žaidynėse pergalių neiškovojo, patyrė tris pralaimėjimus ir taip baigė pasirodymą grupių turnyre.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.