Milašius nesutinka su „Ryto“ sprendimu, bet jo rankos – surištos

2022-06-03 15:07
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytas“, sužaidęs trečiąsias finalo serijos rungtynes ne ASG, o mažesnėje – „Jeep“ arenoje, nusprendė čia ir pasilikti. Sostinės ekipa seriją užbaigs 2,5 tūkst. žiūrovų talpinančiame treniruočių komplekse. Toks sprendimas sukėlė prieštaringų reakcijų, o savo nuomonę apie tai turėjo ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

„Aš kitaip galvoju (dėl finalo arenos), bet, deja, lyga negali įpareigoti klubo, kur jam žaisti, – portalo Delfi.lt žurnalistui Linui Jociui kalbėjo LKL vadas. – Finalai ar reguliarusis sezonas, LKL reglamentas yra vienodas. Minimalūs arenos reikalavimai – 1200 vietų, tad ir Pasvalyje ar Palangoje galima žaisti finalus. Sprendimą priima pats klubas, ar jis nori turėti daugiau žiūrovų, ar žaisti mažesnėje erdvėje.“

„Jeep“ arena trečiadienį buvo užpildyta sausakimšai – 2,614 žiūrovų. Į mažesnę areną vilniečiai buvo priversti persikelti dėl diena anksčiau „Avia Solutions Group“ arenoje koncertavusios muzikos žvaigždės Jameso Blunto.

Šį sezoną metamos baudos

76%
17,2
Pataiko: 17,2
Taiklumas: 75,5%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 27
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

10 tūkst. žiūrovų talpinančioje ASG arenoje „Rytas“ žaidė pirmąjį mačą – susirinko 6,016 žmonių. Sostinės ekipa 68:77 nusileido „Lietkabeliui“.

Pasak Milašiaus, atsižvelgiant į šią situaciją, nuo kito LKL sezono tvarka gali keistis.

„Ši idėja egzistuoja, galimi tie dalykai, bet šį sprendimą turi priimti klubų valdyba. Arenas, galinčias talpinti daugiau nei 3000 žiūrovų, turime penkias. Bus didelė diskusija tuo klausimu, tačiau dabar užbaikime finalus“, – Delfi.lt sakė LKL prezidentas.

Trečiasis LKL mačas „Jeep“ arenoje pasižymėjo aistrų lavina. Jų epicentre atsidūrė Nenadas Čanakas, kuris išplūdo teisėjus ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Lietkabelio“ specialistas užsipuolė teisėją Saulių Račį, o kai susitaikė, jog yra išvarytas iš aikštės, praeidamas pečiu kabino šalia šoninės linijos stovėjusį Giedrių Žibėną. 

Vilniaus „Ryto“ strategas vaizdžiai parodė kontaktą, prarado pusiausvyrą ir atsirėmė į savuosius asistentus.

Konfliktas dar labiau eskalavosi, kai išeinantį Čanaką pasitiko iš tribūnos rungtynes stebėjęs vienas iš „Ryto“ savininkų Darius Gudelis.

Emocijų paimtas sostinės klubo atstovas įsivėlė į konfliktą, bet tarp jų įsikišo šalia buvęs Donatas Zavackas. „Ryto“ sporto direktorius atskyrė vyrus ir Čanakas išėjo į rūbinę.

Po mačo abu klubai susilaukė sankcijų. „Lietkabeliui“ skirta 500 eurų bauda, tokią pačią sumą turės susimokėti ir Gudelis. Negana to, LKL, įžvelgusi teisėjų klaidas, koreguos jų paskyrimą kitoms finalo rungtynėms.

Taip pat prieš būsimas finalo dvikovas LKL administracija inicijavo susitikimus su „Ryto“ ir „Lietkabelio“ komandų vadovais, siekdami užtikrinti rungtynių dalyvių ir žiūrovų saugumą. 

Pokalbio metu konstatuota, kad tiek „Cido“ arenoje, kur rungtynės vyks šeštadienį, tiek Vilniaus „Jeep“ arenoje, kur rungtynės vyks antradienį, bus naudojamos maksimalios apsaugos ir viešosios policijos darbuotojų pajėgos.

Siekis – užtikrinti saugią aplinką rungtynių dalyviams ir žiūrovams.

Taip pat Lietuvos krepšinio lyga patvirtina, jog visos LKL klubų arenos, įskaitant Vilniaus „Jeep“ areną, atitinka visus LR įstatymų tvarka ir LKL nuostatuose numatytus reikalavimus bei yra tinkamos eksploatuoti renginiams.

Čanako komentarai:

Žibėno komentarai:



Komentarai:

žžž
Nesinori tikėti dviveidiškumu > mes remiame UDkrainos kovą, bet tuo pačiu norima paremti ir ASG - prorusiško asmems areną. Tai man panašu į dvideidiškumą.
2022-06-04
Atsakyti
Čempionas
svarbu kad šiemet Vilniaus Rytas bus čempionas, o kur žaisti px vistiek Rytas ne eurolygoje žaidžia o fiba čempionų lygoje, svarbu titulai, o ne kaip Žalgiris svaigsta kad ims eurolyga ir pateks tarp top8 komandų...nu jo
2022-06-03
+1
Atsakyti
Lopui
Mažiau niuxink lopas 🐓
2022-06-03
-15
Atsakyti
Ponas
o tai ka darytu jei prienai su pasvaliu finale susitiktu? verstu vaziuot i kitus miestus vaziuot zaist nes arenos didesnes?? lol milasius pasirode kaip visiskas klounas, geriau butu patylejes protingiau atrodytu
2022-06-03
-5
Atsakyti
Anonimas
ASG arena nepriklauso, niekaip nepriversi zaist ten
2022-06-04
+7
Atsakyti
LTR
O ką daryt, kai nėra fanų ir klubas oficialiai kaip matosi tai pripažysta žaisdamas tokioje salėje, kad bent ją užpildytų.
2022-06-03
-1
Atsakyti
Majonezas
Formaliai uždrausti dėl dydžio negali, bet privalo ieškoti būdų, kaip atsakyti į tokį „zapadlo“. Galima prisikabinti prie saugumo: pavojus žaidėjams dėl ventiliacijos nebuvimo, pavojus dėl per didelės žiūrovų koncentenracijos, fiziškai neatskiriamų fanų ir t.t. Dėl šių priežasčių sumažinti maks. žiūrovų skaičių iki tų 1200 ir tegul tada džiaugiasi
2022-06-03
-5
Atsakyti
Anonimas
ne ryto problema kad panevezio marozai atvezeve nesamones daro ir iaudrina fanus
2022-06-04
-3
Atsakyti
Sirgalius
Pirma.Klubo reikalas,kurioje saleje,pagal nuostatas,bus zaidziama. Antra.Lietkabelis ismoko laimeti,taciau pralaimeti dar ne.
2022-06-03
+1
Atsakyti
Vilnietis
Galima daug kalbėti, bet Jeep arena yra tikra namų arena, o ASG arenoje Ryto žaidėjai yra svečiai. Ir suprantu Lietkabelio gerbėjus, jie žino, kad Jeep'e yra sudėtingiau žaisti ir juolab laimėti. Šiuo atveju man, kaip vilniečiui, smagu, kad Rytas pasirinko neuždarbiauti, o žaisti savoj arenoj, kurioj jaučiasi geriau.
2022-06-03
+7
Atsakyti
visiskas kaimas tas Vilnius. Net Kedainiuose didesne arena.
2022-06-03
-8
Atsakyti
Taupyk
Koks skirtumas, pora metu ir neliks sios pseudokomandos. Tegu pasidziaugia paskutini karta
2022-06-03
-7
Atsakyti
Anonimas
O tu pasidžiauk garbinga 3 vieta
2022-06-03
+19
Atsakyti
„Krepšinis yra biznis. Biznis. BIZNIS“
2022-06-03
+7
Atsakyti
Viskas cia ok
kodel turetu varyti i artimiausiu metu pagrindiniu priesininku arena, generuoti jiems pinigus, su rizika tureti prastesni palaikyma rungtyniu metu? si sezona tikslas - titulas. o veliau jau bus matyt. visi kritikai turbut pamirsta, kad asg arena ziemeliui priklauso?
2022-06-03
+9
Atsakyti
Anonimas
uz ryta o paviduoliai tegul uzsiciaupia o kaip visi nervinasi kad rytas laimi
2022-06-03
+8
Atsakyti
Milasiau - atsakyk ! Kodel tiek metu Marijampoles nepriimi i LKL del sales ? O cia - mano rankos suristos... idomu kokiais panciais ?
2022-06-03
-2
Atsakyti
A
tai gal todel, kad Marijampolej nera arenos atitinkamcios net minimalius reikalavimus? net tokios kaup Prienai turi..? miestas miega Jusu, valdziai siuo atveju priekaistai turetu but. kodel kitur pasistato ir mazesni miestai? va ir Taurage neuzilgo statyys, o Mare miega..
2022-06-03
+6
Atsakyti
Anonimas
nu aš negalvojau kad lietkabelis taip bijo ryto dzip arenoi juk pasake milasius kad apsauga bus sustiprinta ko jus cia putuojates turbut zino jie kad ryto dzipe neiveiksit
2022-06-03
+11
Atsakyti
JEEP yra Ryto arena, Ziemelio ddzukuai gales tusciam ASG losti po metu ...
2022-06-03
+8
Atsakyti
Anonimas
Ir viskas tam, kad issteneti vargana smuctitula pries suluzusi Lietkabeli.
2022-06-03
-7
Atsakyti
Anonimas
jus pries ta vargana lietkabeli gavot i vienus vartus
2022-06-03
+12
Atsakyti
Straipsnyje nekeliamas klausimas kodėl viso to bardako sukėlėjas Čanakas liko VISIŠKAI NENUBAUSTAS? Dabar išgalvoja visokias nesąmones - būk tai arena per maža, nors dvigubai didesnė, nei reikalauja LKL reglamentas, tai apsauga ką tai galėjo padaryti. Nieko apsauga negalėjo padaryti, nebent Čanaką už chuliganiškus veiksmus pristatyti į policiją. Gerbiu jį kaip išmanų specialistą, bet toks elgesys, kokį jis pademonstravo, Lietuvoje nera priimtinas - buvo Lietuvoje daug daugiau krepšiniui nusipelniusių trenerių, bet nė vienas tokių š neiškrėtė.
2022-06-03
+24
Atsakyti
Viskas cia ok
kai buvo kauno hale, tai buvo legendine sale. kai ryto arena, tai tvartas. mars prie namu darbu susivienodinti logika ir versijas, tik tada komentaru rasyt!
2022-06-03
+6
Atsakyti
Anonimas
Nėra čia ko piktintis. Pasirinkdamas žaisti daržinėje klubas pademonstravo savo lygį. O jis, švelniai tariant, nekoks.
2022-06-03
-5
Atsakyti
Paaaaasitikimeeeee BC Kluonas :)))
2022-06-03
+5
Atsakyti
Anonimas
Vainauskas (nors nesu jo fanas) neseniai Langviniui sake, kad klubas auga kartu su arena. Taip pat buvo su rytu, kurie priaugo prie LR arenos, veliau persikele i Siemens. Dabar matom atvirkstini procesa. Klubo likimas labai aiskus - pavegetuos kelis metus ir dings is krepsinio zemelapio arba zais megeju lygoje NKL. Ir kodel mano mokesciai sumokami Vilniuje turi keliauti komandelei, kuri pripazista tik savo ultru dalyvavima varzybose ? Neisivaizduoju kaip galima vesti vaikus, kai neadekvatai skanduoja necenzurines skanduotes ir girti kabinejasi prie zmoniu
2022-06-03
-14
Atsakyti
Ponas
slapia kavensko svajone :DDDDdd
2022-06-03
+4
Atsakyti
Viskas čia gerai. ritas pratinasi LKL vidutiniokės vaidmens. Naujas klubas kai persikels į Vilnių, žais normalioje arenoje. O ritule, ar tai kas iš jų bus likę - žais savo šitoje arenoje.
2022-06-03
-2
Atsakyti
Po tiek metu, galbut pirmakart istemsit ir tai tik su LKL ir teiseju pagalba :)))
2022-06-03
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 52

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.