Byrant Nigerijos krepšiniui, „Raptors“ vadovo pyktis: „Gana, užtenka“

2022-06-06 08:46
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nigerijos vyriausybė nusprendė dvejiems metams išbraukti savo krepšinio komandas iš tarptautinių varžybų, todėl greičiausiai praras galimybes patekti į 2024 m. olimpines žaidynes.

Šis sprendimas supykdė Toronto „Raptors“ prezidentą Masai Ujiri ir Bostono „Celtics“ vyriausiąjį trenerį Ime Udoką, kurie apie tokį sprendimą kalbėjo sekmadienį.

Ujiri atvirame laiške Nigerijos krepšinio lyderius ragino reorganizuoti Nigerijos krepšinį ir pareikalavo vietos krepšinio federacijos atsistatydinimo.

Laiškas prasidėjo: „Gana, užtenka.“

„Nigerijos krepšinio ekosistemos lyderiai ir toliau atima iš mūsų jaunimo dabartį ir ateitį, draskydami visą krepšinio bendruomenę – tai turi būti sustabdyta“, – pridūrė Ujiri.

Udoka, prieš pat jo komandai žaidžiant 2-ąsias NBA finalo rungtynes ​​su „Golden State Warriors“, taip pat išreiškė nepasitenkinimą susiklosčiusia situacija.

„Daug tų pačių dalykų, su kuriais susidūriau kaip žaidėjas, tai nuvilia“, – sakė buvęs Nigerijos rinktinės žaidėjas Udoka.

Abi Nigerijos nacionalinės komandos – vyrų ir moterų – praėjusią vasarą dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse. Vyrų komanda, kurią treniruoja Sakramento „Kings“ vyriausiasis treneris Mike'as Brownas, prieš olimpines žaidynes įveikė JAV rinktinę.

Brownas daugiausiai turėjo prižiūrėti pasiruošimą olimpinėms žaidynėms – nuo ​​kelionių organizavimo iki treniruočių įrangos atvežimo. Brownas taip pat atidarė labdaros fondą ir bandė surinkti 1 milijoną dolerių, kad padėtų Nigerijos krepšinio programai.

Vyrų rinktinė buvo išsikėlusi savo tikslus patekti į kitų metų pasaulio čempionatą, o tai būtų didžiulis žingsnis siekiant 2024 m. olimpinių žaidynių. Tačiau dabartinis draudimas Nigerijos vyriausybei neleidžia rinktinei varžytis, o tai panaikina beveik bet kokius šansus patekti ir į olimpiadą.

Nigerijos krepšinio federacijos problema – vidiniai nesutarimai. Sausio mėnesį vykusiuose rinkimuose federacija išrinko du skirtingus prezidentus.

„Žinau, kad visi Afrikos sportininkai, lyderiai ir suinteresuotosios šalys nepasiduos dėl Nigerijos, o mes nepasiduosime dėl jaunimo“, – rašė Ujiri.

Ujiri baigė laišką ragindamas keistis.

„Mums reikia versti naują lapą. Kad tai padarytume, visi lyderiai, kurie pastaruosius kelerius metus laikėsi Nigerijos krepšinio federacijos postuose, turi atsistatydinti“, – užbaigė jis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.