Juodai baltai raudonas vakaras Vilniuje

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-06-08 15:00

Nuskambėjus finalinei sirenai „Jeep“ arenoje, Vilniaus „Rytas“ pasileido plaukus. 12 metų laukimo baigėsi ir atėjo laikas parodyti, kaip vilniečiai švenčia.

Galbūt triumfas nebūtų toks saldus, jei „Lietkabelis“ į Vilnių būtų atvažiavęs pralaimėti. Tačiau svečiai davė labai gerą kovą, o Gedimino Oreliko tritaškis dar galėjo įžiebti ir pratęsimą.

Vis tik rezultatas 79:76, „Rytas“ tapo čempionu ir žaidėjų šventė kartu su fanais signalizavo, kokios svarbos tai yra diena miestui.

Fotogalerija

Vakarėlis persikėlė į visą sostinę. Absoliučiai visuose baruose dominavo juoda, balta ir raudonos spalvos. Diskusijos apie krepšinį dominavo visur bei jau dabar fanai laukia komandos sprendimų kitam sezonui.

Miestas ošė taip ilgai, kad užsisakyti taksi iš senamiesčio kai kuriems truko net valandą laiko. Be abejo, pasitaikė atvejis, kai ošiančius gatvėje fanus reikėjo kiek apraminti ir policijai.

Tačiau Vilnius nusipelnė švęsti ir tai darė su neįtikėtinu malonumu.

Kapitonas Arnas Butkevičius po rungtynių negalėjo patikėti tuo, kas vyksta. Nuo 2010 m. „Betsafe-LKL“ rungtyniaujantis puolėjas gali ramiau atsidusti, nes po šešių pralaimėtų finalų užsimaus auksinį žiedą.

Iš pradžių su komanda triumfo akimirkai pasinėręs kapitonas vėliau į rankas pasiėmė savo mažą dukrelę. Po akimirkos su savo atžala jis jau buvo pasiruošęs kalbėti su žiniasklaida.

„Nenusakomas jausmas, patys matote, kas čia vyksta, – rodydamas į ošiančią minią, BasketNews sakė Butkevičius. – Nelabai turiu jėgų švęsti, noriu pasisemti kuo daugiau emocijų ir išgyventi jas. Patys matote, kiek laiko trunka, kol iškovoji... nerealu.“

Tuo metu Vaidas Kariniauskas nesibodėjo kalbėtis ir laikydamas savo vaiką rankoje. Antrąkart Lietuvos čempionu tapęs gynėjas galėjo palyginti, ką reiškia laimėti ir kai visi iš to tavęs tikisi, ir kai to nedaro.

„Žalgiryje“ nelabai daug žaidžiau, buvau jaunas, o čia tikrai nemažą vaidmenį turėjau, – džiaugėsi Kariniauskas. – Skirtumas toks, kad prieš sezoną buvome autsaideriai. Kai esi „Žalgiryje“, visi galvoja, kad būtina laimėti titulą, o čia – patekti į finalą. Tačiau mums pavyko laimėti.“

Dar vienas „Ryto“ herojus – Kennethas Smithas – viso sezono metu pasižymėjo puikiu santykiu su fanais.

Ir finale Smithas sėmėsi energijos iš tribūnų, kurioms jis atsidėkojo svarbiais metimais. Jau per pristatymą amerikietis sulaukė gausiausių ovacijų, o po rungtynių be keiksmažodžių neapsiėjo.

„Buvo ilgos rungtynės, bet turėjome išlikti kantrūs, – sakė Smithas. – Žinojau, kad „Lietkabelis“ ateis su rimtu nusiteikimu ir nepaisant visų klaidų – **das, mes čempionai. Kitaip neapibūdinsi, tai neįtikėtina.“

Su komanda džiūgavo ir 22 minutes finalo serijoje sužaidęs Ivanas Buva.

Sezono MVP po pirmojo mačo susirgo, bet jau ketvirtajame susitikime aktyviai palaikė komandą nuo suoliuko, o penktajame mače kertiniais baudų metimais pastūmėjo „Rytą“ titulo link.

Centrui po rungtynių galvoje sukosi tik viena mintis – vilniečiai paneigė prognozes.

„Aš tik noriu pasakyti žurnalistams, kurie prognozavo šią seriją ir sakė, kad „Rytas“ neturi šansų, – kalbėjo Buva. – Tik prisiminkite, kad buvome pirmi reguliariajame sezone, turime geriausią sezono trenerį, sezono MVP ir daugiausiai perdavimų atliekantį žmogų.“

Po trankaus šventimo „Jeep“ arenoje, veiksmas persikėlė prie Baltojo tilto, kur komanda darsyk maudėsi šlovės spinduliuose su fanais.

10 mėnesių krepšinio metus atlaikę Margiris Normantas ir Butkevičius nebevaržė savo liežuvių ir audrino minią.

Vedėjas Paulius Ambrazevičius vėliau pristatė dar vieną trofėjų „Rytui“. Tiksliau, vienam iš komandos narių – Giedriui Žibėnui. Treneris atsiėmė Oskaro statulėlę, ant kurios užrašyta „tikrasis treneris“.

Pusantrų metų „Rytą“ treniruojantis Žibėnas parodė, kad puikiai įsiliejo į klubą. Strategas nuo scenos inicijavo B tribūnos skanduotę „Geresnio klubo už Vilniaus „Rytą“ aš nemačiau“.

Ir tokia šventė „Rytui“ pasitaikė pirmą kartą per 12 metų. Bet ji buvo pažymėta fantastiškai.

Daugiau čempioniškų akimirkų rasite BasketNews vaizdo reportaže:

Butkevičiaus komentaras:

Čanako komentaras:

Maldūno komentaras:

Žibėno komentaras:



Komentarai:

Taip, džiugu. Bet kai pagalvoji, kokie kuklūs vilniečių užmojai, tiek džiaugsmo dėl, iš tikrųjų, menkniekio.
2022-06-08
-12
Atsakyti
Vilnius didziuojasi!!!
2022-06-08
+15
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.