Dončičiaus ir Dragičiaus atvykimui į slovėnų rinktinę kliudo draudimo klausimai

2022-06-08 13:54
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Slovėnijos rinktinė pranešė, kad šaliai atstovaus Luka Dončičius ir Goranas Dragičius, bet susidūrė su netikėtomis kliūtimis.

Gegužę Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Matejus Erjavecas teigė, kad nėra žinoma suma, kurią reikia sumokėti už Dončičiaus draudimą. Ši problema egzistuoja ir dabar.

Federacijos generalinis sekretorius Raško Nesterovičius neslėpė nusivylimo dėl lėto proceso.

Goran Dragic

Goran  Dragic
Komanda: Brooklyn Nets
Pozicija: PG, SG
Amžius: 36
Ūgis: 191 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Liubliana, Slovėnija

„Turime vienas didžiausių pasaulio krepšinio žvaigždžių, – STA kalbėjo Nesterovičius. – Jos yra pasiryžusios aukoti vasarą, bet vis dar neturime informacijos kaip, kur ir kada reikia apdrausti Dončičių ir Dragičių.“

„Siol.net“ praneša, jog dėl naujos Dončičiaus NBA sutarties, kurios vertė yra 207,1 mln. JAV dolerių, draudimas išaugo iki 100 tūkst. dolerių. Dragičiaus atvejis kiek pigesnis – 15 tūkst.

Vis tik federacija tikisi, jog ši situacija bus išspręsta kaip įmanoma skubiau.

„Negaliu kalbėti apie skaičius, nes tai – visiškai unikalus atvejis. Tai yra didžiausia problema, kad FIBA nesuteikia mums tikslios informacijos.

Neoficialiai jie mums sakė tartis su klubu. Tikiu, kad rasime išeitį, nes visiems yra svarbu, jog Dončičius žaistų tiek pasaulio čempionato atrankoje, tiek Europos čempionate“, – sakė Nesterovičius.

Slovėnai birželio 30 d. pasaulio čempionato atrankoje mes iššūkį kroatams, o liepos 3 d. – švedams. Ekipa su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užima antrąją vietą C grupėje.

Europos čempionate slovėnų kelyje bus ir Lietuva. Grupės etape be šių dviejų rinktinių bus Prancūzija, Vokietija, Bosnija ir Hercegovina bei Vengrija.



Komentarai:

Jo, šiaip 100K normali suma kaip Lukai. kadangi jis dar jaunas, traumų neturejęs. Prieš tai buvusios traumos ir polinkis traumuotis labai svarbu nustatant sumą.
2022-06-08
+3
Atsakyti
eee
FIBA juokina, "tartis su klubu" - čia nebent aplamai dėl išleidimo, o draudžia ar draudimą moka tai gi ne klubas...
2022-06-08
Atsakyti
tai jei nuo 200 mln ,apdrausti kainuoja tik 100 tukst,tai nedaug visai,galvojau daugiau kainuoja...nes Lietuvoje gi vis vergdavo del tu draudimu....o tokio kontrakto nej vienas ne is tolo neturejo Lietuvios kaip doncic
2022-06-08
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.