Lietuvos varžovai parodė sudėtis: latviai – su brolių duetu, čekai – su Satoransky

2022-06-15 19:26

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sužinojo, kokios sudėties varžovus sutiks artėjančiame lange.

Lietuva pirmąsias kontrolines rungtynes Rygoje žais jau birželio 22-ąją su Latvijos rinktine, o jau birželio 26-ąją Šiauliuose dar kartą susikaus su latviais.

Latviai išrikiavo savo sudėtį, kurioje atsidūrė keli gerai žinomi vardai.

Kaimynų rinktinei sutiko padėti abu broliai Bertaniai. Dairis šį sezoną praleido Sevilijos „Real Betis“, o Davis rungtyniavo Dalaso „Mavericks“.

Taip pat sąraše yra „Barcelonos“ puolėjas Rolands Šmits bei Klaipėdos „Neptūnui“ praėjusį sezoną atstovavęs Toms Leimanis.

Latvija ruošiasi pasaulio čempionato atrankos pirmojo etapo finišui. A grupėje jie su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu užima 2 vietą.

Latvijos rinktinės sąrašas: Artis Ate, Dairis Bertans, Davis Bertans, Klavs Šavars, Andrejs Gražulis, Arturs Kurucs, Rodions Kurucs, Toms Leimanis, Rihards Lomažs, Anžejs Pasečniks, Rolands Šmits, Marcis Steinbergs, Arturs Strautins, Arturs Žagars, Kristers Zoriks.

FIBA Pasaulio taurės atrankos langą lietuviai liepos 1-ąją pradės išvykoje su Bulgarija, o namuose Klaipėdoje liepos 4-ąją priims čekus.

Bulgarai savo sudėties dar nepaskelbė, bet čekai jau tai padarė.

Čekijos rinktinė į sudėtį prisikvietė didžiausią šalies krepšinio žvaigždę – Tomašą Satoransky. Tačiau sąraše nėra kito lyderio Jano Vesely, kuris neseniai su „Fenerbahče“ laimėjo Turkijos lygą.

Čekams būtinos pergalės – F grupėje per 4 turus iškovojo 1 pergalę. Lietuva kol kas yra nesuklupusi (4-0), o žemiau yra Bosnija ir Hercegovina (2-2) bei Bulgarija (1-3). Į antrąjį etapą keliaus 3 rinktinės.

Čekijos rinktinės sąrašas: Patrikas Auda, Richardas Balintas, Ondrejus Balvinas, Jaromiras Bohačikas, Davidas Bohmas, Vojtechas Hrubanas, Davidas Jelinekas, Lubošas Kovaras, Martinas Krizas, Tomašas Kyzlinkas, Lukašas Palyza, Martinas Peterka, Viktoras Pulpanas, Tomašas Satoransky, Ondrejus Sehnalas, Tomašas Vyoralas, Janas Zidekas.



Komentarai:

eee
Kas ten per Zidekas pas čekus :)
2022-06-16
+7
Atsakyti
Andrius
Kodel reikia rašyt vardus , Tomašas , Lukašas, kodel me Tomas ar Lukas tiesiog?
2022-06-15
+14
Atsakyti
Gražulis
Kas žino, tas žino
2022-06-15
+6
Atsakyti
A.
taisau straipsnį: lietuvių rinktinės varžovai.
2022-06-15
+15
Atsakyti
Latvija nuneš mus į pavėsį
2022-06-15
-5
Atsakyti
Anonimas
nebejuokink su ta Latvija net europos ciampionate nezais nesejai tavo
2022-06-15
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.