Olimpinė ramybė: NBA naujokų biržos metu Kalaitzakis miegojo

2022-06-19 19:57
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Buvęs Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšininkas Georgios Kalaitzakis 2021 m. NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas paskutiniu – 60-uoju šaukimu Indianos „Pacers“ klubo, tačiau paaiškėjo, jog renginyje graikas nedalyvavo nei tiesiogiai, nei per atstumą.

„Žinojau, kad atsidursiu „Bucks“, – „Eurohoops.net“ sakė Kalaitzakis. – Per biržą atsikėliau ir nuėjau į tualetą, pamačiau, kad manęs nepasirinko pirmame rate ir grįžau į lovą. Galiausiai tėvas pažadino mane ir pasakė, jog mane pašaukė.“

„Pacers“ naujokų biržos Kalaitzakį iškeitė į Milvokio „Bucks“ ekipą, kur 202 cm ūgio puolėjas susitiko su tautiečiu Gianniu Antetokounmpo. Georgios neslėpė susižavėjimo NBA žvaigžde.

Georgios Kalaitzakis

Georgios  Kalaitzakis
Komanda: Milwaukee Bucks
Oklahoma Thunder
Pozicija: SG
Amžius: 23
Ūgis: 202 cm
Svoris: 87 kg
Gimimo vieta: Kreta, Graikija

„Niekada nemačiau tokio žaidėjo kaip jis, – sakė Kalaitzakis, – Visi kalba apie tai, kaip sunkiai jis dirba, bet tu negali įsivaizduoti, kol pats nepamatai. Visi kalba apie Kobe Bryanto („Mamba“) mentalitetą, bet kai Giannis baigs karjerą, jis turės savo vardu pavadintą mentalitetą. Giannis dirba daugiau nei visi.“

Nors karjerą NBA Kalaitzakis 2021-ųjų rudenį pradėjo „Bucks“, gruodį klubas atleido graiką. Visgi šanso jis 2022-ųjų balandį sulaukė iš Oklahomos „Thunder“ klubo, kuriame sužaidė keturis mačus.

Iš viso NBA čempionate Kalaitzakis per 13 rungtynių rinko po 6,6 taško, 1,6 atkovoto kamuolio ir 0,9 rezultatyvaus perdavimo per 16 minučių.

2019-2020 m. sezone Kalaitzakis gynė „Nevėžio-Optibet“ garbę ir Lietuvos krepšinio lygoje fiksavo 12,2 taško, 4,3 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 10,6 naudingumo balo statistiką.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.