Klubų migracija tarp LKL ir NKL: ar sulauksime precendento?

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2022-06-24 11:08
Nuotr.: BNS, D.Lukšta
Nuotr. BNS, D.Lukšta

Lietuvos krepšinio aukščiausiame lygyje pastaraisiais metais pagaliau pradėjo veikti sportinis principas, per dvejus metus LKL komandų skaičius padidėjo iki 12, o dabar artėjama link precendento.

Migracija tarp LKL ir 2005 metais įkurtos Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) vyko vangiai – per pirmuosius 15 sezonų tik keturios ekipos sportiniu principu žengė iš antrosios lygos į pirmąją: Prienų „Rūdupis“ (2009 m.), Palangos „Naglis-Adakris“ (2010 m.), Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (2011 m.) ir „Mažeikiai“ (2014 m.).

2009-2011 metais buvo užfiksuotas rekordas, kai tris sezonus paeiliui klubas iš NKL pakilo į LKL.

Dabar artėjama prie to – 2021 metais antrąją lygą laimėjo ir į pirmąją persikėlė Jonavos „CBet“, o šiais metais NKL čempionai „Gargždai“ taip pat gavo vietą elitinėse pirmenybėse.

Priėmus pastarąsias dvi ekipas, LKL išsiplėtė iki komandų skaičiaus, kurio lygos prezidentas Remigijus Milašius prieš naująją kadenciją ir norėjo – dvylikos.

Ir dabar artėjama prie precendento neturinčio atvejo – jeigu kito sezono NKL čempionė atitiks LKL reikalavimus, pirmą kartą įvyktų migracija tarp lygų. T.y. silpniausia LKL komanda persikeltų į NKL, o stipriausia antrosios lygos ekipa prasibrautų į elitinį dvyliktuką.

Iki šiol visus šešis sykius, kai NKL klubai sportiniu principu pateko į LKL, stipriausios lygos silpniausia komanda į NKL taip ir nepersikėlė.

Jos arba likdavo aukščiausioje lygoje (Marijampolės „Sūduva“, „Kaunas“, Kėdainių „Nevėžis-Optibet“, Prienų „Labas GAS“), arba pristabdydavo savo veiklą (Kauno r. „LSU-Atletas“), arba išnykdavo iš krepšinio žemėlapio („Alytus“).

Bent kelios NKL ekipos rimtai taikysis į vietą LKL, o apie tai – BN+ skirtame straipsnyje.

Realiausias kandidatas

Treneris Marius Kiltinavičius du kartus su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ tapo NKL čempionu (2016 ir 2017 m.), tačiau Marijampolė turi amžiną salės problemą, todėl į LKL taip ir nepersikėlė.

Artėjantį sezoną Kiltinavičius treniruos komandą, kurioje šios problemos nėra.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.