Šiauliuose užsiautęs Masiulis akcentavo kertinį Maksvyčio sprendimą

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-06-26 22:20

Gytis Masiulis siautėjo Šiaulių arenoje žengęs į aikštę antrajame kėlinyje. Sunkusis krašto puolėjas po trečiojo taiklaus tritaškio iš eilės triumfavo laikydamas iškėlęs po šūvio užsikirtusį riešą.

Kaunietis ketvirtyje žaidė pusdevintos minutės ir iš žaidimo sumetė 3 iš 3 dvitaškių bei 3 iš 3 tritaškių. 24-erių žaidėjas pelnė 15 iš 28 komandos taškų bei rinktinė įgijo įtikinamą persvarą prieš einant į rūbinę 51:37.

„Treneris mane išleido centro pozicijoje ir priešininkai nežinojo, ką daryti prieš mane“, – spaudos konferencijoje Kazio Maksvyčio sprendimą akcentavo Masiulis.

Masiulis pergalingai 98:62 pasibaigusiose rungtynėse finišavo su 17 taškų (4/6 dvit., 3/4 trit.), 4 atkovotais kamuoliais ir 16 naudingumo balų.

„Pataikiau kelissyk atšokęs po užtvaros. Latviai keitė gynybas, o mečiau laisvas ir metimai įkrito. Komandos draugai surado mane“, – pasakojo Masiulis.

Lygiai tokią pat statistiką surinko ir Ignas Brazdeikis, pelnęs 17 taškų (5/8 dvit., 2/3 trit., 1/1 baud.) ir įsirašęs 16 naudingumo balų.

Masiulis praleido draugišką mačą Latvijoje, kai trenerių sprendimu nebuvo registruotas susitikimui.

Lietuva klupo skaudžiai 52:70 ir tai užgavo Maksvyčio vadovaujamos komandos ambicijas. Šiauliuose atsikirsta su kaupu – 36 taškais (98:62).

„Labai džiaugiuosi šia pergale, – paminėjo Masiulis. – Manau, kad padarėme teisingas išvadas po pirmųjų rungtynių, nes mums asmeniškai buvo tikrai skaudu, kai 20 taškų išvykoje pralaimėjome latviams. Žinojome, kad namuose turime parodyti kitą veidą ir negali būti, kad žaisime taip prastai. Žaidėme žymiai kovingiau, žymiai fiziškiau. Mums tai ir lėmė pergalę.“

Lietuvos rinktinė baigė dvejų draugiškų rungtynių ciklą. Mūsiškiai penktadienį Samokove žais atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą rungtynes su šeimininke Bulgarija.

Liepos 4 d. lauks antrasis lango mūšis su Čekija. 



Komentarai:

Anonimas
jo moskvycius genijus teks 2 metus ta geniju kenteti zalgiryje
2022-06-27
-14
Atsakyti
Šiaip labai puikūs pirkiniai būtų Rytui. Abu gerai žinomi lietuviai žaidėjai. Dar kokį Arną Veličką galėtų prigriebt Rytas ir Donatą Tarolį.
2022-06-27
+5
Atsakyti
A.
jei Masiulis stabiliau rodytų 3 taškių pataikymą, atvertų sau didesnes galimybes. prasiveržti ir tt. nirkaip jesuptantu, kodel tyomet nemeto kiekvieną dieną po 400 metimų. kiti žaidėjai parodo savo klasę, kai reikia priimti sprendimus. ovz. Dimša prasiveržia ir A. galimybe mesti, B. pasuoti. pasirenka B ir iškiša bloga pasą. jam gal medituoti reikia. tas pats su Velička. gali veržtis ir prasiveržia o tuomet atmeta kokiam dabeckiui pvz prie tritaškio. Dabeckis tai sprendimų priėmime neblozga. nejau taip sunku padaryti vizualizacijos pratimus ar kitus? susitvarkytu metimą pagaliau ir būtų aukštos ar aukštesnės klasės žaidėjas. na, bet ne visi mindfulnes praktikuoja.:)
2022-06-27
-8
Atsakyti
Anonimas
Maskvytis genijus,zalgiris liko su bronza!
2022-06-26
+7
Atsakyti
Masiulis tapo tuo iks faktoriumi,būtent jis ir užkūrė visus pergalingam spurtui.Daug ant jo stumiama,bet kas supranta krepšinį,supranta ir kiek daug potencialo Gytis turi.Aukštas žaidėjas,galintis žaisti per dvi pozicijas,iš toli gerai pataikantis,šiuolaikiniam krepšiniui puikiai tinkantis žaidėjas.Gal tik raumenų reikėtų daugiau paauginti,bet visa kita pilnai turi.EL laisvai gali žaisti,to ir palinkėsiu.
2022-06-26
+8
Atsakyti
vilnietis
Maksvytis - genijus. Dabar dar tegul prikalbina Brazdeiki pasirasyti sutarti su Zalgiriu ir bus 😍
2022-06-26
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.