Šaro emocijas pozityviai sutinkantis Satoransky: „Man trūko tokio trenerio“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-07-04 22:40

Pirmadienį oficialiai „Barcelonos“ žaidėju tapęs Tomašas Satoransky papasakojo, ko tikisi iš laukiančio karjeros etapo bei pasidžiaugė užsimezgusia draugyste su Jonu Valančiūnu.

Satoransky į Lietuvos rinktinės krepšį per 28 minutes įmetė 21 tašką (4/8 dvit., 2/2 trit.). Jis taip pat atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 19 naudingumo balų.

Tačiau Čekijos rinktinės vedliui pozityvo dabar teikia ne tik pergalė, bet ir klubinės naujienos – po šešerių metų pertraukos jis sugrįžta į „Barceloną“.

Fotogalerija

„Esu labai laimingas, kad sugrįžau į „Barcą“, kur buvau prieš išvažiuojant į NBA, – spaudos konferencijoje džiaugėsi Satoransky. – Tai – didžiulis klubas, kuris nori laimėti viską. Yra daug ambicijų, bet kartu ir spaudimo. Tačiau man patinka toks iššūkis ir džiaugiuosi sugrįžęs į Europos krepšinį, nes jaučiu, kad čia priklausau. Prieš tai praleidau 6-7 metus Ispanijoje, tad jausmas lyg grįžčiau namo.“

Katalonijoje Satoransky laukia griežtojo Šarūno Jasikevičiaus pamokos. Čekas nupasakojo, kokią komandos viziją jam pristatė strategas bei įvertino praėjusio sezono rezultatus.

„Žinoma, kalbėjomės, ko reikia, ką aš atneščiau į komandą, – kalbėjo Satoransky. – Kas man labiausiai patinka „Barcelonoje“, kad visi žaidėjai pasidalina minutes ir žaidžia su daug intensyvumo. Šioje vietoje galima įvesti mane ir Janą (Vesely) į komandą.

Jis kalbėjo, kad „Barca“ turėjo pakilimų ir nuosmukių sezono metu, kas kainavo šansą kautis dėl titulo. Tačiau galvoju, kad jie turėjo puikų sezoną – dominavo Eurolygoje, buvo pirmi ir ACB lygoje. Tačiau sezonas yra ilgas, tad reikia daugiau kietumo. Tikiuosi, kad būtent to galėsiu suteikti.“

Taip pat Satoransky sulaukė klausimo apie kartais ribas peržengiančias Jasikevičiaus emocijas. Tačiau šis faktas gynėjo nė kiek negąsdina.

„Bus visiškai kitaip, – sakė Satoransky. – Tačiau jei žinote mane – neturiu problemų su tuo. Aš taip pat kartais pametu galvą ir man reikia tų emocijų, kurias jis suteikia. Niekada per karjerą neturėjau tokio trenerio ir jaučiu, kad man to trūko.

Su Janu yra kita istorija, nes jis su Obradovičiumi dirbo 6-7 metus. Manau, kad reikia būti atviram pasiūlymams, nepriimti visko, kaip kritikos, nes tai tiesiog jo būdas treniruoti. Jis daug pakeitė „Barcelonoje“ ir yra ten labai gerbiamas.“

Satoransky per 2021-22 m. sezoną spėjo pakeisti 3 NBA komandas. Metus jis pradėjo Naujojo Orleano „Pelicans“, vienas rungtynes sužaidė su San Antonijaus „Spurs“ marškinėliais ir sezoną užbaigė Vašingtono „Wizards“.

Čeko vidurkiai šį sezoną per vid. 16 minučių siekė 3,6 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 2,3 atkovoto kamuolio.

Gynėjas Naujajame Orleane spėjo parungtyniauti su Jonu Valančiūnu. Nors reti pasirodymai aikštelėje čeką liūdino, tačiau pasisėdėjimai su lietuviu – džiugino.

Valančiūnas buvo „Švyturio“ arenoje, sėdėjo pirmoje eilėje ir retkarčiais vis paleisdavo repliką savo buvusiam komandos draugui.

„Tiesiog juokavome, – apie pasišnekučiavimus atsakė Satoransky. – Man buvo sunku Naujajame Orleane, bet jis buvo vienas iš dviejų žaidėjų, kurie man padėjo. Mažai žaidžiau, o jis buvo viena komandos žvaigždžių. Tačiau europiečiai dažnai bičiuliaujasi. Turime daug panašių pomėgių, apie kuriuos kalbame. Dažniausiai kalbėdavomės restoranuose ir kelionėse. Džiaugiuosi, kad jis buvo su manimi ir linkiu sėkmės NBA, nes jaučiu, kad jis – ypatingas vyrukas.“

Nors žaidėjų keliai išsiskyrė, tačiau Satoransky spėjo įvertinti Valančiūno dedamus žingsnius į priekį per laiką NBA.

„Manau, kad jis jaučiasi labai pasitikintis savimi ir jo anglų kalba labai pagerėjo, – nusišypsojo čekų lyderis. – Tačiau jis ten yra virš 10 metų. Daug žmonių jį gerbia, jis – didelis vyrukas. Kai Jonas kalba, jaučiu, kad kiti tai gerbia. Kartais to neįžvelgsi, kai kalbama apie europiečius.

Puikus papildymas praėjusią vasarą Naujajam Orleanui. Tokių aukštaūgių jau retai galima išvysti, nes žaidimas pasikeitė. Tačiau Jonas gali mesti tritaškius ir taip ilgiau išbūti aikštelėje. Tai yra labai unikalu.“

Kalbėdamas apie rungtynes, Satoransky paminėjo lietuvių žvaigždžių nebūtį. Tačiau pergalės saldumo tai neatėmė.

„Mums tai yra ypatinga pergalė, – sakė čekas. – Manau, kad apie 16 metų nelaimėjome prieš Lietuvą. Taip, nebuvo jūsų žvaigždžių, bet Lietuva – visada stipri, nepaisant netekčių. Ypač jei jūs žaidžiate prie savų sirgalių, kurie duoda energiją. Mums tai labai svarbi pergalė, nes patekome ir į kitą atrankos etapą.

Pirmoje pusėje žaidėme tikrai gerai, ypač žaidėjai nuo suolo gerai judino kamuolį, bėgo į greitą kamuolį. Antroje pusėje buvo sunkių momentų, kai negalėjome pelnyti taškų. Tačiau mūsų komanda yra psichologiškai stipri, ilgai žaidžiame kartu. Susitvarkėme su spaudimu, lietuviai buvo labai fiziški pabaigoje, bet mums pavyko išsikapstyti.“

Iki Satoransky atvykimo į rinktinę čekai per du langus iškovojo 1 pergalę ir patyrė 3 pralaimėjimus. Sugrįžus lyderiui, čekų veidas pasikeitė – jie kitame etape.

„Man viskas yra labai paprasta, kai grįžtu į rinktinę, – paklaustas apie pokyčius po jo atvykimo, atsakė Satoransky. – Mes su kai kuriais žaidėjais rungtyniaujame kartu apie 10 metų. Žinoma, įgavome pasitikėjimo iš pastarųjų metų rezultatų, patekimo į olimpines žaidynes. Tokie dalykai mums suteikia pasitikėjimo, kad galime laimėti net ir Lietuvoje, nors to nebuvo 16 metų.

Kiekvieną kartą atvykęs į rinktinę stengiuosi suteikti reikiamos energijos, kažkiek lyderystės aikštelėje ir už jos ribų. Tačiau labai lengva, kai manimi pasitiki. Viskas natūralu.“

Maksvyčio komentaras:

https://www.youtube.com/watch?v=oVVQI4uQUDE



Komentarai:

Saras
Tau to tikrai truko,matau tave kiaurai,lenciugas tau jau paruostas
2022-07-05
+1
Atsakyti
galvojau jau bus daug b tribunos heiteriu pakomentave.
2022-07-05
-2
Atsakyti
Ar tu pasiruoses kenteti?
2022-07-05
-1
Atsakyti
Satoransky tik dar kartą patvirtino,koks svarbus yra komandos branduolys.Jei galvojame,kad pralaimėjome prieš silpną komandą,tai atsiminkime,kad jie jau dešimt metų kartu ir nebuvo tik Vesely.Tai ne pasiteisinimas,bet pažiūrėkim į mūsų sudėtį,kuri tik dvi savaites kartu ir pamatysim didelį susižaidimo skirtumą.
2022-07-04
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.