Sveikata – prioritetas: „Real“ oficialiai išsiskyrė su Laso

2022-07-04 23:10
Nuotr.: ZUMAPRESS.com - Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com - Scanpix

Madrido „Real“ po 11 metų pertraukos turės kitą vyriausiąjį trenerį – skiriasi su Pablo Laso.

Oficialiame pranešime nurodoma, kad šis sprendimas yra siejamas tik su trenerio sveikata, o ne sportiniais rezultatais.

Teigiama, kad Laso patyrus infarktą, „Real“ konsultavosi su įvairiais medikais, kurie patvirtino, jog tolimesnis darbas gali prišaukti neigiamas pasekmes.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
9,6
Pataiko: 9,6
Taiklumas: 35,3%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Sergio Llull

Praėjusią savaitę Madrido klubas paprašė Laso pasitraukti iš pareigų, bet kartu užtikrindamas, jog finansiniai įsipareigojimai dėl likusių kontrakto bus įgyvendinti. Tai reiškia, kad oficialiai Laso bus klube, bet vyr. treneriu bus kitas žmogus.

„Real“ supranta, kad šis sprendimas nuliūdins trenerį, bet niekas, net „Real“, nėra aukščiau žmogaus sveikatos. Šiuo metu tai yra rizika, kurios negalima prisiimti“, – rašoma pranešime.

Neseniai skelbta, jog „Real“ naujo vyriausiojo trenerio toli nesižvalgys ir pareigose turbūt paaukštins asistentą Chusą Mateo. Pastarasis vadovavo komandai Ispanijos ACB lygos finalo metu.

Laso Madrido ekipą treniravo nuo 2011 m. Per šį laiką jis dukart tapo Eurolygos čempionu (2015, 2018 m.), sykį laimėjo FIBA tarpkontinentinę taurę (2015 m.).

Taip pat su „Real“ jis po šešis kartus tapo lygos, Karaliaus taurės ir Supertaurės nugalėtoju. Penkis sykius jis buvo išrinktas geriausiu ACB lygos metų treneriu.

 

Madrido „Real“

Pozicija Žaidėjas Kontraktas
PG Carlosas Alocenas Iki 2024 m.
PG Nigelis Williamsas-Gossas Iki 2022 m. +1
SG Alberto Abalde Iki 2025 m.
SF Adamas Hanga Iki 2023 m.
SF/PF Gabrielis Deckas Iki 2024 m.
PF Anthony Randolphas Iki 2023 m.
PF Guerschonas Yabusele Iki 2025 m.
C Walteris Tavaresas Iki 2024 m.
C Vincentas Poirier Iki 2024 m.
Treneris nėra
Sutartys baigėsi: Thomasas Heurtelis (negrįš), Sergio Llullas, Fabienas Causeur, Rudy Fernandezas, Jeffery Tayloras (negrįš), Trey Thompkinsas (negrįš), Pablo Laso
Gali palikti: Nigelis Williamsas-Gossas, Fabienas Causeur
Domina: Sergio Llullas, Rudy Fernandezas, Mario Hezonja (naujiena), Pierria Henry, Sergio Rodriguezas (naujiena), Džananas Musa (naujiena), Fabienas Causeur (naujiena)


Komentarai:

...
na jei laso iniciatyva butu tai suprantama, dbr taip parasyta, lyg jie nusprende uz treneri, kas jam geriau bus. lyg nebutu treneriu su infarktais, kazkaip nelabai graziai atrodo net jei ir apmoka viska
2022-07-05
Atsakyti
Per situos metus imant nuo 2021 pavasario pradzios iki 2022 pavasario sportininku mirciu padidejo 420% nei iprastai. O kur dar ivarios kom;ikacijos, klupimai aikstese... Kas cia nutiko idomu a?
2022-07-05
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.